Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Latvijai divas zelta medaļas Eiropas čempionātā velotriālā

Latvijai divas zelta medaļas Eiropas čempionātā velotriālā
Arvis Dermaks
Foto: Triāla klubs Karters 2014

Latvijas velotriāla sportisti aizvadītajā nedēļas nogalē sekmīgi startējuši E.B.U. Eiropas čempionātā Čehijas pilsētā Znojmo. Latviju pārstāvēja četri sportisti, no kuriem trīs tika pie medaļām.

"Elite" grupā otro vietu izcīnīja Ansis Dermaks, kurš zaudēja vienīgi čeham Vaclavam Kolaram. Mājinieks gan uzvarēja pārliecinoši – tikai ar 26 soda punktiem, kamēr Ansim Dermakam bija 58.

"Man pirms šīm sacensībām nācās nomainīt velosipēda rāmi, jo pēc Zviedrijas sacensībām mana velosipēda "Ozonys" rāmim bija tik liela plaisa, ka sacensības nespētu vairs nobraukt. Liels paldies Pēterim Elstam, kurš aizdeva sava dēla velosipēda triāla rāmi. Zināju, ka sacensības būs smagas, jo nebiju paspējis pierast pie velosipēda. Pirmais aplis bija dramatisks, daudzas mazas neveiksmes, kas mani nedaudz morāli sagrāva. Sākot braukt otro apli, mazliet saņēmos un rezultāts arī uzlabojās. Viss gāja puslīdz labi, kamēr man septītajā sekcijā izārdījās aizmugurējais rats, paveicās, ka Arvis bija jau beidzis sacensības un tad nācās ņemt brāļa velosipēdu un atkal nācās cīnīties ar jocīgo sajūtu – svešs velosipēds. Par spīti neveiksmīgai dienai rezultāts bija ļoti labs – otrā vieta elites grupā, kas ir visu laiku augstākā vieta Latvijai," sacīja Ansis Dermaks.

Viņa brālis Arvis Dermaks triumfēja junioru konkurencē, apsteidzot vairākus čehu sportistus. Arvis Dermaks tika pie 31 soda punkta, bet tuvākajiem sekotājiem bija vairāk nekā 50. Jāpiebilst, ka šovasar Arvis Dermaks tika arī pie pasaules junioru čempiona titula junioru konkurencē.

"Poussin" klasē par Eiropas čempionu kļuva Markuss Karņickis, savukārt "Benjamin" disciplīnā sesto vietu izcīnīja Kristaps Elsts. Latvija komandu ieskaitē ieguva trešo vietu, atpaliekot vienīgi no Čehijas un Slovākijas.

Izmantotie resursi:
Karters.lv
EuroBikeTrial.Com