Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Lejasgala klubu mači vīriešu turnīrā un NND cīņa pret igaunietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lejasgala klubu mači vīriešu turnīrā un NND cīņa pret igaunietēm
Sezonas ievadā "Ķekavas Bulldogs" tika galā ar "Lekringu". Kā būs šoreiz, kad komandas tiksies Cēsīs?
Foto: Patriks Pauls Briķis (Ķekavas Bulldogs)

Elvi vīriešu florbola turnīrā šovakar ieplānotas cīņas Cēsīs un Ogrē, kur tiksies komandas, kas turnīra tabulā atrodas vājāko piecniekā un tieši šovakar var "pārstartēt" savas sezonas. Maču no Cēsu sporta kompleksa, kur vietējais "Lekrings" uzņems "Kurši/Ekovalis" translēs arī Sportacentrs.com. Dāmu turnīrā paredzētas pat trīs cīņas, no kurām interesantākā varētu būt galvaspilsētas FK NND cīņa ar Igaunijas izlasi.

SV: "Rubene" – "FK Ķekava" pulksten 13:00 Kocēnos
Pirms gadiem trim četriem šo divu komandu duelēšanās Latvijas čempionātā tika gaidīta ar vislielāko interesi, jo tieši FK "Ķekava" bija rubeniešu niknākais konkurents. Pēdējā laikā "Ķekava" savas pozīcijas sāk atdot un arī šo sezonu komanda sākusi ar divām neveiksmēm tikpat cīņās. Interesanti, ka abas komandas aizvadīs jau savu otro tikšanās reizi šajā sezonā, jo sezonas pirmajā mačā "Ķekava" savā laukumā ar 5:12 kapitulēja tieši "Rubenei", pēc tam ar 2:6 vakar piekāpjoties arī otrai Ķekavas komandai. Savstarpējā mačā "Ķekavas" komandai ar trim vārtu guvumiem izcēlās Laura Skujevska, bet Laurai Vancānei divas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājām pa četriem punktiem savāca gan Lība Daija Mikova, gan Zeltīte Bankava, kura pēc šīs cīņas arī sniedza komentāru Sportacentrs.com:

"Pirmais periods bija "skriešanās" no vienas laukuma puses uz otru, nekāda spēles veidošanās. Pēc bumbiņas zaudēšanas ļāvām pretiniecēm ieskrieties un izdarīt metienus pa vārtiem, savukārt pašas uzbrukumā daudz sasteidzām savas darbības. Pārāk maz arī bloķējām pretinieču metienus. Otrajā trešdaļām spēlējām komandas spēli, kas arī deva rezultātu." Pirms šīs cīņas "Rubene" ar 6:2 pieveica arī principiālās "NND Rīga" spēlētājas, līdz ar to turnīra tabulā Kocēnu klubs pašlaik atrodas otrajā pozīcijā.

SV: "Lekrings" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 15:00 Cēsīs
Vēl viena spēle, kurā tiksies komanda, kura lūko tikt pie pirmajiem čempionāta punktiem un vienība, kas pašlaik startē pārliecinoši, soļojot no uzvaras uz uzvaru. Cēsnieces pēc diviem zaudējumiem viesos, vakar savā laukumā sacentās ar Igaunijas valstsvienību, kapitulējot ar graujošo 2:11. Cēsu komandas viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem un mazais gūto vārtu skaits, jo trijās aizvadītajās spēlēs cēsnieces konstanti gūst vien pa diviem vārtiem un ar šādu rezultativitāti par uzvaru ir grūti cīnīties. Arī šīs divas komandas jau ir paspējušas krustot nūjas savā starpā, sezonas ievadā "Ķekavas Bulldogs" komandai svinot panākumu savā laukumā ar 9:2. Toreiz pa diviem vārtiem uzvarētājām guva Līga Vancāne, Linda Dadajeva un Anna Ankudinova, bet viešņām precīzas bija Elīna Šarova un Anete Blūma.

Šarova ir arī komandas rezultatīvākā spēlētāja, trijās spēlēs savācot 4 (1+3) rezultativitātes punktus. Kaut arī "bulldogs" aizvadījis par vienu maču mazāk, rezultatīvāka par Šarovu ir Vancāne (2+3) un tāda pati statistika Zandai Ozoliņai. Savukārt Anna Mūrniece, kas pirmajā spēlē pret cēsniecēm nepiedalījās, vakardienas mačā pret "Ķekavu", atzīmējās ar hat-trick.

SV: FK NND – Igaunijas izlase pulksten 18:00 Rīgā
Tieši maču Rīgā varētu uzskatīt par šīs dienas centrālo dāmu turnīrā un, iespējams, ne tikai. Kaut arī igaunietes spēlē ārpus konkurences, tieši viņas uzskatāmas par nopietnākajām konkurentēm mūsu vadošajām vienībām. Igaunietes savu pirmo maču aizvadīja vien vakar, pārbraucot pāri Cēsu "Lekringam" ar 11:2. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Kati Kutisāra, bet Kristi Rikbergai viens precīzs metiens un trīs rezultatīvas piespēles. Rīdziniecēm tikai vienu spēli aizvadījusi Santa Torstere, kura pret cēsniecēm guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, esot komandas rezultatīvākā spēlētāja. Gunitai Kārkliņai 3+1.

Pērn abas komandas savā starpā tikās divas reizes, allaž uzvarot Latvijas klubam. Savā laukumā NND bija pārākas ar 9:5, bet no Igaunijas tika pārvests 4:2 panākums.

VV: "Lekrings" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Cēsīs un Sportacnetrs.com
Divas komandas, kas sezonas startu ne tuvu nevar saukt par izdevušos un arī vakardienas cīņas optimismu neviesa. Liepājnieki izrādījās pagalam nevarīgi ciešot 2:13 kapitulāciju Valmierā pret vietējo klubu, tādējādi turnīra tabulā ierakstot trešo neveiksmi trijās cīņās. Abos vārtu guvumos Valmierā piedalījās Gints Siliņš, līdz ar to veterāns ar 5 (3+2) punktiem kļuvis par kluba rezultatīvāko spēlētāju. Tikpat punktu arī Mihailam Kostusevam, kuram divi precīzi metieni un trīs vārtu guvumi.

Tikmēr cēsnieki piedzīvoja, iespējams, vēl sāpīgāku neveiksmi, jo pēc pirmā perioda mājas mačā pret igauņu EMU nekas neliecināja par problēmām – pārliecinoša bumbiņas kontrole, augsta momentu realizācija un 4:1 uz rezultāta tablo. Turpinājumā komanda, iespējams, noticēja, ka tādā garā cīņa arī turpināsies un dabūja par to bargi samaksāt ar pieciem pēc kārtas ielaistiem vārtiem. Beigās izlieto ūdeni vairs sasmelt neizdevās un nācās kapitulēt otro spēli pēc kārtas – 5:7. Pozitīvais moments bija Toma Rīsmaņa rezultatīvā spēle, kurš izdarīja trīs piespēles, tagad ar 3 (0+3) esot komandas rezultatīvākajam spēlētājam. Vairāk par vienu punktu vēl savākuši vienīgi Emīls Dzalbs (2+0) un Aleksandrs Abramovs (1+1).

Abām komandām šī būs jubilejas, trīsdesmitā, savstarpējā spēle. Līdzšinējā bilance ir ļoti daiļrunīga – 27:2 par labu vidzemniekiem, kuri uzvarējuši visās 15 spēlēs savā laukumā. Pašlaik Cēsu komanda nedemonstrē pārliecinošāko sniegumu, taču skaidrs, ka arī šoreiz viņi būs mača favorīti un "Kuršiem" būs grūti pirmo reizi aizķert punktus Cēsīs.

Šo spēli, līdzīgi kā visas pārējās Cēsu kluba mājas spēles būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com televīzijā.

VV: "Ogres vilki" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Ogrē
Arī otrā šīs dienas Elvi vīriešu florbola līgas spēlē laukumā dosies komandas, kuras diez vai sezonas sākumā var būt apmierinātas ar pozīciju turnīra tabulā. Sezonas debitanti pirmajās trijās spēlēs nav pratuši aizsniegties līdz punktiem turnīra tabulā. Reālākās izredzes to paveikt bija izbraukuma mačā pret igauņu EMU, taču tika piedzīvota neveiksme ar 6:10. Pārējās spēlēs pret "Pārgauju", gan "Bausku" kliboja uzbrukums, jo ar trim un vēl jo vairāk ar vieniem gūtajiem vārtiem mačā uzvarēt ir praktiski neiespējami. Trijās spēlēs ogrēniešu rezultatīvākais spēlētājs ir Edgars Birkenfelds (2+2). Par uzbrukuma kvalitātēm aizdomāties liek arī tas, ka, neskatoties uz visās spēlēs piedzīvotajiem zaudējumiem, divos mačos par labākajiem spēlētājiem atzīti vārtsargi.

Arī "Talsu NSS/Krauzers" uzbrukums pašlaik "nespridzina", taču tieši šī komanda apgāž iepriekš rakstīto, ka ar trim vārtu guvumiem praktiski nav iespējams uzvarēt. Savā pēdējā spēlē talsinieki iemeta tikai divas reizes, taču ar to bija pietiekami, lai tiktu galā ar Ķekavu. Kopumā talsiniekiem ir pat divas izcīnītas uzvaras trijās spēlēs, taču gan iepriekš pieminētajā mačā pret "Ķekavu", gan arī sezonas ievadā Liepājā panākumi izcīnīti papildlaikā un pēc 60 minūtēm talsinieki vēl nav izcīnījuši panākumus. Pa četriem punktiem savākuši Krišs Treimanis, Toms Bitmanis un Emīls Krūmiņš, bet komandas potenciālais līderis Artis Raitums sezonas trijās spēlēs izcēlies vien ar vienu piespēli. Šeit var vilkt paralēles ar viņa karjeru Somijas Elites līgā, kur sezonas sākumos talsinieks allaž bijis "klusāks" uz punktu vākšanu, taču turpinājumā uzņēma apgriezienus. Vērosim vai kaut kas līdzīgs notiks arī dzimtā kluba rindās. Jebkurā gadījumā, kā vienai tā otrai komandai šovakar ir visas iespējas izcīnīt pirmo uzvaru pamatlaikā šajā sezonā.