Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Red Bull Fighters" braucēji uzstājas Narvā

19. jūnijā, nedēļu pirms pasaules čempionāta Red Bull X-Fighters posma Maskavā, Igaunijā notika Red Bull X-Fighters paraugdemonstrējumi.

Četri moto frīstaila braucēji: krievs Aleksejs Koļesņikovs, amerikānis Dreiks Makelrojs, beļģis Džimijs Verburgs un dienvidafrikānis Niks Devits pierādīja savu bezbailību, veicot lieliskus trikus par spīti stiprajam vējam, kas draudēja pat ar pasākuma atcelšanu.

Dienas sākumā, kad gandrīz visur Latvijā nepārtraukti lija, Igaunijas ziemeļos pūta kārtīgs vējš, un sinoptiķi brīdināja par iespējamu vētru. 14. un 15. gadsimtā celtā Narvas pils savā pagalmā pulcēja tūkstošiem skatītāju, kuri gaidīja un sagaidīja vēja mazināšanos tiktāl, ka sportisti varēja darīt to, ko viņi prot vislabāk. Īpaši aplausi, protams, tika veltīti Kaļesņikovam, jo tieši pie Narvas ir robeža starp Igauniju un Krieviju, turklāt lielākā daļa Narvas iedzīvotāju ir krievvalodīgie.

Publika kļuva īpaši atsaucīga, kad Niks un Aleksejs izpildīja ideālus ''bekflipus'', kā arī reizēs, kad visi četri braucēji devās uz rampu viens pēc otra, rādot aizraujošas triku kombinācijas un saceļot pamatīgu troksni pavisam īsā laikaposmā. „Vējš pūta ļoti spēcīgij un sākumā man bija nedaudz bail, vai varēšu parādīt savu labāko sniegumu, bet beigu beigās esmu ļoti laimīgs, ka viss izdevās.” Pēc Red Bull X-Fighters Kam teica Džimijs Verburgs.

Par Red Bull X-Fighters Jam

Visi braucēji, kas piedalījās Narvas Red Bull X-Fighters Jam, ir cieši saistīti ar Red Bull X-Fighters pasaules čempionātu. Džimijs Verburgs und Dreiks Makelrojs ir šo slaveno sacensību tiesneši, savukārt Niks Devits ir Red Bull komandas braucējs, kas iepriekš piedalījies vairākās Red Bull X-Fighters sacensību posmos. Jaunais krievu sportists Aleksejs Koļesņikovs Red Bull komandai pievienojās tikai 2009. gadā un pirmoreiz startēs FMX pasaules čempionātā tieši Maskavā 26. jūnijā kopā ar tādām zvaigznēm kā Andrē Villa, Adams Džonss, Neits Adamss un Robijs Medisons. Starp citu, pagājušogad mēs Alekseju redzējām tepat Rīgā IFMXF Latvijas Grand Prix “Night of the jumps”.

2010. gadā Red Bull X-Fighters Jam notiek arī Johanesburgā Dienvidāfrikā, Peru galvaspilsētā Limā un Kanakalē Turcijā.

Informāciju sagatavoja:
Lana Daniela
Red Bull Latvija


, 2010-06-21 20:28, pirms 14 gadiem
Urmasiem gan paveicies
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.