Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Pastrana uzvar frīstailā

Pastrana uzvar frīstailā
Treviss Pastrana
Foto: AP/Scanpix

Ar Trevisa Pastranas uzvaru Losandželosas "Los Angeles Coliseum" arēnā noslēdzās ekstrēmo spēļu jeb "X games" motokrosa frīstaila sacīkstes, bet skeitborda "Big Air" disciplīnā uzvaru svinēja Džeiks Brauns.

Treviss Pastrana aizvadīja lieliskas sacīkstes, uzvarot gan kvalifikācijas kārtā, gan pamatturnīrā, gan arī finālsacensībās, savu priekšnesumu noslēdzot ar dubulto "bekflipu".
Jāsaka, ka konkurence Trevisam bija visai ievērojama, jo finālā savu tuvāko sekotāju, 18 gadus veco Jaundzēlandes "raideri" Levi Ševūdu "X games" veterāns Pastrana apsteidza vien par vienu punktu (80 pret 79), taču tā kā viņam padevās lieliski pirmie divi fināla mēģinājumi uz trešo Treviss devās kā uz goda apli, kur arī nodemonstrēja dubulto "bekflipu". Trešajā vietā sacīkstes pabeidza Neits Adamss (71 punktis), bet finālā pēdējais palika Mets Rebo, kura kontā vien 66 punkti.

"Šīs noteikti nebija tās sacīkstes, kurās es cerēju uzvarēt," pēc finiša sacīja Pastrana.
Jāpiebilst, ka pēc uzvaras Motokrosa frīstaila disciplīnā, Trevisa Pastranas kontā jau ir 16 dažāda kaluma ekstrēmo spēļu medaļas, taču viņam vēl ir visas iespējas šos "krājumus" papildināt, jo sestdien amerikāņu ekstrēmo sporta veidu korifejs startēs divās rallija disciplīnās ("Rally Car Racing" un "SuperRally"), bet svētdien motokrosa sacīkstēs – "Moto X Speed and Style".

Savukārt citā motokrosa disciplīnā, superkrosā, pie zelta medaļas vīriešu konkurencē tika Džošs Grants, bet dāmām jau otro gadu pēc kārtas uzvarētājas laurus plūca Ešlija Fioleka.
Džošs Grants pie uzvaras tika visai pārliecinoši, tuvāko sekotāju, Džastinu Breitonu, pārspējot par aptuveni piecām sekundēm, taču cīņa par otro vietu bija ļoti sīva, jo aiz Breitona, divu sekunžu intervālā vēl finišēja Džoss Henesns un Ivans Tadesko.
Dāmu konkurencē gan tādas cīņas pie finiša taisnes nebija, jo Fioleka savu tuvāko konkurenti (Taru Gīgeri) apsteidza par aptuveni 6.5 sekundēm, bet Saru Praisu, kura ierindojās trešajā vietā – par 9 sekundēm.

Visbeidzot skeitborda sacīkstēs, "Big Air" disciplīnā, pie uzvaras tika Džeiks Brauns, kurš sīvā cīņā uzteica iepriekšējo divu šīs disciplīnas "X games" uzvarētāju Bobu Burnkvistu par nieka 0.66 punktiem. Trešajā vietā palika Robs Lorifisī.

Tāpat aizvadītajās divās dienās notika vairāki priekšbraucieni, kuros noskaidrojās tie atlēti, kas piedalīsies savu disciplīnu finālsacensībās. Tā BMX "Freestyle Park" disciplīnā kvalifikācijas posmā labāko rezultātu, 82 punktus, uzstādīja Garijs Jangs, savukārt pagājušā gada čempions šai disciplīnā Skotijs Kranmers ar grūtībām iekļuva nākamajā kārtā, uzrādot 10. rezultātu.
Savukārt skeitborda "Street" disciplīnas priekšbraucienos labākais izrādījās Riens Šeklers, otrais palika Čazs Ortizs, bet trešais – Rudolfo Ramoss.

Nobeigumā atliek vien piebilst, ka ir kļuvis zināms, ka Treviss Pastrana, tomēr, pretēji iepriekš ziņotajam, nepiedalīsies piecās disciplīnās, jo viņš ir atsaucis dalību no labākā motokrosa trika sacensībām. Šo soli sportists skaidro ar to, ka iepriekš gūtie savainojumi viņam liedz parādīt savu labāko sniegumu. Savukārt cita "X games" leģenda, Deivs Mirra, ir atsaucis savu dalību no BMX "Park" sacīkstēm, muguras problēmu dēļ.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2010-07-30 09:21, pirms 14 gadiem
Āā, žēl,ka trevis vairs nepiedalās Red Bull x-fighter sacensībās- bija mans favorīts,visu cieņu viņa priekšā
, 2010-07-30 13:08, pirms 14 gadiem
Šekleram izskatās, ka šajās X-Games nav konkurentu. Jāņem trešais tituls
, 2010-07-30 13:29, pirms 14 gadiem
Pastrana ir bijis labs ir labs un buus labs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-12 17:45, pirms 14 gadiem
Brīnums , ka vispār startēja :O , viņam itkā ārsts bij liedzis vispār piedalīties FMX , tiešām brīnums , ka viņš atkal lec ar 2 riteņu braucamrīku
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.