Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Ansis Rudzāts

Lienīte Skaraine pasaules čempione, Jānis Kuzmins vicečempions

Lienīte Skaraine pasaules čempione, Jānis Kuzmins vicečempions
Lienīte Skaraine un Jānis Kuzmins
Foto: Ansis Rudzāts, Sportacentrs.com

Vakar sākās pasaules čempionāts slaloma skeitbordā, kurš pulcēja visus labākos braucējus no 17 valstīm. Čehijā ieradās arī visi vadošie ASV sportisti, kuri tiek uzskatīti par favorītiem šajā sporta veidā. No Latvijas uz pasaules čempionātu devās arī abi labākie Latvijas braucēji – Jānis Kuzmins 2007. gada pasaules čempions speciālajā slalomā un Lienīte Skaraine.

Piektdien tika aizvadītas sacensības gigantslalomā, kur Jānis uzrādīja desmito rezultātu, bet Lienīte septīto. Par startu gigantslalomā abi sportisti bija gandarīti, jo jau pirms starta netika lolotas ilūzijas par medaļām šajā disciplīnā.

Šodien tika dots starts speciālajam slalomam, kur abi mūsu sportisti tika ierindoti starp medaļu pretendentiem. Jau visas sezonas garumā Jānis un Lienīte gatavojās šīssezonas galvenajam startam, tāpēc ir tikai loģiski, ka uzrādītie rezultāti ir augsti. Lienīte Skaraine finālsacensībām kvalificējās ar ceturto labāko laiku, tāpēc pusfināla braucienā nācās satikties ar Linu Krāmeri (ASV), kura bija šo sacensību galvenā favorīte, tomēr šoreiz pārāka bija latviešu sportiste, kura neatstāja nekādas cerības amerikānietei. Finālā pretī stājās Katrīna Zēle (Vācija), bet nopietnu pretestību izrādīt nespēja – Lienīte Skaraine pasaules čempione!

„Rezultātam bija jābūt, jo es vēl nekad neesmu bijusi tik labā formā. Paldies Jānim Kuzminam, kurš mani atbalstīja ne tikai morāli, bet arī noregulēja manu skrituļdēli. Beidzot sajutu gandarījumu par ieguldīto darbu 20 gadu garumā,” tā Lienīte Skairaine izteicās par savu panākumu.

Lai arī Jānis Kuzmins finālsacensībām kvalificējās ar labāko rezultātu, tomēr finālā nācās piekāpties Džo Maklārenam (ASV). Pirmajā finālbraucienā Jānis bija pārāks un ieguva 0.3 sekunžu pārsvars, kas ir visai liels atrāviens šajā sporta veidā, tomēr otrajā finālbraucienā tika nogāzti trīs ķegļi un kopsummā zaudēts par 0.01 sekundi.

„Ar startu īsti apmierināts neesmu. Biju priekšā pēc pirmā brauciena. Viss, kas man bija jāizdara – jānobrauc bez liekām kļūdām , bet tomēr ne viss sanāca tik labi. Esmu priecīgs arī par vicečempiona titulu, bet lielākais prieks man ir par Lienīti Skaraini, kura bija pārāka par Linu Krāmeri un ieguva zeltu!” tāds bija Jāņa komentārs pēc sacensībām.

Rīt sportisti dosies veikt hibrīdslaloma disciplīnu. Arī šajā disciplīnā mēs varam cerēt uz medaļām, tomēr abi sportisti ir visai piesardzīgi savos solījumos. Jānis Kuzmins ir iedzīvojies mazā mikro traumā, kas jau šodien apgrūtināja braukšanu, kamēr Lienīte nemaz negrib domāt vēl par rītdienu, jo šodien tika gūta svarīgākā uzvara viņas karjerā.


, 2010-07-31 23:26, pirms 14 gadiem
Patīkami
, 2010-07-31 23:30, pirms 14 gadiem
malači
, 2010-07-31 23:31, pirms 14 gadiem
Nu šis pāris jau mūs regulāri priecē ar savām prīzēm.Tā turpināt.
, 2010-08-01 00:53, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Nu šis pāris jau mūs regulāri priecē ar savām prīzēm.Tā turpināt.
jācer, ka Jānis vēl kādu laiku turpinās aktīvi trenēties un piedalīties sacensībās, jo ir izteicis vēlmi beigt aktīvās sportista gaitas
, 2010-08-01 09:49, pirms 14 gadiem
Kādēļ vārds Liene rakstā visu laiku ir deminutīvā? Vai arī tiešām meitenei ir vārds Lienīte?
, 2010-08-01 12:02, pirms 14 gadiem
Ansis Rudzāts rakstīja: jācer, ka Jānis vēl kādu laiku turpinās aktīvi trenēties un piedalīties sacensībās, jo ir izteicis vēlmi beigt aktīvās sportista gaitas
Nu traumātisks pasākums.Bet sporta veids prasa 150% atdevi.
, 2010-08-01 12:10, pirms 14 gadiem
YX rakstīja: Kādēļ vārds Liene rakstā visu laiku ir deminutīvā? Vai arī tiešām meitenei ir vārds Lienīte?
tiešām
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.