Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Gustavs Gailītis

Longbordu sezonu ar uzvarām sāk Andersons, Rullis, Stepanova un Gailītis

Longbordu sezonu ar uzvarām sāk Andersons, Rullis, Stepanova un Gailītis
Ātrākie longbordisti treniņbraucienā
Foto: Alvils Bijons (Ponolau)

Aizvadītajā nedēļas nogalē Madonas sporta un atpūtas kompleksā ‘’Smeceres sils’’ norisinājās jau septītās Latvijas longbordu nobrauciena seriāla sezonas 1.posms - ‘’Madona longboard challenge 2018’’.
Dalībnieku vidū bija gan Latvijas, gan Lietuvas pārstāvji, kā arī uz starta izgāja Latvijā dzīvojošs brazīlietis Tales Rosa, līdz ar to sacensībām bija starptautiska pieskaņa.

Kvalifikācijā ātrāko laiku uzstādīja Gustavs Gailītis, aiz kura nepilnas sekundes ietvaros ierindojās Ralfs Gailītis, Toms Dreiblats un Mārtiņš Kivlinieks. Aiz vadošo četrinieka sekoja brāļi Balamovski – 5.vietā Klāvs Balamovskis un 6.vietā Kaspars Balamovskis. Par pārsteigumu parūpējās Eduards Everts, kvalificējoties 7.vietā.

Kvalfikācijas braucieniem sekoja finālbraucieni - junioru grupas finālā sīvā cīņā pirmo uzvaru izrāva Ralfs Andersons, no kura pavisam nedaudz atpalika Emīls Apsītis. Trešā vieta un pirmais pjedestāls Kristoferam Raģim, bet ceturtā vieta Edijam Leitasam.
Dāmu grupas finālā visnotaļ pārliecinoša uzvara pēdējo sezonu čempionei Laumai Stepanovai, bet spraigā finiša cīņā otro vietu izrāva Liene Dzīvīte, pārspējot Barbaru Roskošu.
Vēl spraigāki notikumi risinājās Masters grupas finālā – tur pie uzvaras tika pērnā gada čempions Mikus Rullis, aiz sevis atstājot Edžu Konošonoku un Lietuvas pārstāvi Darius Stankevičius.

Open, jeb kopējā ieskaitē no starta vadībā izrāvās Ralfs Gailītis un Mārtiņš Kivlinieks, kuram sekoja Gustavs Gailītis un Toms Dreiblats. Trases vidus daļā Gustavam izdevās apsteigt Kilvinieku un pirms trases asākā pagrieziena pa iekšmalu viņš tika garām arī Ralfam Gailītim – rezultātā pēc divu gadu pārtraukuma Madonā uzvara Gustavam Gailītim, otrā vieta Ralfam Gailītim, trešā vieta Mārtiņam Kivliniekam, kurš uzvarēja Madonā pērn, bet ceturtā vieta Liepājas pārstāvim Tomam Dreiblatam.

Otrajā sacensību dienā norisinājās ‘’skate & shoot’’, jeb longborda un biatlona apvienojums, kurā dalībnieki veica trasi braucot ar longbordu pa ceļam piestājot biatlona šautuvē! Šajās visnotaļ savdabīgajās sacensībās meistarīgākie izrādījās Jānis Kivlinieks, Edžus Konošonoks un Sebastians Subbota, savukārt dāmām visātrākās trasē un precīzākās šautuvē izrādījās Liene Dzīvīte, Dominika Misus un Lauma Stepanova.

Visbeidzot tika aizvadītas ‘’slide jam’’, jeb slaidošanas sacensības, kur savu augsto meistarību apliecināja Mārtiņš Kivlinieks.

Sacensības atbalstīja riposhop.lv, ‘’SUP Adventures’’, festivāls ‘’Playground’’, ‘’Ponolau’’, ‘’NRJ’’, ‘’Dēļotava’’, ‘’BTR leathers’’, ‘’Smeceres Sils’’ un Madonas novads.


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.