Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē aizvadītas pirmās jauniešu florbola čempionāta "play-off" spēles

Nedēļas nogalē aizvadītas pirmās jauniešu florbola čempionāta "play-off" spēles
Liepājas Olimpiskais centrs
Foto: www.liepajaskultura.lv

Aizvadītajā piektdienā un sestdienā, 4. un 5.aprīlī, Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās pirmās Latvijas jaunatnes čempionāta izslēgšanas spēles florbolā U10, U16 un U18 vecuma jauniešiem. Kopumā liepājnieku rezultāti bija atzīstami un visas izšķirošās kaujas būs tikai priekšā.

Regulārā sezona florbolistiem ir noslēgusies, līdz ar to, pamazām sākas izšķirošās izslēgšanas spēles, kurās labas iespējas pacīnīties par medaļām ir arī Liepājas jaunajiem florbolistiem. Kā pirmie savas spēles aizvadīja U18 vecuma jaunieši, kuriem piektdienas vakarā norisinājās pirmā ceturtdaļfināla spēle ar spēcīgo “Lielvārdes” komandu. Spēle noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu (5:5), līdz ar to, viss izšķirsies otrdien atbildes spēlē Lielvārdē, kur pusfinālam kvalificēsies tikai šī mača uzvarētāji.

Savukārt sestdien tika aizvadītas izslēgšanas spēles U10 un U16 vecuma jauniešiem. U10 vecuma grupā norisinājās sabraukums, kurā liepājnieki izcīnīja vienu uzvaru pret “Valmiera” vienību (10:4) un piedzīvoja divus zaudējumus "Inčukalns-Coyote" (3:6) un "FS Masters/Ulbroka” (2:5) komandām.

Uzreiz pēc gados jaunāko florbolistu spēlēm laukumā devās U16 vecuma jaunieši – FK “Kurši U16” un “Valmieras BSS”, kuriem norisinājās atbildes astotdaļfināla cīņa. Pirmajā mačā Valmierā nedaudz pārāki bija mājinieki (6:7), līdz ar to, atkāpšanās ceļa liepājniekiem vairs nebija un lai turpinātu cīņu par ceturtdaļfinālu, “Kuršiem” bija jāizcīna uzvara.

Par prieku mājinieku atbalstītājiem laukuma saimnieki saviem līdzjutējiem vilties nelika un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 8:5, tādējādi divu spēļu summā triumfējot ar (14:12). Tas nozīmē to, ka liepājnieki ir iekļuvuši ceturtdaļfinālā, kur pretiniekos būs “Pārgauja/CPSS-97” florbolisti. Plānots, ka abu komandu spēle Liepājā varētu norisināties jau šajā nedēļas nogalē. Sīkāka informācija par spēles laiku tiks publicēta vēlāk.

Spēļu rezultāti (4.aprīlis):

FK “Kurši U18” – “Lielvārde” 5:5

Spēļu rezultāti (5.aprīlis)

FK "Kurši U10" - "Inčukalns-Coyote" 3:6
"Ķekavas Bulldogs" - "FS Masters/Ulbroka" 2:5
"Rīgas Lauvas" - "Inčukalns/Coyote" 4:7
FK "Kurši U10" - "Valmiera" 10:4
"Rīgas Lauvas" - "FS Masters/Ulbroka" 0:7
"Ķekavas Bulldogs" - "Inčukalns/Coyote" 4:8
"Rīgas Lauvas" - "Valmiera" 7:8
FK "Kurši U10" - "FS Masters/Ulbroka" 2:5
"Ķekavas Bulldogs" - "Valmiera" 3:2
FK “Kurši U16” – “Valmieras BSS” 8:5

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs