Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Ugāles poms triālā nes izmaiņas čempionāta kopvērtējumā

Ugāles poms triālā nes izmaiņas čempionāta kopvērtējumā
Kristaps Skudra 1.sekcijā, Ugāle, 2010.gada 17.jūlijs (foto_Kristīne Brizga)

Šī gada Ugāles posms triālā 17.jūlijā, kas bija Latvijas čempionāta 3.posms, noslēdzies radot būtiskas izmaiņas kopvērtējumā. Karstais un saulainais laiks sportistiem prasīja papildus izturību, lai pieveiktu sekcijas ar baļķu un betonu krāvumiem Ēčukalna trasē un Ugāles skolas teritorijā. Sacensības pulcēja daudz skatītāju pagasta svētku ietvaros.

Velotriāla prestižākajā E elites klasē, kurā šobrīd startējuši desmit sportisti un kopvērtējumā punktus izcīnījuši arī Krievijas sportisti, uzvaru daudziem par pārsteigumu izcīnīja Pāvles Griškovs, aiz sevis atstājot gan šī gada favorītu Ansi Dermaku, gan velotriāla skolas Karters īpašnieku un treneri Kristapu Skudru. Tādejādi pārbīdot Ansi Dermaku uz otro vietu kopvērtējumā pēc aizvadītiem 3 posmiem.

Pārējās velotriāla klasēs arī bija interesanta cīņa par pirmajiem trijniekiem. E ekspertu klasē pirmo rezi šogad startējot Latvijas čempionātā pirmo vietu izcīnīja Mareks Vanags, ielaužoties trešajā vietā kopvērtējumā ar divdesmit punktiem. Šoreiz arī mājinieks Valters Pāvelsons spēja apbraukt Armandu Pauperu no Rīgas. Kuplākajā E rūķīšu grupā, kura ir otrā vienkāršākā meistarības klase, arī notika pārsteigums, jo pirmo reizi šajā sezonā uzvaru izcīnīja rīdzinieks un velotriāla skolas dalībnieks Rihards Grantiņš. Otrais un trešais attiecīgi Ralfs Blūmfelds un Kaspars Kuļikovs. Šajā klasē piedalījās arī Dānijā dzīvojošais latvietis Ivo Pāps, debitējot piektajā vietā. Pirmo reizi iesācēju klase pulcēja sešus dalībniekus, uzvara Kārlim Rebokam.

Arī moto klases neiztika bez pārsteigumiem. Spēcīgākajā A/B klasē bez punktiem palika Kaspars Vērnieks no Jelgavas, tādejādi pazaudējot čempionāta līderpozīciju, kurš izstājās motocikla defekta dēļ. Pirmā vieta šoreiz Artūram Grīnfeldam, kuram bija identisks soda punktu skaits ar brāli Andri Grīnfeldu. Saskaitot abu dalībnieku nulles un vieninieku soda punktu skaitu, tomēr veiksmīgāks šoreiz izrādījās Artūrs. Pēc šīm sacensībām pirmā vietā kopvērtējumā izvirzās Andris Grīnfelds.

C klasē pirmā vieta Agrim Kibaram, otrā trešā – Guntaram Mateusam unn Mārtiņam Laugalim no Grobiņas MK. Par pārsteigumu latviešiem neviens no vadošajiem Igaunijas D klases braucējiem uz sacensībām neieradās, rezultātā D klasē viss pirmais trijnieks latviešiem – Dzintaram Einasam, Pēterim Laugalim un Didzim Grundulim. D mini klasē uzvara Kristeram Einasam no Grobiņas.

Šajās sacensībās jāpasakās daudziem atbalstītājiem par sagadātajām balvām – Red Bull par enerģijas dzērieniem, par ielūgumiem ROK Festivālam Pīlādzis un Ventspils Piedzīvojumu parkam, par rezerves daļām un sacīkšu apģērbu Trialsmaster.net no Trialtech un Monty, kā arī Karters velotriāla klubam un Ventspils novada domei.

Detalizēti sacensību rezultāti pieejami trial.lv: Aktuāli

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs