Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Spēles par vietu labāko kvartetā un astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spēles par vietu labāko kvartetā un astotniekā
Vai Gints Klēģers jau šovakar noķers savu brāli?
Foto: Patriks Pauls Briķis , Patrīcija Laura Alde (PPB)

Divas ļoti svarīgas spēles šovakar tiks izspēlētas Elvi florbola līgā. Ķekavā savā starpā sacentīsies divas komandas, kas pašlaik lūko iekļūt labāko komandu kvartetā, savukārt Cēsīs duelēsies divas komandas, kas atrodas uz izslēgšanas spēļu robežas.

"Ķekava" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 20:00 Ķekavā
Ķekavas vienība bija izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, tādējādi atkārtojot kluba garāko uzvarēto spēļu sēriju, līdz tika piedzīvots minimāls zaudējums Kocēnos vietējai "Rubenei". Līdz ar to pašlaik vienība ar 15 punktiem nedaudz atdevusi pozīcijas, ieņemot piekto vietu. Tiesa, trešā vieta ir tikai viena punkta attālumā. Tālāk palaistas divas līdervienības, tostarp šī vakara pretinieki. Lai konkurentus nepalaistu vēl tālāk, Edgara Gailīša vadītajai komandai šovakar nepieciešams panākums. Kocēnos tika zaudēts ar minimālu rezultāta starpību (6:7), taču pēdējā trešdaļā nācās izmisīgi dzīties pakaļ, pirms tās esot iedzinējos ar trim vārtiem. Par labāko spēlētāju komandā tika atzīts Dinārs Vaitaitis, kurš ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atgriezies Ķekavā no FK "Bauska" sastāva. Sezonā gan rezultatīvākais ar 21 (9+12) punktu joprojām ir Klāvs Jansons. Spilgti laukumā atgriezies Gints Klēģers, kuram trijos mačos jau 6 (5+1) punkti, līdz ar to visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņam vairs tikai par četriem punktiem mazāk kā brālim Gunāram.

Ja "Ķekavas" uzvaru sērija ir aprāvusies, tad "Lielvārde/FatPipe" vienība triumfējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas, ar 20 punktiem esot turnīra tabulas otrajā vietā ar labām iespējām šovakar pārņemt līderpozīcijas. Pēdējā uzvara izcīnīta nu jau diezgan tradicionāli nerezultatīvā divcīņā pret Cēsu "Lekrings" (4:2), nevienam spēlētājam netiekot pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta. Par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Raivi Puzuli, kurš vārtos darbojās spēles pirmajā pusē, tiekot galā ar visiem deviņiem raidījumiem. Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir Toms Akmeņlauks ar 25 (12+13) punktiem, bet vienīgais no laukuma spēlētājiem, kurš nav ticis pie vismaz viena punkta, ir aizsargs Antons Žuks. Līdz ar to pretiniekiem jābūt uzmanīgiem, ka izcelties var praktiski jebkurš no laukuma spēlētājiem.

Pērn komandas uzvaras dalīja uz pusēm, pie panākumiem tiekot savā arēnā. "Lielvārde/FatPipe" savās mājās svinēja pārliecinošu 9:4 (4:2, 2:2, 3:0) panākumu, bet Ķekavā mājinieki bija pārāki krietni spraigākā spēlē – 7:6 (3:2, 1:2, 3:2). Interesanti, ka šosezon abu komandu otrā savstarpējā spēle ieplānota regulārās sezonas pēdējā kārtā, kas, iespējams, kādai no komandām varētu būt ļoti svarīga.

"Lekrings" – "FBK Valmiera" pulksten 20:30 Cēsīs
Ja Ķekavā tiksies komandas, kurām vai nu turpinās vai tikko noslēgušās garākas uzvarēto spēļu sērijas, tad Cēsīs sacentīsies komandas ar ne tik patīkamiem ierakstiem. Cēsu "Lekrings" zaudējuši jau pēdējās trijās spēlēs, ar astoņiem punktiem atrodoties astotajā vietā, jau par divu uzvaru tiesu atpaliekot no septītajā vietā esošajiem "Pārgaujas" florbolistiem. Pēdējā mačā Lielvārdē komanda labi darbojās aizsardzībā, ielaižot vien četrus vārtus, taču tradicionāli vājš bija uzbrukums. Pašlaik cēsnieki sezonā atzīmējušies ar tikai 35 gūtajiem vārtiem, kas ir sliktākais rādītājs čempionātā. Tas arī ir lielākais klupšanas akmens, jo neviena komanda tik labi nesargā savus vārtus, kā "lēcējpeles", septiņos mačos kapitulējot vien 39 reizes. Uz kopējā komandas fona izceļas Emīls Dzalbs ar 14 (9+5) punktiem, taču līgā kopumā ar to nepietiek, lai atrastos starp 20 labākajiem punktu guvējiem. Vienlaikus Dzalbs ir vienīgais cēsnieks, kas atrodas starp TOP-60 punktu guvējiem šosezon.

Vēl vājākas sekmes bijušas "FBK Valmiera", kas zaudēja piecās spēlēs pēc kārtas, līdz beidzot pēdējā mačā beidzot izdevās tikt pie trim punktiem, mājās ar 16:5 apspēlējot izteiktos pastarīšus "Ogres vilkus". Tabulā valmierieši joprojām ir ārpus labāko astotnieka, par punktu atpaliekot no Cēsu komandas, to paveicot, nospēlējot par vienu spēli vairāk. Ar vārtu guvumu virslīgas debijā pierakstījās Aleksejs Jakovļevs, kurš saņēma spēles MVP balvu. Rezultatīvākais gan ar četriem punktiem bija Mārtiņš Broks, kurš sezonā kopumā iekrājis nedaudz labāku statistiku, kā pretinieku līderis – viņam 15 (11+4) punkti.

Pērn cēsnieki bija pārāki abās savstarpējās spēlēs, vispirms pārvedot minimālu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) uzvaru no Valmieras, bet pēc tam savā laukumā konkurentus sakaujot ar 8:3 (0:0, 3:0, 5:3). Neskatoties uz to, sezona kopumā krietni sekmīgāka izvērtās Valmieras vienībai.