Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

BIMBAMBOLS ATGĀDINA: LEĢENDA PAR FLORBOLU

BIMBAMBOLS ATGĀDINA: LEĢENDA PAR FLORBOLU
Florbols nav amatieru sports. Florbolistu maskēšanās šoreiz ir partizānu mārketinga sastāvdaļa, bet latvietis jau ir "atkodis" īstenību- florbols ir top-3 sporta veids pasaulē.

B

Labvakar, mīļcilvēki!

2012.gadā šo rakstu jau publicēju, taču par godu pasaules čempionātam mūsu zemītē piedāvāju atkārtojumu.

Aiziet:

Prasīgā latvieša veldzējums - floriņš!

Izbraukājis Eiropu gadsimta sākumā ar ledus hokeja izlasi, pārkliedzis rīkli trekno gadu basīša spēlēs Arēnā, piekto gadu Dinamo kreklā staigājošais latvietis pēc pēkšņās īslaicīgās pievēršanās pludmales volejbolam 2012.gada vasarā nu jau kādu laiku bija kritis panikā- ko nu? Visās krievu sādžās mūs vīlē un dīrā, Gagarins mums aizlidojis kosmosā, nu i di..sā galīgā!

Veldzējums nācis negaidot un tieši laikā. Ir dzimuši jauni varoņi. Nē, tā nav atdzimšana, šoreiz tie vairs nav agrāk apbrīnotais pasaules rekordists skeitbordā Gailītis, pasaules čempions skraidīšanā ap kokiem un krūmiem Bertuks, vēderšļūcēji Dukuri, vai bērnu riteņu dīdītājs Māris.

Ir dzimis jauns fenomens, kuram kādu laiku būs ieņemt mazā latvieša nepiepildīto sirdi- florbols! Neaizmirsīsim, ka šī pasaulē nozīmīgā un populārā sporta veida Pasaules čempionātu junioriem jau pirms vairākiem gadiem uzņēma Kocēnu sporta zāle Valmieras pievārtē.

Mēs piesmējam varenos!

Aiz sajūsmas mazais latvietis zvanīja vectēva brālim Pitsburgā jau aizaizvakar- „Ha- hā! Ar 310 miljoniem nepietiek, lai tiktu galā ar mazo Latviju? Nemākat uztaisīt konkurētspējīgu komandu?”
Ko lai atbild ASV komandas menedžeris Adams Trojs? Viņš taču bija izdarījis visu iespējamo! Skatīt šeit: Official USA Floorball Association website

Kurā vēl sporta veidā tiek uzrunāta nācija un aicināti izlasē spēlēt visi nācijas pilsoņi, ja vien viņi uzskata, ka ir spējīgi to darīt? Skaists citāts no manis piedāvātās saites: „If you think you have the skill required to be a part of the team don't hesistate to register or email General Manager Adam Troy”.

Lūk, kādu izlasi mēs piesmējām - ASV visas tautas komandu! Cilvēki no visas plašās ASV plūda tūkstošiem, lai atrādītos Adamam Trojam – tālo ceļu mēroja pat Teksasas kovboji Billijs un Čakijs un Luiziānas afroamerikānīši Lamārs un Šonsijs. Un tāpat no 310 miljoniem nespēja savākt komandu, kas stātos cienīgi pretī mūsu lācplēšiem.

Japānas florbola vēsture un čehu konspirācija

Samuraju spēks florbolā ir pazīstams jau kopš Asukas perioda Japānā (538-710.gads mūsu ērā), kad pie varas nāca princis Šotoku (Shotoku) kā imperatores Suiko (Suiko) pavadonis. Tolaik viņš visiem Japānas iedzīvotājiem lika izveidot pagarinājumu klasiskajam samuraju zobenam ar banāna veida ieliekumu tā galā un veiklības attīstīšanas nolūkos nodarboties ar mūsdienu florbolam līdzīgo spēli Šitakhu.

Pašreizējā Japānas izlase ir pamatā veidota no profesionālajās Aļaskas un Ugunszemes florbola līgās spēlējošiem pasaules sporta folklorā tā dēvētajiem „neuzvaramajiem samurajiem”. Tāpat kā ledus hokejā, Japāna latvietim nav problēma- pamatīgā piesmiešana notika pirmdienas pievakarē.

Par Čehijas florbola ambīcijām un nopietnību liecina Čehijas florbola federācijas konspiratīvā pieeja- mājas lapa tikai čehu valodā, tādējādi apgrūtinot spiegu un izlūku mēģinājumus izzināt Čehijas florbola taktiskās, tehniskās un stratēģiskās nianses. Izlases bāzes klubs ir neviens cits kā pasaules sportā labi pazīstamais Tatran Střešovice klubs, kura akcijas tiek kotētas Afganistānas fondu biržā.

Latvietis līdz šim ir krietni par maz pievērsis uzmanības florbolam. Par to šaubu nav. Žilbinošie panākumi nu beidzot būs atvēruši acis arī latvietim.

Florbola partizānu mārketings

Taču uzreiz gribu atvēsināt latviešu florbola fana sakarsušo galvu- ar ieniršanu florbola pasaulē uzkarsētajam latvietim var iznākt ātrs fiasko. Ir jāapbruņojas ar pacietību. Florbola pasaule realizē pasaulē tik moderno un izplatīto „partizānu mārketingu”. Šoreiz izvēlēta sekojoša stratēģija- apzināti nevienam neko nestāstīt, ne par ko neinformēt. Nevienā pasaules nopietnā sporta medijā, izdevumā jūs neko neizlasīsiet un neuzzināsiet par notiekošo pasaules čempionātu Šveicē. Tā ir apzināta rīcība! Tieši tāpat dara arī pasaules vadošā popdīva Lady Gaga, kura neļauj žurnālistiem atspoguļot savus koncertus. Florbolā ir līdzīga pieeja. Iekarsušie un izsalkušie fani visā pasaulē tiek novesti līdz vājprātīgam informācijas badam, līdz līmenim, kad alkas pēc informācijas par florbola pasaulē notiekošo pūšas kā nekustamā īpašuma burbulis Latvijā pirms dažiem gadiem. Tādējādi maksimāli tiek uzkarsēta interese par šo sporta veidu, kurš nu jau ir kļuvis trešo vadošo pasaules sporta hierarhijā- tūliņ pat aiz ledus hokeja un skeletona. Un tikai daži gadi ir laiks, kas būs nepieciešams, lai šī trijnieka iekšienē notiktu neatgriezeniska secības izmaiņa.

Saldajam ēdienam lūgums noskatīties pašreizējā Latvijas izlases otrā trenera Mārtiņa Krūma komentāru šajā video (no 18:20 līdz 20:00), lai cilvēkiem atveras acis:

"Kurši" treneris Mārtiņš Krūms par florbolu...

Mīlošais vīrietis Bimbambols

     [+] [-]

, 2016-12-03 17:05, pirms 7 gadiem
regbijā taču arī pusē komandu spēlē amatieri,bet šeku reku ir 3. vai 4. lielākais sporta forums pasaulē

     [+] [-]

, 2016-12-03 17:13, pirms 7 gadiem
Kur tiek uzkarsēta interese par šo sporta veidu ikdienā?
Ikdienā es neredzu nekādu haipu TV,presē,radio ne par skeletonu,ne- florbolu?

     [+] [-]

, 2016-12-03 17:37, pirms 7 gadiem
nu vairs 2,5 h līdz Latvijas sporta vēsturē visvairāk panākumu nesošā OS sporta veida sākumam,bet LV vadošie ziņu portāli joprojām klusē par šā notikuma esamību

     [+] [-]

, 2016-12-03 22:21, pirms 7 gadiem
Man florbols atsauc atmiņā skolas laikus, kad tie džeki, kuri bija netalantīgi basketā vai futenē, tie gāja uzsist pa plastmasas bumbiņu (florbols). Ķip malači, ka vispār kko dara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-12 15:36, pirms 7 gadiem