Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rīgai" pirmā uzvara

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Vasaras Florbola līgā" A grupā izvēršas dramatiska cīņa par vietām labāko sešiniekā un svarīgā spēlē uzvarētāju nespēja noskaidrot "Jūrmala" un "Domā?", kamēr "Concept" bija tuvu punktiem pret "Labi būs!". B apakšgrupā pirmo uzvaru svinējuši FK "Rīga" spēlētāji.

Jaunās darba nedēļas pirmajā spēlē laukumā izgāja FK „Rīga” un „Unihoc Summer Team” komandas, lai cīnītos par pirmo uzvaru čempionātā. Rīdzinieki turnīru iesākuši ar divām neveiksmēm, bet vasaras turnīram izveidotā komanda četrās spēlēs bija piedzīvojuši divus zaudējumus, vēl divās spēlēs cīnoties neizšķirti. Spēles sākums aizritēja visai līdzvērtīgā cīņā, taču ar katru brīdi arvien vairāk izpaudās FK „Rīga” pārsvars. Līdz pirmā puslaika beigām viņi bija panākuši jau 6:0 vadību un rezultāts varēja būt vēl iespaidīgāks, ja no ideālām pozīcijām garām vārtiem nemestu Alvis Dāle. Otrā puslaika sākumā savus trešos vārtus mačā guva Krišjānis Zeps, panākot 7:0, bet tad skaistus vārtus pretuzbrukumā iemeta Antons Jauzers, izjaucot Ivara Dišereita cerības uz sauso uzvaru mačā. Ātri vien gan pārsvars atkal pieauga līdz 11:1, bet ar Ata Lazdiņa individuālām pūlēm „Unihoc Summer Team” trīs vārtus atspēlēja. Spēle noslēdzās ar FK „Rīga’ pārliecinošu 14:5 uzvaru, kas komandai turnīra tabulā ļāva pakāpties uz piekto vietu.

Negaidīti sīvu pretestību pret „Labi būs!” izrādīja A grupas pašlaik vājākā komanda „Concept”, kas piektajā minūtē atklāja rezultātu. Nespējot nosegt Pēteri Zeltiņu, rīdzinieki drīz vien gan bija iedzinējos ar 1:3, taču viņi nedomāja izkārt balto karogu, pusminūtes laikā atkal nostājoties līdzās sāncenšiem. Zeltiņa fints un ceturtais vārtu guvums vienlaikus gan puslaika pārtraukumā ar nelielu vadību ļāva doties baušķeniekiem. Otrajā puslaikā „Labi būs!” panāca jau drošo 6:3 vadību, bet „Concept” nespēja izmantot divus soda metienus un četras minūtes skaitliskā vairākuma. Vēl vairāk, vieni vārti tika arī ielaisti un četras minūtes pirms beigām jau bezcerīgais 3:7. Spēlē bez aizsardzības „Concept” vēl pietuvojās līdz 5:7, turpināja uzbrukt, taču vietā bija Latvijas U-19 izlases vārtsargs Elvis Holsts. Pēdējās sekundēs Zeltiņš guva savus sestos vārtus (vēl divas piespēles), atrisinot visus jautājumus par uzvarētāju – 8:5. Pēc šī panākuma „Labi būs!” ar sešiem punktiem turnīra tabulā noķēruši otrajā vietā esošo „Babīti”, bet „Concept” komandai būs jāpaveic brīnums, lai iekļūtu labāko sešiniekā un turpinātu spēles izslēgšanas turnīrā.

„Concept” komandai palīdzēt varēja „Domā?”, kas dienas pēdējā spēlē sacentās ar „Jūrmalu”. Tieši tādēļ daļa no „melno” komandas pārstāvjiem juta līdzi „Domā?”. Spēle bija ļoti spraiga, jo abas komandas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Lai gan pirmajā trešdaļā „Domā?” nopelnīja trīs noraidījumus, jūrmalnieki izmantoja tikai trešo, 17.minūtē atklājot rezultātu un pārtraukumā dodoties ar minimālu pārsvaru. Otrā spēles puse aizritēja jau daudz rezultatīvākā cīņā, vispirms „Domā?” rezultātu atspēlējot, bet tad „Jūrmalai” panākot 3:1 vadību. „Domā?” gan nedomāja padoties, Mārcim Multiņam ar fintu vispirms rezultātu sadeldējot līdz minimumam, bet pēc minūtes Edgaram Zeidleram rezultātu izlīdzinot. Arī tas vēl nebija viss, jo pirmā puslaika grēkāzis Rolands Reinsons vadībā izvirzīja jau „Domā?”, bet pēc 17 sekundēm Mārtiņš Kokars panāca 4:4. Spēlēt vēl vajadzēja vairāk kā sešas minūtes, taču vārtsargi vairs netika pārspēti un komandas slēdza mierizlīgumu – 4:4.

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets
Biedrības Florbolaziņas.lv valdes loceklis