Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Gustavs Gailītis

Longborda sezonas ievadā triumfē Kivlinieks

Longborda sezonas ievadā triumfē Kivlinieks
Madonas posma uzvarētājs - Mārtiņš Kivlinieks
Foto: Dāvis Bērznieks

 Aizvadītās brīvdienas izvērtās patiesi karstas, jo Madonā, ''Smeceres Sila'' sporta un atpūtas bāzē norisinājās pirmais sezonas posms Latvijas longborda nobrauciena seriālā - ''Madona longboard challenge''.

Pēc kvalifikācijas braucieniem tika noskaidroti uzvarētāji dāmu, junioru un Masters grupās.

Dāmu grupā iztika bez lieliem pārsteigumiem - uzvara Laumai Stepanovai, otrā vieta Lienei Dzīvītei, savukārt trešā - Natālijai Tannei.
Junioru grupā pusfināli izvērtās ļoti dramatiski un neiztika bez kritieniem, taču finālā uzvara Tomasam Augulim no Lietuvas, bet otrā vieta pērnās sezonas vicečempionam Kristeram Ivanovam. Aiz viņiem ierindojās Emīls Apsītis un Gustavs Rullis.
Masters grupā pirmajā pusfinālā uzvaru izcīnīja Lietuvas pārstāvis Lukas Kirkilionis, un viņa ātrumam līdzi spēja turēties vien Mikus Rullis arī izcīnot vietu finālā un sagādājot pārsteigumu, jo tas nozīmēja, ka ārpus finālbrauciena paliek pērnā gada Masters grupas čempions Edžus Konošonoks. Finālā Tieši Kirkilionis izcīnija uzvaru, Rullis bija otrais, bet aiz viņa finišēja vēl viens lietuvietis Darius Stankevičius.

Open jeb kopējā ieskaitē uzvarētāju prognozēt bija ļoti grūti, jo vairāk kā puse no 45 dalībniekiem iekļāvās 10 sekunžu attālumā no kvalifikācijas uzvarētāja Mārtiņa Kivlinieka. Vien pussekundi viņam zaudēja Kārlis Karlsons, bet vēl nepilnu sekundi Gustavs Gailītis.
Mazajā finālā par 5.-8.vietu uzvara liepājniekam Tomam Dreiblatam, bet aiz viņa palika Klāvs Balamovskis, Ralfs Gailītis un Gustavs Zēgners. Pirmo desmitnieku noslēdza Lukas Kirkilionis un Alvils Bijons.

Fināla sastāvs bija gana iespaidīgs - kvalfikācijas uzvarētājs Mārtiņš Kivlinieks, 2016.gada seriāla un Madonas posma vicečempions Kārlis Karlsons, 2016.gada Madonas posma uzvarētājs Edvardas Lunys no Lietuvas, kā arī 2012.-2015.gada Madonas uzvarētājs Gustavs Gailītis.
Startā sekmīgi izrauties vadībā izdevās Karlsonam, kuram cieši sekoja Kivlinieks un Lunys. Trases vidusdaļā vadībā jau nokļuva Kivlinieks, savukārt Gailītis apdzina gan Lunysu, gan Karlsonu.
Tieši tādā secībā arī braucēji sasniedza finišu uzvaru izcīnot Kivliniekam, kurš līdz ar to arī izvīrzījies 2017.gada sezonas līdera godā.

Otrajā sacensību dienā notika longbordu biatlona sacensības, kurās atkal ātrākais izrādījās Mārtiņš Kivlinieks, otrais Edvardas Lunys, bet trešais Mārtiņa brālis Jānis Reinis Kivlinieks, kurš sacensību dienā palika 18 gadus jauns!
Dāmām arī šajā disciplīnā meistarīgākā bija Lauma Stepanova, savukārt ''slide jam'' sacensībās uzvara tika piešķirta Tomasam Augulim.

Sacensības atbalstīja ''Riposhop.lv'', ''Smeceres Sils'', ''Pica LuLū'', festivāls ''Playground'', ''Ponolau'', ''Born to ride'', ''NRJ tipogrāfija'', ''Sunhill bags''.

Nobrauciena seriāls turpināsies jau pēc trim nedēļām, kad 10. un 11.jūnijā Cēsu Olimpiskajā centrā longbordisti noskaidros ''Priekuļu kausa'' uzvarētājus.

Izmantotie resursi: longboarding.lv


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.