Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Orniņš gatavojas MTB frīstaila sacensībām Barselonā (+video)

Orniņš gatavojas MTB frīstaila sacensībām Barselonā (+video)
Māris Orniņš
Foto: www.ghettofamily.com

Latvijas MTB frīstaila braucējs Māris Orniņš šomēnes startēs sezonas noslēguma sacensībās Spānijas pilsētā Barselonā, bet nākamgad cer piedalīties 70% augstākā līmeņu sacensību.

"Šī sezona man iesākās ļoti labi, jo tiku Ghetto Family paspārnē, kas man deva daudz iespēju. Gada sākumā bija piemēroti apstākļi, lai varētu trenēties āra dirtos, jo nebija daudz sniega. Šogad aizvadīju labas sacensības Latvijā, Polijā un Krievijā. Pirmās sacensības bija Pasaules tūres posms Polijā. Ar temperatūru, iesnām un klepu devos ceļā uz Poliju. Kvalifikācijā ierindojos 4. vietā, finālā nogurums un temperatūra ņēma virsroku, un plānotie triki nesanāca. Rezultātā paliku 13. vietā. Latvijā uzvarēju trīs sacensībās no piecām. Vienu posmu izlaidu, jo biju Maskavā uz “Moscow BMX Games”. Krievija bija labs pārbaudījums, jo nebiju gatavojies tāda līmeņa sacensībām, kur lēcieni bija krietni lielāki, nekā parasti. Iznākumā tiku līdz finālam, kas bija mans galvenais uzdevums. Uzreiz pēc Maskavas sekoja “Ghetto Games”, kas bija pēdējais “S-pot.eu Dirt Tour” posms, kurā ieguvu 2.vietu. “S-pot.eu Dirt Tour” kopvērtējumā šogad esmu pirmais. Kopumā šī sezona bija plānota, lai trenētos, pārbaudītu pašsajūtu dažādās sacensībās un izveidotu Latvijā trases, kur trenēties. Tas ir izdevies, un ar nepacietību gaidu nākamo gadu!" par aizvadīto sezonu izteicās MTB frīstaila braucējs Māris Orniņš.

"Šobrīd gatavojos sacensībām Barselonā, kuras notiks oktobrī. Barselonā ieradīšos laicīgi, lai varētu trenēties. Ceru, ka spēšu tikt finālā, jo sacensībās piedalīsies ļoti daudz braucēji no visas pasaules. Tās būs šīs sezonas noslēguma sacensības. Pēc tām pievērsīšos fiziskajiem treniņiem. Ziema šobrīd ir mans lielākais mīnuss, jo pasaules braucēji dzīvo pa siltajām zemēm, un viņiem nav sezonas pārtraukumu, tāpēc viņiem ir viegli ieiet ritmā sezonas sākumā. Ceru, ka tikšu trenēties uz Barselonu biežāk, lai nejustu pātraukumu. Tas ir mans galvenais mērķis šajā ziemā," turpinā sportists.

"Centīšos sakārtot visu tā, lai piedalītos vismaz 70% no visām sacensībām. Ja sezonas sākumā dabūšu vajadzīgos līdzekļus un aizbraukšu vismaz uz 3-4 sacensībām, būšu ritmā, kas ļaus man vieglāk tikt uz citām sacensībām, jo Pasaules tūrē nevar piedalīties, startējot no sezonas vidus. Ļoti ceru, ka turpināšu sadarbību ar Raimondu Elbakjanu un Ghetto Family, kuri šobrīd ir mani lielākie atbalstītāji, kuri tic, ka varu konkurēt ar pasaules braucējiem. Ceru arī, ka sezonas beigās noslēgšu līgumus, kas ļaus man vieglāk tikt pasaules elitē. Liels paldies Ghetto Family un Raimondam Elbakjanam," piebilda Orniņš.

Video sagatavoja Mārtiņš Jansons, Konstantīns Makarovs un Aerovision.lv.


, 2014-10-13 12:57, pirms 9 gadiem
Ļoti labs jaunākais video!

Lai izdodas sasniegt visus mērķus jau tuvākajā laikā!!

Mēs ar Tevi!!!!!!!
, 2014-10-13 14:49, pirms 9 gadiem
Kas tās par sacensībām, kur un kad, kāds var pateikt? Paldies. Video arī labs.
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.