Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Bērziņš savāc desmit punktus mačā

Bērziņš savāc desmit punktus mačā
Ritvaram Bērziņam padevusies ļoti veiksmīga atgriešanās Norvēģijā
Foto: nnbr.no

Sekmīgi pārejas turnīru par atgriešanos Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā iesācis "Harstad IBK" ar četriem Latvijas florbolistiem sastāvā. Lielisku pirmo spēli aizvadīja Ritvars Bērziņš, tiekot pie desmit rezultativitātes punktiem. Savukārt Zviedrijā arī pēdējā mačā rezultatīva bijusi Luīze Biļinska.

"Grei" mainīgām sekmēm sāk Norvēģijas kausu
Norvēģijas kausa izcīņā pirmās spēles aizvadījis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas pirmajā spēlē pārliecinoši ar 12:1 (2:1, 4:0, 6:0) sagrāva zemāko līgu komandu "Lye IL". Ja Isjomina šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, tad Garklāvas rēķinā trīs rezultatīvas piespēles, asistējot komandas otrajos, trešajos un ceturtajos vārtu guvumos.

Dienas otrajā mačā “Grei” sacentās ar BMIL vienību, nespējot pretinieces apspēlēt un cīnoties neizšķirti 3:3 (1:0, 1:0, 1:3), izlaižot uzvaru divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām. Šajā spēlē Garklāvas rēķinā divi vārtu guvumi, bet Isjominai divas rezultatīvas piespēles.

Bērziņam desmit punkti mačā
Ar spilgtu rezultativitāti pārspēļu turnīru par tiesībām atgriezties Norvēģijas spēcīgākajā līgā mačus sācis Ritvars Bērziņš, kurš izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet "Harstad IBK" ar 12:2 (2:0, 6:1, 4:1) sagrāva "BK 9000" vienību. Rezultatīvi darbojās arī pārējie latviešu florbolisti, Tomam Kirmužam atzīmējoties ar trim precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Kasparam Grundšteinam, kurš aizvadīja pirmo spēli kluba rindās, viena rezultatīva piespēle. Vārtus pārliecinoši sargāja Mareks Belousovs, atvairot 17 no 19 sāncenšu metieniem.

Vakarā "Harstad IBK" aizvadīja vēl vienu apakšgrupas maču, sacenšoties ar "Karasjok IBK" vienību, izcīnot panākumu ar rezultātu 14:4 (7:1, 2:2, 5:1) pārliecinošus pamatus uzvarai ieliekot jau mača pirmajā trešdaļā. Šoreiz rezultatīvu spēli aizvadīja somu leģionārs Tomi Manninens, savācot astoņus punktus, kamēr latviešu rēķinā Ritvaram Bērziņam divi vārti un viena piespēle, bet Tomam Kirmužam divas piespēles. Kaspars Grundšteins ar rezultativitātes punktiem neizcēlās,bet Mareks Belousovs vietu vārtos bija atdevis kolēģiem.

Garbare gūst vārtus un soļo tālāk
Ar vārtu guvumu trešajā Šveices NLA ceturtdaļfināla mačā atzīmējusies Evelīna Garbare, kura tādējādi sekmēja sava "Wizards Bern Burgdorf" pārstāvētā kluba 8:4 (2:1, 3:1, 3:2) uzvaru savā laukumā pār "Unihockey Berner Oberland". Latviešu florboliste precīzi meta mača 47.minūtē, tobrīd panākot 8:3 savas vienības labā. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām "burvēm" pietika ar minimālo spēļu skaitu, lai triumfētu ar 3:0.

"Jets" nodrošina septīto maču
Šveices NLA līgā pārspēļu turnīrā par vietas saglabāšanu NLA līgā būs nepieciešamas septiņas cīņas starp Jāņa Rajecka pārstāvēto "Kloten-Bulach Jets" un "Waldkirch St.Gallen". Pēc piecām cīņām "Jets" vēl kādu zaudējumu nevarēja atļauties un sestajā mačā savā laukumā izcīnīja 6:4 (2:2, 3:0, 1:2) uzvaru, izlīdzinot rezultātu sērijā. Lieliski tika nospēlēta cīņas otrā trešdaļa. Rajeckis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Sezonas pēdējā mačā Biļinskai 1+1
Zviedrijas Superlīgā šī sezona noslēgusies Luīzei Biļinskai, kura pēdējā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tādējādi turpinot rezultatīvo sēriju sezonas izskaņā. Neskatoties uz latvietes labo rezultativitāti, viņas pārstāvētais "Karlstad IBF" viesos nespēja nosargāt triju vārtu pārsvaru un ar 4:5 (2:0, 1:3, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās "Warberg IC".Biļinska spēles 14.minūtē asistēja pirmajā vārtu guvumā, bet trešā perioda vidū pēc viņas metiena Karlstades klubs atguva vadību, ko izlaida pusotru minūti pirms cīņas beigām, pēc tam ielaižot arī papildlaikā. Sezonu "Karlstad IBF" noslēdza ar 27 punktiem 26 spēlēs, kas deva 11.vietu 14 komandu konkurencē. Līdz izslēgšanas turnīram pietrūka sešu punktu. Savā otrajā sezonā šajā līgā Biļinska 26 spēlēs izcēlās ar 14 (11+3) rezultativitātes punktiem.

Rajeckis nerealizē pēcspēles metienu, būs piektā spēle
Šveices NLB līgā dramatiskas cīņas turpinās Andra Rajecka pārstāvētajam "Floorball Thurgau", kas ceturtajā mačā viesos ar 4:5 (1:0, 3:1, 2:1, 0:0, 0:1) piekāpās "Ad Astra Sarnen', kā rezultātā sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2:2. Spēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja tieši Rajeckis, bet turpinājumā sekmīgāk spēlēja mājinieki, vienā no epizodēm izmantojot arī skaitlisko vairākumu, kad uz sodīto soliņa atradās Rajeckis. Minūti pirms pamatlaika beigām "Ad Astra Sarnen" panāca 4:3 vadību, taču septiņas sekundes pirms finālsvilpes rezultāts vēlreiz kļuva neizšķirts. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā mājinieki guva divus vārtus, kamēr viesi palika sausā, savu "bullīti" nerealizējot arī Rajeckim.

Terehovs noraidās papildlaikā
Igaunijas florbola čempionāta otrajā pusfināla spēlē pie panākuma papildlaikā ticis Maksima Terehova un Jāņa Tolmaņa pārstāvētais EMU SK, kas savā laukumā ar 8:7 (4:1, 3:1, 1:5, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "Sparta Team Automaailm", tādējādi sērijā izlīdzinot rezultātu (1:1). Tolmanis šajā mačā nepiedalījās, bet Terehovs devās laukumā, papildlaika vidū nopelnot divu minūšu noraidījumu par nepareizu sitienu. Komandas biedri izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā, vēlāk triumfējot pēcspēles metienu sērijā.

Višņevskas klubs ar panākumu sāk pārspēles uz Superlīgu
Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā sākušās cīņas par tikšanu valsts spēcīgākajā līgā un ar panākumu tās sākusi Laumas Višņevskas pārstāvētā "Stromsbro IF", kas viesos līdzvērtīgā mačā ar 5:4 (0:2, 2:1, 3:1) pieveica "Ornskoldsvik IBK". Otrā perioda pirmajā minūtē latvietes pārstāvētais klubs nonāca iedzinējos ar 0:3, bet trešā perioda vidū rezultāts bija neizšķirts 4:4. Uzvaras vārtus "Stromsbro IF" guva piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Uzvarētāju rindās Višņevska tika galā ar 15 no 19 pretinieču metieniem.

Degina uzvaras vārti nodrošina triumfu sērijā
Šveices NLA līgai U-18 vecuma grupā tuvojas Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau". Izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē viņa pārstāvētais klubs savā laukumā svinēja vieglu 9:1 uzvaru pār "Floorball Fribourg", bet atbildes mačs izvērtās krietni saspringtāks un panākums tika izcīnīts vien papildlaikā ar rezultātu 4:3 (2:3, 1:0, 0:0, 1:0). Spēles vidū katra komanda bija guvusi pa trim vārtiem, taču turpinājumā rezultāts nepieauga. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Turgavas klubs palika skaitliskajā mazākumā, kad sodīts tika Degins. Komandas biedri izturēja mazākumu un latviešu florbolists partnerus atalgoja ar vārtu guvumu papildlaika sestajā minūtē, kas deva uzvaru gan spēlē, gan arī summā, ļaujot iekļūt nākamajā kārtā.

Sekmīgi startējusi "Floorball Thurgau" U-21 komanda, kas izcīnījusi panākumu arī otrajā pusfināla spēlē, viesos ar rezultātu 6:5 (2:3, 2:0, 2:2) pieveica "UHT Eggiwil" vienību, tādējādi sērijā līdz diviem panākumiem svinot uzvaru ar 2:0. Šajā spēlē komanda pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, vien mača izskaņā ļaujot pretiniekiem pietuvoties līdz minimumam. Ņemot vērā, ka spēle notika vienlaikus ar U-18 maču, Renāts Degins šajā cīņā laukumā nedevās.

Orstes klubs izlīdzina rezultātu
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijas pārspēļu turnīrā pie pirmā panākuma ticis Ralfa Orstes pārstāvētais "Pelicans SB", kas viesos ar rezultātu 5:2 (0:1, 1:1, 4:0) apspēlēja "Kosken Dynamo", tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā (1:1). Sekmīgi tika aizvadīts spēles pēdējais nogrieznis, tiesa, divi pēdējie vārti tika iemesti brīdī, kad konkurenti jau bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Orste spēlēja komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Hartmanim neko nedodoša uzvara
Ar uzvaru Somijas florbola čempionāta 2.divīzijas turnīru noslēdzis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas viesos ar 12:6 (1:2, 4:2, 7:2) pieveica "SC Hawks" florbolistus. Latviešu florbolists maču aizvadīja komandas trešajā virknējumā ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Sezonas 22 spēlēs PSS izcīnīja 18 uzvaras, taču ar to izrādījās par maz, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Pirmo vietu izcīnīja "Blackbirds", savācot 41 punktu, kamēr "SB Vantaa" rēķinā 38 punkti un otrā vieta. No tik kārotās otrās vietas PSS atpalika par vienu punktu. Hartmanis, kurš sezonas ievadā vairākas spēles izlaida savainojuma dēļ, šosezon 16 mačos atzīmējās ar 10 (6+4) rezultativitātes punktiem.

Kraujai zaudējums Nīderlandes kausa finālā
Nīderlandes kausa izcīņas finālā sauso zaudējumu piedzīvojis Lienes Kraujas pārstāvētais "HSK Agents", kas ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās "Hot Flames", kuu kluba otro vienību "aģentes" pieveica pusfinālā. Likumsakarīgi, ka Krauja šajā spēlē palika bez punktu guvumiem.

Biezuma pēdējā spēlē atzīmējas ar vārtu guvumu
Somijas florbola junioru līgā sezonas pēdējās divas spēles aizvadījis Nikolas Biezumas pārstāvētais klubs. Vispirms "EraViikingit Akatemia" ar rezultātu 3:11 piedzīvoja neveiksmi pret "Tiikerit". Pēc nelielas atpūtas pauzes komanda devās laukumā vēlreiz, izcīnot pārliecinošu 10:2 panākumu pār "AIF" vienību. Šajā mačā Nikola Biezuma izcēlās ar vārtu guvumu. Latviešu florboliste, kura komandai pievienojās vien sezonas gaitā, paspēja aizvadīt četras spēles, atzīmējoties ar 2 (2+0) rezultativitātes punktiem. Sezonas 12 aizvadītajās spēlēs "EraViikingit" izcīnīja astoņus punktus, kas septiņu komandu konkurencē deva sesto vietu.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.