Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

18.jūnijā "333 Veikparka" atklāšanas sacensības

18. jūnijā sporta kompleksā 333 ar Latvijā pirmajām veikborda sacensībām kabeļparkā tiks atklāts jaunizveidotais „333 Veikparks”! Sacensībās piedalīsies Latvijas vadošie veikbordisti rādot trikus uz ūdens un speciāli būvētām konstrukcijām un tramplīniem.

Veikborda „kabeļparkā” (Cable park) atšķirībā no klasiskā veikborda (wakeboard) netiek izmantota laiva, bet gan krastā nostiprināts elektromotors – tas padara braukšanu daudz dinamiskāku braucējiem un interesantāku skatītājiem. Sacensībām apmeklētājiem būs arī iespēja atpūsties skaistā pludmalē meža ielokā, malkojot veldzējošus dzērienus, spēlējot pludmales volejbolu un baudot ūdens priekus.

Par to, kā radusies ideja tehnisko sporta veidu centrā izveidot pludmali un veikparku, stāsta tās autors Haralds Šlēgelmilhs: „Ideja man dzima jau pagājušajā gadā. Ņemot vērā, ka viss, kas ir saistīts ar ūdeņiem man ļoti patīk, jau daudzus gadus labprāt pavadu brīvo laiku ķerot vēju un viļņus ar kaitbordu (kiteboard), kā arī labprāt iesaistos veikborda aktivitātēs – tas ir ļoti labs izturības un koordinācijas treniņš auto sacīkstēm. Vienu vakaru skatoties uz 333 trasē esošo ūdenskrātuvi izštukoju, ka vajadzētu vēl kaut ko tur pasākt. Tā nu radās ideja par vasaras bāriņa un lineārās veikborda sistēmas uzstādīšanu.

Apkārt ūdenstilpnei ir kāpas un koki, kas vējainā laikā neļauj veidoties viļņiem, tādejādi radot visideālākos apstākļus veikbordam. Liels bonuss ir tuvais attālums Rīgai un ļoti tīrais ūdens. Ātri vien atradu divus domubiedrus - bērnības draugu Modri Lešinski un motokrosistu Gundaru Gauši. Veikparka būvniecībā mums nebija nekādas pieredzes, bet ar draugu atbalstu idejas realizēšana izvērtās gana jautra un interesanta. Uzskatu, ka gala rezultāts ir izdevies gana labs! Visi, kas līdz šim ir iemēģinājuši veikparku, ieskaitot Latvijas Čempionu veikbordā Jāni Sideru, atzinuši to par ļoti interesantu gan iesācējiem, gan profesionāļiem.”



18.06.11. sacensību sākums 14.00, skatītājiem ieeja bez maksas. Norises vieta: Ropažu nov., Sila Priedes, Sporta Komplekss 333. Pasākumu atbalsta: O’NEIL hidrotērpi, CTRL wakeboarding, RED BULL, TUBORG.


, 2011-06-17 12:11, pirms 13 gadiem
Lai izdodas!
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.