Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

70 % aktīvās atpūtas cienītāju regulāri gūst dažāda veida traumas

Iestājoties siltākam laikam, arvien vairāk cilvēku izmanto vasarai raksturīgās atpūtas iespējas brīvā dabā. Saskaņā ar “BTA Baltic Insurance Company” statistiku šī gada maijā, jūnijā par 25 % pieaudzis pieteikto apdrošināšanas gadījumu skaits par traumām, kas gūtas, baudot aktīvās atpūtas iespējas. Lielākā daļa – 70 % BTA aptaujāto aktīvās atpūtas cienītāju atzīst, ka vismaz vienu vai divas reizes gadā gūst dažāda smaguma traumas. Neskatoties uz lielo traumu risku, daudzi atpūtas cienītāji – gan pieaugušie, gan bērni – vieglprātīgi izturas pret savu drošību un veselību.

Kā rāda BTA veiktā aptauja, kurā piedalījās dažādu aktīvās atpūtas iespēju entuziasti, 70 % aptaujāto cilvēku atzīst, ka vismaz vienu vai divas reizes gadā gūst dažāda smaguma traumas, savukārt katrs piektais aptaujātais aktīvās atpūtas cienītājs traumas gūst ļoti regulāri – vismaz reizi mēnesī. Lielākoties tie ir dažāda smaguma sasitumi (24 %), locītavu mežģījumi (23 %), saišu sastiepumi (20 %), atvērtas brūces (12 %) un dažāda veida lūzumi (11 %).

“Neskatoties uz augsto risku un biežajām traumām, piektā daļa aktīvās atpūtas cienītāju neizmanto nekādu aizsargekipējumu. Un arī tie, kuri izmanto, lielākoties sevi pasargā minimāli – izmanto tikai ķiveri. Apkopojot BTA saņemtos atlīdzību pieteikumus, esam secinājuši, ka bieži bērni gūst traumas gadījumos, kad nav lietots nekāds aizsargekipējums, tāpēc aicinām vecākus īpaši sekot līdzi tam, lai bērni vasaras sezonā, nodarbojoties ar aktīvās atpūtas iespējām, izmantotu konkrētajam sporta veidam piemērotu ekipējumu,” norāda I.Rijniece.

Jāatzīmē, ka kritienu vai neveiksmīgu manevru rezultātā aktīvās atpūtas cienītājiem ne mazums kreņķu sagādā bojātais sporta inventārs. 83 % respondentu veiktās aptaujas ietvaros atzina, ka pēdējo divu gadu laikā neveiksmīgu manevru vai citu apstākļu sakritību dēļ viņu inventārs ir ticis bojāts vai salauzts neatgriezeniski.

     [+] [-]

, 2016-06-15 17:56, pirms 8 gadiem
Rakitičs iesaka BTA un uzskata par labāko apdrošinātāju Pasaulē! #BTALabākie