Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Madars Apse aicina uz vērienīgām skeitborda sacensībām jaunajā Barona ielas betona skeitparkā

Madars Apse aicina uz vērienīgām skeitborda sacensībām jaunajā Barona ielas betona skeitparkā
Foto: Simple Summer Session

Augusta pirmajā nedēļas nogalē pasaule labākie ekstrēmo sporta veidu profesionāļi savā starpā sacentīsies Centra sporta kvartālā. Skeitborda un BMX frīstaila sportisti no visas pasaules ieradīsies Rīgā, lai piedalītos „Simple Summer Session 2018” sacensībās. Pasākums norisināsies pavisam nesen atklātajā Centra sporta kvartāla betona skeitparkā.

Līdz ar Centra sporta kvartāla izveidošanu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116a, bijušā Latvijas Universitātes stadiona teritorijā, apmeklētājiem ir publiski pieejams Baltijā plašākais betona skeitparks, kas atzīts par piemērotu augstas klases starptautisku čempionātu aizvadīšanai un „Simple Summer Session 2018” būs pirmās šāda mēroga sacensības Centra sporta kvartālā. Grandiozais šovs skatītājiem būs pieejams bez maksas.

Latvijas skeitborda vēstnesis pasaulē Madars Apse ir gandarīts par gaidāmo pasākumu: „Rīgā ir jauns skeitparks, kas piemērots šāda līmeņa sacensībām. Vietējiem skeitbordistiem ir iespēja klātienē redzēt profesionāļus no visas pasaules, pavadīt ar viņiem kopā laiku un smelties iedvesmu.”

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 18 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules. Pasākums pulcē vadošos BMX frīstaila un skeitborda sportistus no visas pasaules, kā arī sniedz iespēju Baltijas uzlecošajiem talantiem pierādīt sevi starptautisku sacensību vidē. Papildus kvalifikācija vietējiem censoņiem norisināsies 28. jūlijā, ikgādējā Ghetto Games festivālā Ventspilī.

Atgādinām, ka iepriekšējās vasaras izskaņā pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tika uzstādīts 800 m2 liels skeitparks un pirmo reizi aizvadīts pasākums “Simple Summer Session Riga”. Šāda mēroga ekstrēmo sporta veidu pasākums Rīgā norisinājās pirmo reizi un grandiozo notikumu pie Brīvības pieminekļa klātienē vēroja vairāki tūkstoši skatītāju, savukārt tiešraidē notikumiem pie Brīvības pieminekļa sekoja plaša auditorija visā pasaulē.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atzīst, ka ir īpaši gandarīts par par Centra sporta kvartāla piemerotību šāda mēroga pasākumiem: “Jaunais sporta un aktīvās atpūtas komplekss ir visu rīdzinieku iecienīts un esmu pārliecināts, ka tas iepatiksies arī ekstrēmo sporta veidu cienītājiem no citām valstīm. Tāpēc ideja rīkot pasaules līmeņa sporta sacensības jaunajā Centra sporta kvartālā neradīja nekādas šaubas. Viss, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu, mūsu pilsētā ir ļoti aktuāls un novērtēts no rīdzinieku puses.”

Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča par „Simple Summer Session 2018”: „Aizvadītā gada sacensības apliecināja, ka šis ir pilsētai nozīmīgs pasākums - tas pulcēja vadošos ekstrēmo sporta veidu piekritējus un apmeklētājus ne tikai no tuvējām kaimiņvalstīm, bet no visas pasaules. Simple Session ir labs piemērs, kas apliecina mūsu - divu Baltijas valstu - spēju sadarboties un rīkot vienu no pasaulē grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu pasākumiem. Īpaši šogad - kad kopīgi tiek svinēta valstu simtgade.”

„Simple Summer Session 2018” sacensības ir daļa no „Estonia 100” svinību oficiālās programmas. Par godu Igaunijas simtgadei šogad visapkārt pasaulei tiks aizvadīti 140 dažāda mēroga pasākumi visdažādākajās nozarēs. „Estonia 100” starptautiskās programmas vadītājs Jorma Sarvs par gaidāmo notikumu Rīgā: „Bija lieliski redzēt, kā pagājušā gada augustā pašā Rīgas centrā slējās arēna Igaunijas un Latvijas karoga krāsās, ap kuru pulcējās simtiem skeitborda un BMX frīstaila entuziastu. Tas patiesi iedvesmoja šo sacensību rīkotājus vēlreiz apvienoties mūsu abu valstu simtgades svinībās un cienāt mūsu kaimiņus Latvijā ar pamatīgu devu jaunības spara un augstākās klases sportisko priekšnesumu tepat Rīgā. Mēs esam ļoti gandarīti, par gaidāmo pasākumu!”

Viens no „Simple Summer Session 2018” galvenajiem atbalstītājiem ir Ķīnas tehnoloģiju gigants Xiaomi. Uzņēmums dibināts 2010. gadā ar pārliecību, ka augstas kvalitātes tehnoloģijām jābūt pieejamām ikvienam. Tieši tādēļ Xiaomi ir kļuvis par 4. lielāko viedtālruņu ražotāju Eiropā. Xiaomi viedtālruņi un citi produkti pieejami Baltijas valstīs kopš 2017. Gada, tos izplata uzņēmums ABC Data Lithuania. Patērētāji Baltijas valstīs ir atvērti jaunu viedierīču izmēģināšanai un līdz ar to mūsu reģionā ir vērojams stabils pieaugums IT un plaša patēriņa elektronikas nozarē, tostarp viedtālruņu un citu viedierīču lietošanā.

Madara Apses video uzaicinājums uz „Simple Summer Session 2018”:

Simple Summer Session reklāmas video:

Saite uz „Facebook event”: https://www.facebook.com/events/554...

Foto izlase no 2017. gada pasākuma pie Brīvības pieminekļa: https://www.flickr.com/photos/simpl...

Informāciju sagatavoja
Toms Siliņš
SIMPLE SUMMER SESSION 2018
facebook.ee
Simple Session (@simplesession) | Twitter


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.