Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Čehijā pārliecinoši startējuši "Lekrings" un "Brenguļu alus" florbolisti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehijā pārliecinoši startējuši "Lekrings" un "Brenguļu alus" florbolisti
Cēsu "Lekrings" Prāgā
Foto: Lekrings

Vakar ar daudzām cīņām sākās starptautiskais florbola turnīrs "Czech Open", kurā šovasar startē arī daudzas komandas no Latvijas. Pirmajā dienā labākās sekmes spējuši demonstrēt Cēsu "Lekrings" un "Brenguļu alus", kas faktiski ir FBK "Valmiera".

Vīriešu Pro kategorijā, kas ir otrais spēcīgākais turnīra līmenis, šovasar Latviju pārstāv trīs komandas. Kā pirmie laukumā devās Cēsu "Lekrings", kas nesastapās ar nopietnu pretestību no "Start98 Praha Kunratice" vienības. Jau pirmajā puslaikā divus vārtus guva Emīls Dzalbs, vienus pievienojot Pēterim Trekšem. Pēc pārtraukuma Dzalbs noformēja sev "hat-trick", bet pa reizei izcēlās arī Roberts Zande, Kevins Šmits, Kristiāns Miezītis un Jorens Malkavs, kurš pielika punktu cīņai septiņas sekundes pirms beigām – 8:0 uzvara.

Pārliecinoši uzvarējuši pirmo maču, otrajā cēsnieki sacentās ar Šveices klubu "UHC Grunenmatt-Sumiswald", atkal savus vārtus nosargājot neskartus. Līdz pirmajam precīzajam metienam bija jāgaida teju 29. minūtes, kad izcēlās Aleksandrs Abramovs. Pēc divām minūtēm vārtus guva Jānis Rajeckis, bet cīņas izskaņā Pauls Erenbots panāca beigu rezultātu – 3:0 un cēsnieki komfortabli iekārtojušies savas grupas galvgalī, no kurienes viņus neviens vairs nevar izbīdīt neatkarīgi no pēdējo cīņu rezultātiem.

Daudz smagāk klājās "Rubenei", kuri turnīru iesāka ar spēli pret Čehijas U-19 izlases kandidātiem. Pēc neveiksmīgas puslaika pirmās puses, kad tika zaudēti četri vārti, "Rubene" īsi pirms pārtraukuma atklāja savu rēķinu, izceļoties Atim Stepānam no Reiņa Mirkša piespēles. Uzreiz pēc pārtraukuma latvieši bija jau mainītās lomās, samazinot rezultātu. Tomēr turpinājumā čehi pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, iemetot vēl sešas bumbiņas, kamēr latviešiem tikai viens precīzs metiens Stepāna izpildījumā. Tas noveda pie 3:10 sakāves.

Pēc smagās sagrāves čehu junioriem "Rubene" devās laukumā, lai spēkotos ar Šveices spēcīgākās līgas kluba "Floorball Koniz" U-21 komandu. Jau pēc 66 sekundēm Atis Stepāns vadībā izvirzīja latviešus, taču līdz otrā perioda vidum rezultāts bija jau 1:3. Ritvars Bērziņš uz mirkli atjaunoja intrigu, taču divi zaudētie vārti minūtes laikā izredzes praktiski dzēsa. Uz veterāna Ivara Jēkabsona vārtu guvumu šveicieši atbildēja ar to pašu, kas nozīmēja vien to, ka "Rubene" spēli zaudējusi ar 3:6 un jau pirms pēdējās kārtas ir skaidrs, ka grupu turnīrs tiks noslēgts pēdējā vietā.

Arī trešā mūsu komanda šajā kategorijā "Bauska" turnīru sāka pārliecinoši, ar 5:1 apspēlējot "PSN Tatran Strešovice", turklāt čehi vārtus guva divas minūtes pirms cīņas beigām, kad rezultāts jau bija 5:0 baušķenieku labā. Bauskas komandas labā vārtus guva pieci dažādi spēlētāji, tostarp aizvadītās sezonas Elvi līgas vērtīgākais spēlētājs Rolands Kovaļevskis.

Dienas izskaņā baušķenieki devās laukumā vēlreiz, lai sacenstos ar "Unihockey Tigers Langnau" U-21 vecuma komandu. Vairāk kā 29 minūtes neviena no komandā netika pie vārtu guvumiem, bet tad šveicieši izvirzījās vadībā. Pārsvaru izdevās palielināt trīs minūtes pirms mača beigām, bet spēles izskaņa izvērtās dramatiska, jo šveicieši nopelnīja piecu minūšu noraidījumu. Latvieši mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un divreiz sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam (Tomass Jirgensons un Ģirts Laugalis), taču pretinieks divreiz ieraidīja bumbiņu latviešu tukšajos vārtos, tādējādi tiekot pie 4:2 panākuma.

Dāmas sāk mainīgām sekmēm

Šovasar uz Čehiju devušās arī pēdējo gadu Latvijas vicečempiones "NND Rīga", kas spēlē W05 apakšgrupā. Turnīra ievadā nācās spēkoties ar "FbŠ Bohemians" vienību. Spēles rezultātu mača piektajā minūtē atklāja Sabīne Dronka, bet otrajā puslaikā čehietes ne vien atspēlējās, bet pēdējās sekundēs arī izrāva sev laimīgu 2:1 uzvaru.

Diemžēl arī otrajā mačā "NND Rīga" nespēja tikt pie panākuma, ar 1:7 piekāpjoties EVVK vienībai no Somijas. Pirmajā puslaikā somietes guva divus vārtus, bet līdz otrā puslaika vidum savu pārsvaru bija palielinājuši līdz 5:0, kad Dārtai Derupai vienus vārtus izdevās atspēlēt. Līdz spēles beigām somietes guva vēl divus vārtus. Līdz ar to "NND Rīga" zaudējusi abās spēlēs, pašlaik savā grupā ieņemot pēdējo vietu. Rīt gaidāma grupu turnīra pēdējā spēle pret "SK Florbal Benešov", kas arī pašlaik cīnās bez panākumiem.

Pretēji "NND Rīga" sieviešu un "Rubenes" vīriešu komandām, dāmu "Rubenes" vienība turnīru sāka ar panākumu. Pirmā puslaika vidū Jūlija Rozīte atklāja rezultātu pret "Opencamps Tatran Strešovice". Pēc pārtraukuma čehietes rezultātu izlīdzināja, bet piecas minūtes pirms mača beigām vārtus guva vēl viena jaunās paaudzes florboliste Simona Grāpēna – 2:1. Tie arī izrādījās uzvaru nesošie vārti.

Dienas otrajā pusē "Rubene" devās laukumā, lai aizvadītu otro maču, sacenšoties ar somu komandu "Helsinki Titanic". Piektajā minūtē Laura Gaugere vadībā izvirzīja latvietes, bet turpinājumā sāncenses atbildēja ar četriem vārtiem pēc kārtas. Jūlijas Rozītes otrie vārti turnīrā spēja rezultāta starpību sadeldēt, bet ne paspēkoties par panākumu. Līdz ar to pēc pirmās turnīra dienas "Rubenes" meitenes savā apakšgrupā ieņem otro vietu, bet grupu turnīru noslēgs ar spēli pret "IBK Hradec Kralove", kuras pašlaik zaudējušas abās cīņās.

Open grupā divas vieglas uzvaras

Divas komandas no Latvijas spēlē arī vīru trešās kategorijas turnīrā – Open grupās. Vieni no tādiem ir "Brenguļu alus" – tieši zem šāda nosaukuma paslēpušies Latvijas vicečempioni no Valmieras. Turnīra ievadā 13 minūšu laikā valmierieši guva septiņus vārtus un ar 10:1 sagrāva "EMCO Cholerics". Spilgtu maču aizvadīja Ints Vilks, kurš atgriezies laukumā pēc veselas sezonas izlaišanas – viņam četri vārtu guvumi un trīs piespēles, kamēr Mārtiņam Brokam 2+2. Divus vārtus iemeta arī Mārtiņš Kāji'[nš, bet pa reizei atzīmējās Matīss Salmiņš un Māris Riekstiņš.

"Brenguļu alus" komandai pirmajā turnīra dienā bija jādodas laukumā visvēlāk no visām latviešu vienībām. Pretim stājās "Hagfors IBS Red", kurus līdzīgā cīņā izdevās pieveikt ar 3:1, kaut arī sešas minūtes pirms cīņas beigām rezultāts vēl bija neizšķirts 1:1. Ar vārtu guvumiem atzīmējās Ints Vilks, Matīss Salmiņš un Mārtiņš Kājiņš.

Ne tik spilgts sastāvs ir "FBK SĀC" vienībai, taču pirmajā spēlē arī viņi nesastapās ar milzu grūtībām, ar rezultātu 7:0 apspēlējot "FBC Slavia Praha" florbolistus. Pirmajā puslaikā divus vārtus guva Armands Asniņš, bet kopumā pie vārtu guvumiem tika seši dažādi florbolisti.

Atpūta starp spēlēm sanāca neliela un, iespējams, tas arī bija iemesls, kādēļ otrajā spēlē pret "Hagfors IBS Black" neizdevās nosargāt iekrāto pārsvaru un ar 1:3 nācās piekāpties zviedru komandai. Vienīgos vārtus latviešu labā cīņas desmitajā minūtē guva Kārlis Kristofers Gailītis. Pēc pirmās spēļu kārtas "FBK SĀC" ar trim punktiem ieņem otro vietu, kuru gan būs jānosargā pēdējā kārtā, tiekoties ar čehu "Pacovsti Honzici".

Leģionāri startē neveiksmīgi

Neveiksmīgi turnīrs sācies aizvadītās sezonas trešajam labākajam Somijas florbola klubam "Nokian KrP" ar Moricu Krūmiņu sastāvā. Turnīra ievadā somi ar rezultātu 1:4 piedzīvoja neveiksmi pret "FatPipe Florbal Chodov". Čehi divus vārtus īsā laika sprīdī guva pirmā puslaika vidū. Pēc pārtraukuma somi rezultātu sadeldēja līdz minimumam, bet otrā puslaika beigu daļā atkal pamanījās īsā laikā zaudēt divus vārtus. Krūmiņš ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neatzīmējās.

Zaudējuši čehiem, "Nokian KrP" revanšējās spēlē pret Šveices klubu "Floorball Koniz NLA". Otrā puslaika pirmajā minūtē Jere Oksanens ar precīzu metienu panāca 3:0 somu labā. Kaut arī divus vārtus pretinieki atspēlēja, mača pēdējās sekundēs Somijas čempionāta trešā labākā komanda guva ceturtos vārtus, nodrošinot uzvaru. Līdz ar to pēc divām spēļu kārtām Morica Krūmiņa, kurš pats pagaidām palicis bez punktiem, klubs atrodas otrajā vietā, bet grupu turnīru noslēgs ar cīņu pret "Bystron Group Ostrava" komandu.

Andra Rajecka pārstāvētais Šveices NLB līgas klubs "Floorball Thurgau" nebija tālu no pārsteiguma, sacenšoties ar spēcīgo čehu klubu "1.SC Tempish Vitkovice". Mača devītajā minūtē šveicieši atklāja rezultātu un vēl 11 minūtes pirms cīņas beigām atradās vadībā. Tomēr tad čehi četru minūšu laikā izcēlās ar diviem precīziem metieniem, tiekot pie minimāla panākuma. Rajeckis pie rezultativitātes punktiem netika.

Krietni bēdīgāk šveiciešiem klājās pret titulēto zviedru klubu "Pixbo WallenstamIBK", kuriem jau pirmajā puslaikā tika zaudēti trīs vārti, bet līdz otrā perioda vidum rezultāts bija jau 0:6. Patīkami, ka 33.minūtē, komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā, vienus vārtus guva Andris Rajeckis. Līdz cīņas beigām komandas apmainījās vārtu guvumiem, kas "Pixbo" deva komfortablu 7:2 uzvaru". Grupu turnīra pēdējā kārtā "Floorball Thurgau" sacentīsies ar "ACEMA Sparta Praha" kas arī zaudējuši pirmās divas cīņas.