Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Gaidāmas principiālas spēles ar centrālo maču Kocēnos

Gaidāmas principiālas spēles ar centrālo maču Kocēnos
Vai šosezon kāds spēles apturēt Reini Mirkšu?
Foto: Floorball.lv

Vīriešu Elvi florbola līgas spēlē šovakar ieplānotas piecas spēles, no kurām divas būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com. Centrālais duelis gan gaidāms Kocēnos, kur tiksies divas no četrām vadošajām šīs sezonas vienībām. Spraiga spēle gaidāma arī vienīgajā dāmu spēlē.

SV: "Ķekavas Bulldogs" – "Lekrings" pulksten 16:00 Ķekavā
Vienīgajā šodienas spēlē dāmu konkurencē savā starpā sacentīsies divas vājākās čempionāta komandas, taču intriga šajā spēlē noteikti netrūks. Gan Ķekavas, gan Cēsu komandas turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, turklāt, teorētiski pastāv iespēja paspēkoties arī ar šosezon nestabili spēlējošo "NND Rīga" par trešo vietu turnīrā. Lai to paveiktu, nepieciešams sākt vākt punktus arī spēlēs pret citām komandām, kas pašlaik nevienai no šodienas pretiniecēm nav izdevies. Cēsnieces vairākas reizes ir zaudējušas ar līdzvērtīgiem rezultātiem, kamēr "Ķekavas Bulldogs" visās pārējās spēlēs piedzīvojis pamatīgas sagrāves. Abu komandu savstarpējā spēle Cēsīs izvērtās par īstu drāmu, cīņas laikā vadībā pabija kā viena, tā otra vienība, beigās cēsniecēm izrādoties pārākām papildlaikā, kas arī turnīra tabulā pašlaik ar diviem punktiem ļauj ieņemt piekto vietu turnīrā, par punktu apsteidzot šīs dienas laukuma saimnieces.

Komandas nedemonstrē rezultatīvu sniegumu, tādēļ neizbrīna, ka neviena no šīsdienas spēles dalībniecēm nav tikusi pie desmit punktiem sezonā. Ķekavas komandā līdere ir Līga Vancāne, kurai 8 (3+5) punkti. Viņai seko Anna Mūrniece ar 6 (4+2) un Kristiāna Grāvīte ar 5 (3+2) punktiem. Cēsu komandā rezultatīvā ar 9 (7+2) punktiem ir Džeina Eglīte, kamēr Klintai Mārtiņjēkabai padevušies 8 (5+3) punkti. Pa sešiem punktiem savākušas divas bijušās "Rubenes" spēlētājas Elīna Šarova un Madara Akmentiņa.

VV: "Kurši/Ekovalis" – "Pārgauja" pulksten 17:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Liepājas komanda spēlē ar apbrīnojamu stabilitāti, kad pēc izcīnītas uzvaras seko neveiksme. Tā tas noticis jau septiņas spēles pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā komanda zaudēja Ķekavā, bet dienu vēlāk izcīnīja pārliecinošu uzvaru Ogrē – 17:6. Tas neliecina neko labu par šovakar gaidāmo spēli ar pēdējo sezonu bronzas medaļniekiem. Ogrē pa septiņiem punktiem savāca Mihails Kostusevs un Ričards Dēvits, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja jaunais Gustavs Griezītis, kuram izdevās tikt pie pirmā vārtu guvuma virslīgā savā karjerā. Spēlējot kā pa celmiem, liepājnieki turnīra tabulā ar 12 punktiem septiņās spēlēs pašlaik atrodas septītajā pozīcijā. ŠĪ vieta ir gana stabila un zemāk komanda šonedēļ nenokritīs, bet pie labvēlīgas rezultātu sakritības, jauno nedēļu kurzemnieki var sagaidīt pat piektajā vietā tabulā, priekšā saviem šīvakara pretiniekiem. Lieliski sezonu iesācis Kostusevs, kurš septiņās spēlēs iekrājis 26 (12+14) punktus, gandrīz jau atkārtojot pērn iespētos 29 punktus. Tā ir florbolista rezultatīvākā sezona kopš atgriešanās dzimtenē un, domājams, ka šosezon šis rādītājs tiks labots. Ričards Dēvits pievienojis 17 (12+5) punktus, kamēr Edgara Freimaņa rēķinā pašlaik 15 (8+7) punkti.

Stalbes komanda turnīru sāka ar trim uzvarām tikpat spēlēts, pēc tam pielāgojoties "Kurši/Ekovalis" grafikam, pārmaiņus izcīnot uzvaru un piedzīvojot zaudējumu. Pēdējā spēlē komanda pēcspēles metienu sērijā tika galā ar talsiniekiem, līdz ar to skaidrs, ka vienai no komandām šodien izdosies tikt pie otrās uzvaras pēc kārtas, tādējādi pārtraucot ne sevišķi spožo sēriju. Pret Talsu komandu ar četriem vārtu guvumiem, tostarp izlīdzinājumu nesošajiem 20 sekundes pirms pamatlaika beigām, izcēlās Olafs Zvīnis, kurš arī saņēma spēles vērtīgākā spēlētāja balvu. Sezonā kopumā viņam 14 (9+5) punkti, kas ir trešais labākais rādītājs vienībā. Rezultatīvāk spēlējuši Gvido Lauga ar 24 (15+9) un Artūrs Jurševskis ar 15 (8+7) punktiem.

Pērn abas komandas aizvadīja divas spraigas cīņas, mājiniekiem svinot minimālas uzvaras. Liepājā notikušajā spēlē "Kurši/Ekovalis" bija pārāki ar rezultātu 6:5 (2:1, 0:0, 4:4), bet Stalbē mājinieki revanšējās, svinot panākumu ar 7:6 (1:1, 2:1, 4:4). Kopumā "Pārgauja" 11 aizvadītajās spēlēs Liepājā pie panākuma tikusi vien četras reizes, līdz ar to šos izbraukumus par veiksmīgiem diez vai var uzskatīt. Pēdējais panākums Vēju pilsētā svinēts 2016. gada janvārī.

VV: "Talsu NSS/Krauzers" – "Bauska" pulksten 18:00 Talsos
Vēl šķietami nesen Talsu komanda atradās turnīra tabulas galvgalī, bet pēdējās trijās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumu, tiekot pie viena punkta pēdējā mačā Stalbē. Tas kurzemniekus ar 13 punktiem atvirzījis uz sesto vietu. Par labu komandai nespēlē arī fakts, ka vienība nospēlējusi jau astoņas spēles, kamēr vairākām tiešajām konkurentēm ir septiņas vai pat sešas nospēlētās cīņas. Teorētiski vienība pēc šodienas mačiem var atkal ielauzties labāko trijniekā, taču vienlaikus jālūkojas lai garām nepatraucas ģeogrāfiski tuvākie kaimiņi no Liepājas. Pēdējā spēlē Stalbē neizdevās nosargāt triju vārtu pārsvaru, divās pēdējās minūtēs ielaižot savā cietoksnī divas bumbiņas, kas noveda pie neveiksmes bullīšos. Trīs vārtus guva un vienu piespēli izdarīja Toms Bitmanis, tiekot pie nu jau kārtējā hat-trick sezonā. Šosezon viņam tādi jau četri, bet kopumā izdevies savākt 18 (13+5) punktus, kas ir labākais rādītājs komandā. Pēdējās spēlēs rezultatīvāk sācis darboties arī Artis Raitums, kuram 13 (4+9) punkti. Trešais joprojām ir jaunais Emīls Krūmiņš ar 12 (10+2) punktiem.

Diemžēl jau kārtējo sezonu "Bauska" kļuvusi par punktu donoru citām komandām. Uzvarējusi pirmajā kārtā "Ogres vilkus", komanda cietusi neveiksmes jau sešās nākamajās cīņās. Pēdējais mačs gan viesa nelielas cerības, jo pret valsts čempioniem no Ulbrokas tika zaudēts vien ar 4:6, viesiem pēdējos vārtus iemetot nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām. Baušķenieki atvadījušies no viena no pieredzējušākajiem komandas aizsargiem Dināra Vaitaiša, kurš uz īres tiesībām devies uz "Ķekavu". Viņš gan negāja laukumā jau iepriekšējā spēlē, kad par komandas labāko spēlētāju atzina vārtsargu Reini Kirilko, kas atvairīja 15 no 21 pretinieku raidījuma. Rezultatīvākais komandas spēlētājs ar 11 (4+7) punktiem ir Pēteris Zeltiņš, kamēr Gints Velmunskis iekrājis 9 (7+2), bet Kristers Tiltiņš, Aivis Barkovskis un Māris Akmentiņš katrs ticis pie astoņiem punktiem.

Interesanti, ka pērn abās savstarpējās spēlēs pārāki izrādījās Bauskas florbolisti, kuri triumfēja nerezultatīvās cīņās Vispirms tika svinēts 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) panākums Talsos, kas vēlāk tika atkārtots savā laukumā – 3:2 (2:0, 1:1, 0:1). Talsu komanda savā laukumā baušķeniekiem zaudējuši jau pēdējās trijās spēlēs, pēdējo panākumu (turklāt papildlaikā) svinot 2015. gada oktobrī. 60 minūšu spēlē savā laukumā šis pretinieks nav uzvarēts jau kopš 2012. gada…

VV: "FBK Valmiera" – "Ogres vilki" pulksten 18:00 Valmierā
Pērnās sezonas finālistiem netipisku sniegumu turpina demonstrēt "FBK Valmiera", kas zaudējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, šajā laika posmā nopelnot tikai vienu punktu. Tas viņiem tabulā ar četriem punktiem neļauj atrasties augstāk kā devītajā vietā, no labāko astotnieka atpaliek par vairāk kā vienas uzvaras tiesu. Šovakar komanda zaudēt turnīra pastarīšiem gluži vienkārši nevar atļauties, pretējā gadījumā sezona būs praktiski norakstīta brīdī, kad čempionāts nebūs pat pusē. Pēdējā spēle aizvadīta teju pirms mēneša, kad komanda piedzīvoja pamatīgu kaunu, pirmajās 20 minūtēs ielaižot sešus vārtus Lielvārdē, spēlē ciešot kapitulāciju ar 3:10. Treneriem noteikti nebija viegli izvēlēties labāko tajā spēlē, balvu nopelnot Ričardam Eglītim, kurš gan, līdzīgi kā komanda kopumā, šosezon ne tuvu nedemonstrē to sniegumu, kāds tika parādīts pērn. Eglītim šosezon septiņās cīņās vien seši punkti, bet rezultatīvākie ir Mārtiņš Broks ar 11 (9+2) un Arnijs Kuratņiks ar 10 (5+5) punktiem. Pārējie ir vēl nerezultatīvāki.

Par "Ogres vilkiem" jau otro sezonu var rakstīt vienu un to pašu teju pirms katras spēles. Komanda joprojām nav tikusi pie panākumiem šajā sezonā, ātri nonākot pašā turnīra tabulas lejasdaļā. Pieredzi spēlētāji uzkrāj ar katru maču, taču meistarības joprojām pietrūkst, lai ieilgušo neveiksmju joslu kaut kā pārtrauktu. Atsevišķas spēles rada cerību, ka tūlīt punkti būs, bet kopumā milzu problēma ir spēle savā laukuma pusē, jo sešās no astoņām spēlēm ielaisti desmit vai vairāk vārtu. Tā tas noticis arī pēdējās piecās spēlēs, ieskaitot 17 kapitulācijas reizes pēdējā mačā mājās ar liepājniekiem. Elvijs Jankovskis individuāli savu statistiku krāj, arī pēdējā cīņā izpelnoties labākā spēlētāja balvu ar četriem vārtiem un vienu piespēli. Šosezon viņam jau 24 (18+6) punkti, kas ļauj atrasties starp visas līgas labākajiem. Markuss Januševskis savācis 19 (10+9) punktus, bet tālāk seko dziļa aiza, jo trešais rezultatīvākais Toms Rislings savācis vien 8 (3+5) punktiņus.

Abas pērn aizvadītās savstarpējās spēles var iekļaut to pulkā, kurās "Ogres vilki" varēja cerēt uz panākumiem. Abus mačus aizvadot ar mēneša intervālu, valmierieši savā laukumā bija pārāki vien ar 6:4 (2:1, 1:2, 3:1), bet izbraukumā panākums tika izcīnīts ar 9:5 (2:3, 3:1, 4:1), izšķirošo izrāvienu panākot vien pēdējā trešdaļā.

VV: "Rubene" – "Ķekava" pulksten 18:00 Kocēnos
Vakara centrālā spēle tiks aizvadīta Kocēnu sporta namā, kur savā starpā sacentīsies divas TOP-4 vienības. "Rubene" uzvarējusi pēdējās četrās spēlēs, turnīra tabulā ar 18 punktiem astoņās spēlēs ieņemot pirmo vietu. Fantastisku sniegumu turpina demonstrēt Reinis Mirkšs, kurš arī pēdējā spēlē Cēsīs pret vietējo "Lekrings" atzīmējās ar pieciem precīziem metieniem, tādējādi sekmējot komandas 7:6 panākumu. Sezonas astoņās spēlēs viņam jau 32 (23+9) punkti, kas tikai pavisam nedaudz atpaliek no pērn sasniegtā individuālā rekorda, kad "Rubenes" uzbrucējs iekrāja 45 (33+12) punktus. Uz Mirkša spilgtā fona pat samērā necila izskatās Ata Stepāna 23 (12+11) un Ingara Matisona 17 (11+6) savāktie punkti. Citās komandās šie divi florbolisti būtu rezultatīvākie spēlētāji…

Lielisku sniegumu turpina demonstrēt arī "Ķekava", kas uzvaras izcīnījusi jau pēdējās piecās spēlēs, ar 15 punktiem tabulā pašlaik atrodoties ceturtajā vietā. Uzvarot šovakar, komanda noķertu pašreizējos līderus, turklāt "Ķekavai" ir par vienu aizvadīto spēli mazāk. Izcīnot piecas uzvaras pēc kārtas, vienība atkārtojusi savu rekordu, jo piecas spēles pēc kārtas kā uzvarētāji "Ķekavas" florbolisti bija arī 2015. gada februāra un marta mēnesī. Vēl viens panākumus ļautu veikt labojumus komandas rekordu grāmatā. Pēdējā spēlē "Ķekava" savā laukumā ar 13:8 apspēlēja "Kurši/Ekovalis", par labāko spēlētāju tiekot atzītam Gintam Klēģerim, kurš tika pie četriem vārtu guvumiem. Komandas rezultatīvākais sezonas griezumā ir Klāvs Jansons, kurš iekrājis 19 (8+11) punktus, kopš pēdējās spēles sekmīgi aizvadot cīņas arī Latvijas izlases rindās. 18 (11+7) punkti ir Edžum Bunkam, bet Endijs Kleistrovs iekrājis 13 punktus. Uz īres tiesībām komandā atgriezies baušķenieks Dinārs Vaitaitis, kurš jau pērn komandas rindās aizvadīja desmit spēles, tiekot pie deviņiem punktiem.

Pērn komandas aizvadīja divas spraigas spēles, pie uzvarām tiekot laukuma saimniekiem. Vispirms "Ķekava" savā laukumā bija pārāka ļoti rezultatīvā spēlē, triumfējot ar 11:10 (5:3, 3:5, 3:2), bet pēc tam "Rubene" savā laukumā revanšējās krietni pragmatiskākā duelī ar rezultātu 6:4 (0:2, 2:0, 4:2). Kopumā Ķekavas komandai nav sekmējies ar spēlēšanu Kocēnos, vienīgo uzvaru izcīnot pirmajā viesošanās reizēs 2012. gadā, pēc tam zaudējot nākamajos piecos dueļos.

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Lekrings" pulksten` 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Dienas pēdējā spēlē Lielvārdes komanda uzņems viesus no Cēsīm. Pēc pēdējām spēlēm tieši "Lielvārde/FatPipe" ir potenciālie turnīra tabulas līderi, jo viņiem septiņās cīņās izdevies savākt 17 punktus, tikai par vienu "aci" atpaliekot no "Rubenes", kas nospēlējusi par vienu cīņu vairāk. Laukuma saimnieki uzvarējuši sešās pēdējās spēlēs, tostarp 11:6 panākums pēdējā cīņā Ogrē, kur mājinieki līdzvērtīgi spēja nospēlēt vien pirmo trešdaļu. Spilgtu maču aizvadīja Artūrs Skadiņš, tiekot pie četriem vārtu guvumiem un balvas kā spēles labākajam spēlētājam. Sezonā kopumā Artūrs ticis vien pie sešiem precīziem metieniem… Rezultatīvākais klubā ar 24 (11+13) punktiem ir Toms Akmeņlauks, kuram seko Juris Gribusts ar 17 (10+7) un Niks Blumfelds ar 13 (7+6) punktiem. Komandas pārstāvji turpina vienības pieteikumā iekļaut gados jaunos spēlētājus, pašlaik sarakstā tādā veidā tikuši ari dvīņu brāļi Maikls un Markuss Nazarovi, kuri vairāk uzmanību līdz šim veltījuši cīņām Latvijas čempionāta 1.līgā.

Atšķirībā no saviem pretiniekiem, Cēsu komanda piedzīvojusi neveiksmes pēdējās divās spēlēs, turnīra tabulā ar astoņiem punktiem sešos mačos atkāpjoties uz astoto vietu. Neatkarīgi no šodien notikušo spēļu rezultātiem, cēsnieki tur atradīsies arī sagaidot nākamo nedēļu. Tas tādēļ, ka četrus punktus priekšā ir Liepājas komanda, savukārt valmierieši no "lēcējpelēm" arī atpaliek par četriem punktiem. Jāpiezīmē, ka "Lekrings" vienīgie aizvadījuši sešas spēles, kas ļauj ar optimismu lūkoties nākotnē, ar cerībām pakāpties kādu pozīciju augstāk. Pēdējā mačā neizdevās nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru pret "Rubeni", piedzīvojot sāpīgu 6:7 zaudējumu. Ar trim punktiem labākais tajā spēlē bija Emīls Dzalbs, kuram sezonā 13 (9+4) punkti un rezultatīvākā gods komandā. Kopumā gan jāsaka, ka cēsnieki spēlē ļoti nerezultatīvi, jo otrs rezultatīvākais ar 7 (6+1) punktiem ir Aleksandrs Abramovs, līdzvērtīgu statistiku sasniedzot jaunajam Kevinam Šmitam (1+6).

Pērn komandas aizvadīja divas ļoti spraigas cīņas, pie panākumiem tiekot viesu komandām. Vispirms Cēsīs viesiem pietika ar Antona Žuka rezultatīvu metienu, lai triumfētu ar florbolam netipisku 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) rezultātu. Regulārās sezonas izskaņā cēsnieki viesos revanšējās ar 6:5 (2:0, 1:2, 3:3). Kopā komandas Lielvārdē tikušās 21 reizi, mājiniekiem uzvarot 11 mačos, desmit reizes piedzīvojot zaudējumus. Tas gan lielā mērā saistīts ar laika posmu, kad Lielvārde ienāca spēcīgāko pulkā un spēra pirmos soļus virslīgā. Pēdējā laikā "Lekrings" Lielvārdē pie panākumiem tiek gaužām reti, atskaitot pērn izcīnīto uzvaru, iepriekš triumfējot 2014. gada decembrī.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.