Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Gustavs Gailītis

''Priekuļu kausā'' longbordā uzvar Kellijs, Stepanova, Rullis un Gailītis

''Priekuļu kausā'' longbordā uzvar Kellijs, Stepanova, Rullis un Gailītis
Dāmu grupas uzvarētāja Lauma Stepanova
Foto: longboarding.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Cēsu Olimpiskajā centrā ''Priekuļi'' norisinājās šīs sezonas otrais Latvijas longborda nobrauciena seriāla posms. Viesmīlīgā trase longbordistus pulcēja jau septīto gadu pēc kārtas un lielākā daļa tieši šeit ir uzsākusi savas gaida longbordā, tāpēc trasi jau ir gana labi iepazinuši.

Junioru grupas finālbraucienā esot vadībā kritienu piedzīvoja Kristers Ivanovs, kas savukārt pie pirmās uzvaras ļāva tikt Lukasam Kellijam, aiz kura ierindojās Ralfs Andersons (2.vieta ''Priekuļu kausā'' jau otro gadu pēc kārtas) un Emīls Apsītis.

Dāmām pārliecinoša uzvara Laumai Stepanovai, bet pie otrās vietas vien ar nelielu pārsvaru izdevās tikt Kitijai Blūmai. Trešā Baiba Grunsberga.

Masters grupā intriga bija liela - vai pērnās sezonas čempions Edžus Konošonoks savā mājas trasē spēs pieveikt pirmā posma ātrāko Latvijas pārstāvi Miku Rulli un vai šajā divcīņā savu vārdu teiks arī 2015.gada seriāla čempions Ģirts Vārtiņš un pirmā posma finālists Artjoms Smirnovs.
Līdz pat priekšpēdējam līkumam noritēja cīņa par uzvaru, taču cenšoties noķert Rulli, līdzsvaru zaudēja Konošonoks, ļaujot Rullim izcīnīt stabilu uzvaru, aiz sevis atstājot gan Smirnovu, gan Vārtiņu.

Open grupā par neveiksmi junioru finālbraucienā veiksmīgi izdevās reabilitēties Kristeram Ivanovam, kurš izcīnīja augsto 11.vietu aiz sevis atstājot daudz pieredzējušākus braucējus. Tieši pirms viņa 10.vietā finišēja Eduards Everts, kuram šis bija augstākais sasniegums nobrauciena sacensībās (iepriekš gūta 11.vieta ''Rakšos''), un 9.vietā ierindojās Masters grupas uzvarētājs Mikus Rullis.
Mazajā finālā par 5.-8.vietu brāļi Balamovski finišēja priekšā pārējiem un jau otrās sacensības pēc kārtas augstāku vietu izcīnīja jaunākais no viņiem - Klāvs Balamovskis (5.vieta). 6.vieta Kasparam Balamovskim, bet aiz viņiem 7.vietā Ralfs Gailītis, kurš jau piekto reizi pēc kārtas tika pusfinālā, un Alvils Bijons, kurš pēc 10.vietas Madonā šoreiz pakāpās līdz 8.vietai, kā arī kļuva par uzvarētāju slide jam sacensībās.

Lielā fināla sastāvs bija gana iespaidīgs - kvalifikācijas uzvarētājs un pasaules amatieru čempions slalomā, liepājnieks Toms Dreiblats, sezonas līderis un pirmā posma uzvarētājs Mārtiņš KIvlinieks, pēdējo četru gadu ''Priekuļu kausa'' ieguvējs Gustavs Gailītis un jau sesto posmu pēc kārtas finālā iekļuvušais Kārlis Karlsons. Pirmos trīs no viņiem kvalifikācijā šķira vien 0.36 sekundes, kas aptuveni 1,4km garajā trasē ir salīdzinoši niecīgs atstatums.
Jau no starta vadībā izrāvās Gailītis, kuram cieši sekoja Dreiblats un abi pārējie. Braucot cieši cits aiz cita dalībnieki sasniedza finišu un vietu secība nemainījās - uzvara Gailītim un pēc fotofiniša apskates otrā vieta Dreiblatam, bet trešā vien par pāris centimetru tiesu Kivliniekam - rezultātā ''Priekuļu kausa'' fināla rezultāti bija tādi paši kā pirms gada.

Sezonas kopvērtējumā junioru grupā šobrīd līderis ir Kellijs ar 31 punktu, taču viņam cieši seko Ivanovs, Apsītis (abiem pa 30 punktiem), kā arī Andersons (28 punkti).
Dāmām ar divām uzvarām līdere ir Stepanova (50 punkti), aiz kuras ierindojas Grunsberga (27), Liene Dzīvīte un Kitija Blūma (abas startējušas tikai vienā posmā un katrai pa 18 punktiem par izcīnīto otro vietu).
Masters grupā Rullim iekrāts stabils pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem - viņam 43 punkti, kamēr Smirnovam 30, lietuvietim Lukasam Kirkilionim 25, bet Konošonokam 20.
Visbeidzot Open jeb kopējā ieskaitē pēc uzvaras Priekuļos par sezonas jauno līderi kļuvis Gailītis (210 punkti), taču turpat uz papēžiem min Kivlinieks (200 punkti). Nekur tālu nav arī Dreiblats un Karlsons (attiecīgi 163 un 161 punkts), kā arī Klāvs Balamovskis (127) un Ralfs Gailītis (110), kuri atlikušajos sezonas posmos var pacīnīties par vietu sezonas labāko trijniekā.

Sacensības atbalstīja ''Riposhop.lv'', Priekuļu novads, Cēsu Olimpiskais centrs ''Priekuļi'', ''Pica LuLū'', festivāls ''Playground'', ''Ponolau'', ''Born to ride'', ''NRJ tipogrāfija'', ''Stampa.lv'' un ''Sunhill bags''.
Nobrauciena seriāls turpināsies jau pēc trim nedēļām ar trešo posmu Cēsu pusē.

Info: longboarding.lv


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.