Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Vasaras Florbola līga: Pirmajā dienā sagrāve, intriga un drāma

Jānis Pārums

Vasaras Florbola līga: Pirmajā dienā sagrāve, intriga un drāma
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aizvadītas pirmās trīs spēles "Vasaras Florbola līgas 2011" turnīrā. Atklāšanas mačā tika fiksēta lielākā sagrāve, kad pie pārliecinošas uzvaras tika "Ķekava". Krietni grūtāk klājās "Florbolam.lv", bet pēdējā mačā "Devils United" divas (!) sekundes pirms mača beigām izrāva neizšķirtu.

Uzreiz pēc turnīra atklāšanas, laukumā devās B apakšgrupas komandas "Ķekava" un FK "Rīga". Jau mača otrajā minūtē pirmos vārtus šajā sezonā guva Gints Klēģers, vadībā izvirzot mājiniekus. Mača sestajā minūtē pretuzbrukumā FK "Rīga" rezultātu izlīdzināja, bet jau pēc dažām sekundēm Klēģers atkal vadībā izvirzīja "Ķekavu". Minimāls rezultāts saglabājās līdz mača 12.minūtei, kad īsā brīdī "Ķekava" guva divus vārtus, pārsvaru palielinot, bet 15.minūtē skaistus vārtus guva Nils Meļķis, pārsvaru padarot jau iespaidīgu – 5:1. Lai gan Gints Fricbergs pielaboja Toma Brieža uzmetienu uz vārtiem, Klēģers atbildēja ar saviem ceturtajiem vārtiem mačā. Tie gan vēl nebija pēdējie vārti, jo no tālas distances ļoti precīzs metiens padevās Briedim – 6:3. Otrā puslaika vidū divus ātrus vārtus atkal guva "Ķekava. Arī turpinājumā ķekavnieki bija pārliecinošāki, spēli uzvarot ar rezultātu 12:4. Skaistākos vārtus mačā guva Intars Labsvārds, bumbiņu vārtos nogādājot ar fintu.

Kā nākamie laukumā devās 2009./10.gada "Triobet Florbola līgas" uzvarētāji "Florbolam.lv" un šī paša čempionāta Izaicinājuma kausa uzvarētājiem "Babīti". Lai gan "Florbolam.lv" pirmie atklāja rezultātu, turpinājumā savu teritoriālo pārsvaru neizdevās pārvērst vārtu guvumos, turklāt "Babīte" ik pa laikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Trešdaļas otrajā pusē īsā laikā "Florbolam.lv" pārsvaru palielināja līdz 3:0, bet perioda pēdējā minūtē uzreiz pēc soda izspēles Reinis Millers vienus vārtus atguva. Kad līdz pārtraukumam palika vien desmit sekundes, Matīss Sīpols izmantoja Millera diagonālo piespēli, rezultāta starpību sadeldējot līdz minimumam. Otrās trešdaļas sākumā Jānis Jansons un Ainārs Juškēvičs ar precīziem metieniem atjaunoja triju vārtu pārsvaru potenciālajiem favorītiem. Taču "Babīte" nedomāja padoties, triju minūšu laikā trīs reizes pārspējot sāncenšu vārtsargu, izlīdzinot rezultātu. Spēles beigām "Babītei" gan pietrūka spēka, tādējādi "Florbolam.lv" guva vēl četrus vārtus, izcīnot uzvaru ar rezultātu 9:5. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās arī kādreizējais Latvijas izlases hokejists Oļegs Sorokins. Tikmēr Jānim Jansonam četri vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Dienas noslēdzošajā mačā "Devils United" sacentās ar "Unihoc Summer Team" florbolistiem. Kā vēlāk izrādījās, šī kļuva par dienas nerezultatīvāko spēli. Mača piektajā minūtē Atis Ladiņš vadībā izvirzīja "Unihoc Summer Team", bet perioda vidū Matīss Bičevskis prata rezultātu līdzsvarot. Līdz pārtraukumam abas komandas apmainījās vēl ar precīziem metieniem. Jāsaka, ka šī cīņa bija salīdzinoši asāka kā pirmās divas, tādēļ neizbrīnīja, ka tika salauzta arī piena nūja. Pēc pārtraukuma "Devils" uz vieniem pretinieku vārtiem spēja atbildēt ar to pašu, bet 31.minūtē Ēriks Bogdanovs jau ceturto reizi mačā vadībā izvirzīja "Unihoc Summer Team". Mača izskaņā "Devils United" noņēma vārtsargu, "Unihoc Summer Team" divas reizes netrāpīja tukšos vārtos, par ko tika sodīti, jo divas sekundes pirms mača beigām "velnu" kapteinis Ansis Lukss izrāva neizšķirtu – 4:4.