Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Bauskā sešu punktu cīņa, "Lielvārde/FatPipe" var uzvarēt regulāro sezonu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bauskā sešu punktu cīņa, "Lielvārde/FatPipe" var uzvarēt regulāro sezonu
Kaspars Šķēls
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar laukumā dosies desmit vienības. Ļoti svarīga cīņa norisināsies Bauskā, kur vietējai komandai ļoti svarīga cīņa par tikšanu izslēgšanas turnīrā pret "Pārgauju". Savukārt "Lielvārde/FatPipe" šovakar teorētiski var nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā. Divas cīņas translēs arī Sportacentrs.com

SV: "Lekrings" – FK "Ķekava" pulksten 15:00 Cēsīs
Cēsu "Lekrings" pēdējos divos mačos aizvadīja labas cīņas, minimāli piekāpjoties "Ķekavas Bulldogs" un tiekot pie pirmās uzvaras kopš atgriešanās virslīgā pēc daudzu gadu pārtraukuma, tiekot galā tieši ar FK "Ķekava". Toreiz Ķekavā "Lekringa" meitenes ātri nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, taču spēja atgūties, trešajā spēles nogrieznī arī iegūstot izšķirošo pārsvaru. Tabulā abas komandas šķir seši punkti, bet cēsniecēm būs ārkārtīgi grūti apsteigt savas konkurentes turnīra tabulā, jo tādā gadījumā nepieciešama uzvara šīs pēcpusdienas mačā, kā arī uzvarēt vismaz vienā no atlikušajām spēlēm. Bet turnīra kalendārs cēsniecēm ir ļoti smags, jo atlikušas divas spēles ar "NND Rīga" un vienreiz ar "Rubeni". Cēsu komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Klinta Mārtiņjēkaba, kuras rēķinā 16 (10+6) punkti, bet Džeina Eglīte (11+3) ir labākā vārtu guvēja. Ļoti nozīmīga ir pieredzējušās aizsardzes Liliānas Jakovickas atgriešanās sastāvā, kura atguvusies no savainojuma.

Ķekavas vienībai šī spēle var kalpot kā pārliecības atgūšanas mačs, vienlaikus komanda joprojām cīnās ne vien par vietas nodrošināšanu izslēgšanas turnīrā, bet arī var pacīnīties par trešo vietu tabulā. Pašlaik viņas par divu uzvaru tiesu atpaliek no "Ķekavas Bulldogs", bet jāņem vērā, ka abām Ķekavas vienībām priekšā vēl divi savstarpējie dueļi. Interesanti, ka neviena no "Ķekavas" spēlētājām šajā sezonā joprojām nav guvusi pat desmit vārtus. Rezultatīvā ar 12 (7+5) punktiem ir Agnese Broliša, bet Laura Skujevska (8+2) ir kluba labākā vārtu guvēja.

SV: "Ķekavas Bulldogs" – "NND Rīga" pulksten 17:00 Ķekavā
Ja nenotiks krasas svārstības turnīra tabulā, tad Ķekavā šodien varētu tikt izspēlēts viens no potenciālajiem pusfinālu ģenerālmēģinājumiem. Pašlaik turnīra tabulā abas vienības šķir 13 punkti, bet "Ķekavas Bulldogs" nospēlējušas par vienu spēli mazāk. Interesanti, ka šosezon komandas aizvadījušas tikai vienu no četrām savstarpējām spēlēm, kad oktobrī "NND Rīga" bija pārākas ar rezultātu 8:1. Ņemot vērā, ka vienībām vēl jāaizvada trīs savstarpējie mači, "Ķekavas Bulldogs" teorētiski tabulā var pat noķert savas pretinieces. Tomēr pašreizējais spēku samērs šādu iespēju padara vien matemātiski iespējamu.

"Ķekavas Bulldogs" uzbrukuma līdere šosezon ir Anna Ankudinova, kura savākusi 27 (17+10) rezultativitātes punktus, kurai seko pieredzējusī Līga Vancāne ar 20 (7+13) punktiem. Trešā rezultatīvākā ir Linda Dadajeva, kura nospēlējusi vien sešas spēles. Jāpiezīmē, ka vienu maču komandas rindās virslīgā aizvadījusi arī vācu florboliste Diāna Merheima, tajā atzīmējoties ar precīzu metienu.

"NND Rīga" vēl nesen nopietni spēkojās par uzvaru regulārajā turnīrā, bet pašlaik no "Rubenes" viņas atpaliek jau par 11 punktiem. Rīdziniecēm ir trīs spēles rezervē, taču vairs nav savstarpējo maču ar "Rubeni". Tas nozīmē, ka uzvaras visās atlikušajās cīņās nebūt negarantētu uzvaru regulārajā turnīrā. Komandas uzbrukuma līderes ir pieredzējušās Santa Torstere (20+14), Gunita Kārkliņa (16+10) un arī jaunākā Ieva Priede (13+8).

VV: "Kurši/Ekovalis" – "Rubene" pulksten 18:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Liepājniekiem šī būs pēdējā mājas spēle regulārajā sezonā un, kas zina, varbūt arī sezonā. Pašlaik liepājnieki atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē. Līdz "Bauskai", kas pašlaik atrodas tik kārotajā astotajā vietā, atstarpe ir tikai viens punkts. Ņemot vērā, ka no atlikušajām cīņām viena ir Ogrē, kur punktus varētu izcīnīt salīdzinoši vieglāk, izredzes nav zudušas, bet mačā pret trešajā vietā esošo "Rubeni" var kalpot kā papildus donors kurzemniekiem cīņā par tik ierasto vietu labāko astotniekā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs atkal ir pieredzējušais Gints Siliņš (15+15), kuram seko Latvijas izlases uzbrucējs Mihails Kostusevs (13+12), kurš izlasē ar rezultatīvo sniegumu noteikti ir ieguvis papildus pārliecību par savu varēšanu laukumā. Noteikti jāizceļ, ka liepājniekiem pēdējās trijās spēlēs izdevies izcīnīt uzvaras, visas savā laukumā. Turklāt pretim stājušās vadošās Latvijas komandas no Liepājas, Valmieras un Cēsīm. Tagad vēju pilsētas spēlētāji gatavi noņemt arī Kocēnu kluba skalpu.

"Rubenei" pēdējās trijās cīņās bijušas ļoti spraigas spēles, vienreiz uzvarot un vienreiz zaudējot papildlaikā, kā arī izmokot minimālu uzvaru pamatlaikā pār ogrēniešiem. Ar 36 punktiem "Rubene" turnīra tabulā atrodas trešajā vietā tabulā, ar ļoti minimālām izredzēm pakāpties augstāk. Savukārt pakausī elpo vismaz trīs konkurenti, kas to vien gaida, kad "Rubene" paklups vēl kādu reizi, lai tiktu viņiem garām. Komandu atkal atstājis Ritvars Bērziņš, kurš atgriezies Norvēģijā. Sezonas 13 aizvadītajos mačos viņam solīda 19 (6+13) punktu statistika. Neapšaubāms līderis šosezon ir Ingars Matisons ar 46 (25+21) punktiem, kurš spilgti ienācis arī Latvijas valstsvienībā, kvalifikācijas turnīra lielāko laiku aizvadot pirmajā maiņā. Atim Stepānam izdevies iekrāt 38 punktus, bet Reinis Mirkšs, kurš ticis pie 25 punktiem, savācis arī 45 soda minūtes un vairākus lielos spēļu sodus.

Abu komandu pirmā cīņa izvērtās visnotaļ nerezultatīva, kaut arī pēc desmit aizvadītajām minūtēm mājinieki bija vadībā ar 3:0. Ceturtos vārtus "Rubene" guva trešā perioda ievadā, bet Robertam Trepšam sauso spēli Ingars Jansons "nozaga" vien divas minūtes pirms mača beigām, sadeldējot rezultāta starpību līdz 1:4.

VV: "Bauska" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Bauskā
Viena no, bet noteikti ne pēdējā atslēgas cīņa, kurā notiks nežēlīga spēkošanās par pēdējo vietu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik baušķenieki ar 22 punktiem ieņem tik ļoti kāroto astot vietu, bet Stalbes klubs atpaliek tikai par vienu punktu. Līdz ar to šī viennozīmīgi uzskatāma par sešu punktu spēli. Pirmā divcīņa Stalbē izvērtās ļoti spraiga, kaut gan lielāko spēles daļu vairāk vai mazāk pārliecinošā vadībā atradās "Pārgauja". Uzvaras vārtus izdevās iemest vien pirmspēdējā minūtē, kad precīzi meta Miķelis Roops – 10:9 "Pārgaujai". Bez šīs spēles "Bauska" savā laukumā vēl uzņems "Rubeni" un EMU SK, kamēr Stalbes klubam rīt jābrauc uz Tartu, bet nākamajā nedēļas nogalē punkts tiks likts mājas mačā pret liepājniekiem.

Baušķenieku rezultatīvākais spēlētājs ar 49 (23+26) punktiem ir Toms Niedre, kuram seko Pēteris Zeltiņš ar 30 (21+9) punktiem. Stalbes komandā neviens nav savācis tik daudz punktu kā Niedre, bet gan Lauris Ābols (18+16), gan Oskars Balodis (18+15) ir rezultatīvāki par Zeltiņu. Trešais ar 22 punktiem ir Gvido Lauga, kurš atgriezies apritē un Latvijas izlasē. Rezultatīvi spēlē vēl viens valstsvienības florbolists Artūrs Jurševskis, kurš trijās spēlēs savācis piecus punktus.

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Lekrings" pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Pēdējos gados allaž spraigas cīņas izvērtušās starp Ulbrokas un Cēsu komandām. Pašlaik tabulā vienības šķir 13 punkti, komfortablākās pozīcijās atrodoties pašreizējiem valsts čempioniem, kuri jau ir nodrošinājuši sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālu sērijā un šodien var nodrošināt mājas spēļu priekšrocības arī pusfināla sērijai. Tikmēr cēsniekiem priekšā vēl spraigas cīņas, lai vismaz pirmo izslēgšanas turnīra kārtu varētu sagaidīt ar potenciāli vairāk spēlēm savā laukumā. Ulbrokas vienībai šī būs pēdējā mājas cīņas regulārajā turnīrā, jo pēc tam gaidāma viesošanās Talsos un Ogrē. Tikmēr cēsniekiem spēļu kalendārs nav tas pateicīgākais cīņā par ielaušanos labāko trijniekā, jo šodien jāviesojas pie čempioniem, rīt nebūt ne viegla cīņa mājās pret "Ķekavu", bet pēdējā kārtā jāviesojas pie tabulas līderiem Lielvārdē.

Ulbrokas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 45 (29+16) punktiem ir Kaspars Šķēls, bet tikai trīs punkti mazāk Rolandam Kovaļevskim, kurš nesen palīdzēja finālturnīram kvalificēties Latvijas valstsvienībai. Spilgta atgriešanās sezona izdevusies arī veterānam Aināram Juškēvičam, kurš ar 34 punktiem ir trešais rezultatīvākais komandā.

Cēsniekiem nav izdevies realizēt plānu jau uz šīs sezonas izšķirošajām spēlēm piesaistīt kādu somu laba līmeņa spēlētāju un sastāvam piesaistīts tikai viens no pašmāju jaunajiem spēlētājiem Rūdis Jermacāns, kurš gaida debiju virslīgā. Kluba rezultatīvākais spēlētājs Toms Rīsmanis iekrājis vien 23 (6+17) punktus, bet Lauris Zaicevs (13+9) ir kluba labākais vārtu guvējs. Cēsīs komandas tikās novembra izskaņā, kad jau pirmajā minūtē Pēteris Trekše vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Turpinājumā viesu līderis Šķēls rezultātu izlīdzināja, bet trešā perioda ievadā ar diviem ātri gūtiem vārtiem "lēcējpeles" ieguva divu vārtu pārsvaru un šķietami tuvojās uzvarai, taču čempioni rezultātu izlīdzināja. Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā pārāki tomēr bija cēsnieki.

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 20:00 Lielvārdē
Teorētiski Lielvārdes komanda pēc mača ar Talsu vienību var nodrošināt uzvaru Latvijas čempionāta regulārajā sezonā. Lai to paveiktu jau šovakar, vispirms jāsagaida Ulbrokas kluba neveiksme pamatlaikā mačā ar Cēsu florbolistiem un pēc tam pašiem pēc 60 minūšu cīņas jāuzvar Talsu vienība. Tas gan droši vien nav pats svarīgākais "vardēm", kaut gan tieši šī spēle varētu būt potenciāli vieglākā no atlikušajām regulārajā sezonā. Jo jau rīt jāspēlē pie ierasti neparocīgajiem valmieriešiem, bet pēdējā kārtā mājās principiālā cīņa ar Cēsu "Lekringu". Toms Akmeņlauks ar 59 (26+33) punktiem laikam tomēr vairs īsti nevar konkurēt ar Pāvelu Semjonovu par regulārās sezonas labāko punktu guvēju. Otrs rezultatīvākais ir pieredzējušais Atis Blinds ar 46 punktiem. Blinds savainojuma dēļ palika ārpus Latvijas izlases, tādēļ būs interesanti vērot vai ilggadējais valstsvienības centra uzbrucējs būs atgriezies ierindā.

Talsu florbola klubs spēja sagatavot izlasei trīs pirmās maiņas florbolistus un vēl vienu rezervistu, taču pārējie acīmredzot nav tik pārliecinoši, jo valsts čempionātā talsinieki pašlaik atrodas vien septītajā vietā ar 27 punktiem. Uzvara Lielvārdē gan ļautu "vilkiem" pēc ilgāka pārtraukuma nodrošināt spēlēšanu izslēgšanas turnīrā un komandas sastāvs "uz papīra" noteikti ir play-off cienīgs, taču šī vieta vēl būs jāizcīna. Kalendārs sezonas izskaņā ir ļoti smags, jo rīt mājās jāuzņem "Betsafe/Ulbroka", bet pēdējā nedēļā – Valmieras klubs. Nevienā no spēlēm kurzemnieki nevar rēķināties ar kaut vai puslīdz drošiem punktiem. Par tiem ir smagi jācīnās, vienlaikus turot īkšķus, ka konkurenti savstarpējās spēlēs "noasiņos", zaudējot punktus savstarpējos mačos. Toms Bitmanis, kurš izlasē rotēja starp trešo maiņu un rezervistu soliņu, ar 37 (17+20) punktiem ir gan kluba rezultatīvākais spēlētājs, gan labākais vārtu guvējs, bet valstsvienības atklājums Jānis Ragovskis iespējis 30 (16+14) punktus.

Savā laukumā Talsu florbolisti piedzīvoja minimālu 3:4 zaudējumu pret "Lielvārde/FatPipe", taču jāņem vērā, ka vēl sešas minūtes pirms cīņas beigām uz tablo dega nepatīkamais 1:4. Atlikušajā laikā ar diviem precīziem metieniem izdevās rezultātu padarīt labāku, taču līdz punktiem aizsniegties neizdevās.

VV: "Ķekava" – "Ogres vilki" pulksten 20:00 Ķekavā
Spēlējot kā pa kalniem un lejām, "Ķekavas" spēlētāji neilgi pirms sezonas noslēguma ar 33 punktiem pakāpusies uz piekto vietu. Vēl pirms vakardienas "FBK Valmiera" uzvaras pār igauņiem Ķekava atradās pat ceturtajā vietā. Ņemot vērā, ka Ķekavas florbols ļoti sen nav bijis pārstāvēts izslēgšanas turnīrā, tad cīņa par sava laukuma priekšrocībām pašlaik uzskatāms par ļoti labu sasniegumu. Uzvara šodienas spēlē pret pastarīšiem ļautu komandai atkal atriezties labāko kvartetā pirms spēlēm Cēsīs un Kocēnos. Jau ne pirmo sezonu pārliecinošs komandas uzbrukuma līderis ir Klāvs Jansons, kurš iekrājis 43 (30+13) punktus, vēl pārliecinošāk esot pirmais gūto vārtu ziņā. Otrs rezultatīvākais ir pieredzējušais Edžus Bunka, kuram 24 (14+10) punkti, bet tad seko Miķelis Dravnieks un Ēriks Akulovs, kuriem katram pa 21 punktam.

Ja Ķekavas komanda uzvarējusi pēdējās divās cīņās, tad "Ogres vilki" savā pašlaik pēdējā spēlē Bauskā izcīnījusi vēsturisko pirmo uzvaru virslīgā. Turklāt klubs var atviegloti uzelpot, jo Latvijas Florbola savienība pieņēmusi lēmumu, ka šosezon notiks pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā, ņemot vērā, ka viena no Elvi līgas komandām ir igauņu EMU. Līdz ar to ogrēnieši var būt droši par startu spēcīgāko konkurencē arī nākamajā sezonā, bez lieka stresa aizvadot atlikušās cīņas. Pa 28 punktiem šosezon savākuši Elvijs Jankovskis un Edgars Birkenfelds, kuri arī cīnās par labākā vārtu guvēja godu savā komandā. Pašlaik nedaudz labāks ir Elvijs, kurš guvis 18 punktus, kamēr Edgaram par vienu golu mazāk.

Abu komandu pirmajā duelī ogrēnieši ātri nonāca iedzinējos ar 0:3, vēlāk arī ar 2:8 un vienīgi trešajā trešdaļā, kad spēles rezultāts jau bija izšķirts, mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, sadeldējot starpību līdz 5:8.

     [+] [-]

, 2018-02-10 14:23, pirms 6 gadiem
Pat Ulbrokas zaudējuma un Lielvārdes uzvaras gadījumā,Lielvārde negarantē sev uzvaru regulārajā čempionātā,jo tāpat vēl pastāvēs iespēja pie kuras komandas pabeigs čempionātu ar vienādu punktu skaitu,un tad pēc nolikuma par čempioniem kļūs Ulbroka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-12 10:13, pirms 6 gadiem
Mesionār, tavs sapnis nepiepildījās, jo Ulbroka nevar pat Talsus uzvarēt!
Nevajag pirms laika plātīties! DDD

     [+] [-]

, 2018-02-12 16:20, pirms 6 gadiem
Harrier rakstīja: Mesionār, tavs sapnis nepiepildījās, jo Ulbroka nevar pat Talsus uzvarēt!
Nevajag pirms laika plātīties! DDD
Aizrādīju raksta autoram par matemātisku varbūtību.Būdams lielvārdietis, nesapratu domu par plātīšanos!Man pilnīgi vienalga,ko Ulbroka var vinnēt,ko nevar!:0