Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni skeitbordā - Skaraine un Gailītis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas čempioni skeitbordā - Skaraine un Gailītis
Nobrauciena laureāti

Aizvadītajā nedēļas nogalē Madonā, sporta un atpūtas bāzē ‘’Smeceres Sils’’, norisinājās Latvijas čempionāts skeitborda slalomā un nobraucienā. Atkārtoti par čempioniem kļuva Liene Skaraine un Gustavs Gailītis.

Spītējot nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, skeitbordisti aizvadīja sacensības hibrīdslalomā un milzu slalomā. Dāmu grupā atkal par Latvijas čempioni kļuva Lienīte Skaraine no Talsiem, savukārt 2. un 3.vietu izcīnīja Anna un Elīza Gailītes. Junioru ieskaitē par Latvijas čempionu kļuva vien 10 gadus vecais Valters Liepiņš.

Vīru grupā savu 2011.gadā izcīnīto čempiona titulu izdevās nosargāt rīdziniekam Gustavam Gailītim – hibrīdslalomā otrais Salvis Skarainis, bet trešais vēl viens rīdzinieks Marks Kiseļovs. Milzu slalomā, kas pēc braucēju domām bija ātrākais Latvijā, atkal uzvara Gailītim, taču šoreiz otrais Kiseļovs un trešais Skarainis. Vien 0,09 sekundes līdz pjedestālam pietrūka Gintam Zommeram.

Lai gan spēcīgais lietus neļāva noskaidrot 2012.gada Latvijas čempionu līnijslalomā, tas nebija šķērslis, lai skeitbordisti noskaidrotu Latvijas čempionu nobraucienā. 2012. Sacensības tika aizvadītas slapjā trasē un ar mākslīgo apgaismojumu, tādējādi vēl vairāk apgrūtinot cīņu par uzvaru.

Informāciju sagatavoja:
Guntars Gailītis