Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Daniels Anis karjeru turpinās Čehijas ekstralīgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Daniels Anis karjeru turpinās Čehijas ekstralīgā
Daniels Anis
Foto: FS Masters

Talantīgais latviešu florbolists Daniels Anis nākamo sezonu uzsāks vienā no pasaules vadošajām florbola līgām, pievienojoties "1 SSC Vitkovice" vienībai.

Daniels Anis, kurš pēc mēneša svinēs savu 18. dzimšanas dienu, karjeru sāka "Rīgas Lauvas" kluba sistēmā, taču diezgan ātri pārcēlās uz "FS Masters" klubu, kurā jau izaudzis par vienu no Latvijas valstsvienības kandidātiem. Pieaugušo florbolā Anis debitēja 2017./18. gada sezonā, kad "Latvijas Universitātes/FS Masters" komandas sastāvā1.līgas turnīrā 21 spēlē atzīmējās ar 32 (19+13) punktiem. Nākamajā sezonā Anis jau bija piesaistīts Elvi florbola līgas klubam "Betsafe Oxdog Ulbroka", 15 mačos tiekot pie 3 (1+2) punktiem. Par savu pirmo pilnvērtīgo sezonu virslīgā Anis gan var dēvēt iepriekšējo čempionātu, kuru viņš sāka ar pieciem vārtu guvumiem divās spēlēs pret pārējām divām tā brīža Latvijas čempionāta TOP-3 komandām. Sezonas ilgāko daļu Anis bija čempionāta labākais vārtu guvējs un cīnījās par rezultatīvākā titulu. Sezonu jaunais uzbrucējs noslēdza kā 30.rezultatīvākais florbolists, 23 mačos iekrājot 35 (27+8) punktus.

Kā vēsta fsmasters.lv, tad Anis vasaras sākumā saņēmis uzaicinājumu no Čehijas Superlīgas kluba "1.SC Tempish Vitkovice", kur latvietis bijis uz trīs nedēļu pārbaudi, pierādot savu varēšanu komandai, kas ir gatava iesaistīt Danielu komandas sastāvā. Ņemot vērā, ka Anim vēl jāturpina mācības 12. klasē, tad klubi savstarpēji vienojušies, ka sezonas pirmo daļu Anis aizvadīs Čehijā, bet decembrī atgriezīsies dzimtenē, lai pabeigtu skolu un sezonu noslēgs "Oxdog Ulbroka" komandas sastāvā.

"Šobrīd mums klubā ir viens skauts, kurš nodarbojas tieši ar Slovākijas un daļēji Latvijas spēlētāju novērošanu un analīzi," FS Masters kluba mājaslapā atzinis "1 SSC Vitkovice" komandas galvenais treneris Pavels Bruss. "Viņš ieteica uzaicināt Danielu. Nav noslēpums, ka Daniels ir ļoti specifisks spēlētājs – ļoti gara auguma, ar labu “vārtu garšu”, tendēts uz vārtiem un jau pietiekami gudrs labu pozīciju meklēšanā. Turklāt viņam ir lielisks metiens, ko viņš prot labi pielietot. Nav daudz tādu spēlētāju kā viņš."

Anim būs iespēja trenēties un spēlēt kopā ar Elites līgas komandu. Vai izdosies noturēties sastāvā, lielā mērā atkarīgs no paša parādītā snieguma. Jāpiezīmē, ka florbolista vecums atļaus viņam paralēli spēlēt arī Čehijas U-19 čempionātā, kur varēs smelties papildus pieredzi.

"Šī gada janvārī “Masters” komandas piedalījās jauniešu turnīrā Prāgā, pēc šī turnīra saņēmu piedāvājumu doties uz nepilnu trīs nedēļu treniņnometni Ostravā “Vitkovice” klubā,"fsmasters.lv citē Danielu Ani. "Ierodoties Ostravā, mitinājos kluba dzīvoklī. Gan treneri, gan kluba spēlētāji bija ļoti draudzīgi un pretimnākoši un tas man palīdzēja iejusties ļoti ātri. Treniņi bija ļoti intensīvi un tie bija dažādi – gan spēka, gan izturības, gan tehnikas. Treniņnometnes laikā katru nedēļu notika arī draudzības spēles, kur mūs sadalīja divās komandas, dažādi miksējot kopā jaunos un vecākos spēlētājus."

Līdz šim Čehijas florbola Superlīgā no latviešiem spēlējis Artūrs Jurševskis, kurš 2017./18. gada sezonā pārstāvēja "Bulldogs Brno" komandu, 16 spēlēs atzīmējoties ar 7 (5+2) rezultativitātes punktiem.

Daniela Aņa statistika vadojās līgās:

SezonaKomandaSpēlesVārtiPiespēlesPunkti
2020./21.1.SSC Vitkovice (Čehija)
2019./20Latvijas Hipotēka Oxdog Ulbroka2327835
2018./19.Betsafe Oxdog Ulbroka15123