Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Madzhina

Jānis Preiss šķēršos Baltijas jūru, bet pretējā virzienā!

Pakļaujoties vēja virziena maiņai, brauciens „Ar buru pār jūru” norisināsies nevis no Latvijas uz Zviedriju, bet gan pretējā virzienā – no Gotlandes galvaspilsētas Visbijas uz Liepāju. Jānis ir pieņēmis šo pavērsienu!

Pirmdien, 23.augustā 7:00 Jānis Preiss no Liepājas promenādes dosies Zviedrijas virzienā uz jahtas, kas pavadīs viņu burājot atpakaļceļā. Jau turpceļā Jānis Preiss nogādās Visbijai simboliskas dāvanas no Liepājas, kā draudzības apliecinājumu. Izbraukšana no Visbijas paredzēta agrā otrdienas rītā, lai vakarpusē atgrieztos dzimtajā Liepājā. Tas būs fizisks pārbaudījumu vairāk kā 10 stundu garumā.

Latvieši bija, ir un būs diženi jūras braucēji, un šogad mēs kārtējo reizi varam to apliecināt! Pasaule zina, ka latvieši prot braukt ar kuģiem, un ir iespēja sevi parādīt arī tādos modernos un ekstrēmos sporta veidos kā vindsērfings.

Jānis Preiss, godalgotais latviešu ūdens sportists: „Pakļaujoties dabas untumiem, pielāgojos vēja virzienam un mainīšu maršrutu, bet mērķis paliek – šķērsot Baltijas jūru. Ceļa garums, ko veikšu ar vindsērfinga dēli nemainās, tas ir aptuveni 200km. Vienīgais, ko pats sev vēlu, un bez kā nevarēšu iztikt ir labs ceļa vējš.”

Ceļā uz pavadošās jahtas atradīsies arī mūziķis Aigars Runčis, kas mājās palikušajiem atbalstītājiem ziņos par Jāņa veiksmēm un grūtībām ceļā. Otrdien sazināšanās Radio SWH tiešajā ēterā.

Brauciena „Ar buru pār jūru” galvenais atbalstītājs ir tehnoloģiju līderis – Latvijas Mobilais Telefons, kuriem līdzīgi kā Jānim ir savs izvirzītais mērķis, ko cenšas realizēt – ieviest 4G ātrgaitas internetu. Savukārt lai Jānis šajā ceļā varētu koncentrēties vienīgi uz izvirzīto mērķi, neraizējoties par blakuslietām, apdrošinātāja atbalstu un drošības sajūtu sniedz kompānija BTA.

Visi laipni gaidīti gan pirmdienas rītā Jānim novēlot labu ceļa vēju, gan otrdienas vakarā Jāni sagaidot (aptuvenais laiks 20.00, bet sekojiet līdzi jaunākajai informācijai), par viesmīlību un atbalstu sakām paldies Liepājas domei.

Atbalsti Jāni ceļā un seko līdzi aktualitātēm, un uzzini jaunumus - Ar buru pār jūru - Pasākums - draugiem.lv


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.