Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Priekuļos noskaidroti longborda čempioni

Priekuļos noskaidroti longborda čempioni
Baltijas ātrākie longbordisti! Foto: longboarding.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē viesmīlīgajā Cēsu Olimpiskajā centrā "Priekuļi" norisinājās Latvijas longbordu nobrauciena seriāla pēdējais posms - "GiGa Olympics".
Uz uzvaru seriāla kopvērtējumā "Open" grupā pretendēja Mārtiņš Kivlinieks, Kārlis Karlsons un Gustavs Gailītis.

Sacensībās piedalījās vairāk kā 40 ātrākie longbordisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Bez nobrauciena tika aizvadītas sacensības arī citās disciplīnās. Milzu slalomā uzvarēja Gailītis, "Uphill push race" jeb distances braukšanā liepājnieks Toms Dreiblats, bet "slide jam" jeb slaidošanā Karlsons.

Nobrauciena kvalifikācijā konkurence bija ļoti sīva, jo 20 dalībnieki iekļāvās 5 sekunžu atstatumā no līdera - ar otro labāko laiku pirmajā un otrajā sektorā uzvaru izcīnīja Gailītis. Otrā vieta ar labāko laiku pirmajā un piekto otrajā sektorā liepājniekam Tomam Dreiblatam, bet trešā junioru grupas pārstāvim Gustavam Zēgneram (sestā un pirmā attiecīgi pirmajā un otraj sektorā).
Uzreiz aiz viņiem ierindojās Karlsons un lielākā pārsteiguma autors lietuvietis Rokas Miečius, savukārt pirmo sešinieku noslēdza Ralfs Gailītis.

Pagalam neveiksmīgs kvalifikācijas brauciens izvērtās Kivliniekam, kurš pirmajā līkumā piedzīvoja kritienu un kvalifikāciju noslēdza vien 31.vietā apgrūtinot sev ceļu uz finālu un vēl vairāk samazinot iespējas uzvarēt sezonas kopvērtējumā.

Otrajā sacensību dienā vispirms tika aizvadīti finālbraucieni B grupā (dalībnieki, kuri ieņēmuši 27. un zemākās vietas kvalifikācijā). No tās A grupā jeb top32 iekļuva Ģirts Vārtiņš, Mārtiņš Kivlinieks, Krišjānis Liepa, Āris Muitinieks, Liene Dzīvīte un junioru grupas pārstāvis Edijs Leitass.

Tiem sekoja dāmu grupas fināls un tajā nepārspēta palika Lauma Stepanova. Otrā vieta Lienei Dzīvītei, trešā Kitijai Blūmai, bet ceturtā šo sacensību debitantei Natālijai Tannei (līdz ar to top3 šādas vietas izcīnīja arī sezonas kopvērtējumā).

Junioru finālā noritēja "milžu cīņa", kurā uzvaru izcīnīja Zēgners, atstājot lietuvieti Miečius otrajā vietā. Trešā vieta un otrais pjedestāls pēc kārtas Lukasam Kellijam, bet ceturtā vieta un pirmais fināls Kristoferam Raģim.
Par šī gada junioru čempionu pēc divām otrajām vietām (2014.gadā piekāpjoties Tomam Dreiblatam, bet 2015.gadā Emīlam Ieviņam) beidzot kļuva Zēgners. Kopvērtējumā otrais Kristers Ivanovs, bet trešais Lukass Kellijs.

Visbeidzot Masters grupā pērnā gada čempions Ģirts Vārtiņš pieveica Edžu Konošonoku, Dariusu Stankevičius no Lietuvas un Artjomu Smirnovu.
Kopvērtējumā gan uzvara Konošonokam, otrā vieta Smirnovam, bet trešā Mikum Rullim, kurš šoreiz palika sestais.

A grupā cīņas izvērtās negaidīti sīvas, ko veicināja trases šaurība un asfalta seguma nolietojums.
Jau astotdaļfinālā jeb top32 no cīņas par uzvaru izstājās piektajā vietā kvalificējušais Rokas Miečius. Ceturtdaļfināla jeb top16 barjera izrādījās liktenīga vēl vairākiem favorītiem - Mārtiņam Kivliniekam, Edžum Konošonokam, Ģirtam Vārtiņam, Ārim Muitiniekam, kā arī pirmā posma uzvarētājam Edvardas Lunys noslēdzās ciņa par tikšanu finālā. Kivlinieks līdz ar to zaudēja pat teorētiskas izredzes uz uzvaru kopvērtējumā.

Gandarījuma braucienos par 9.-16.vietu 9.vietu ieguva Lunys, 10.Kivlinieks, 11.Konošonoks, 12.Muitinieks, 13.Vārtiņš, 14.Kristaps Dzīvītis, 15.Henrijs Geidāns, bet 16.Smirnovs.

Pirmajā pusfinālā tikās galvenie favorīti par uzvaru kopvērtējumā - Gailītis un Karlsons, kā arī Alvils Bijons un Klāvs Balamovskis. Aizvadot stabilu braucienu abi pirmie tika finālā, savukārt pārējie divi piedzīvoja iespaidīgu kritienu, par laimi tiekot cauri vien ar nobrāzumiem.

Otrajā pusfinālā tikās Zēgners, Dreiblats, Ralfs Gailītis un Kaspars Balamovskis. Tajā uzvara Zēgneram, bet vien par pāris cm tiesu jau astoto (!) reizi finālā seriāla piecu gadu ilgajā vēsturē iekļuva Kaspars Balamovskis pārspējot šī gada pasaules čempionu skeitborda slalomā amatieriem Tomu Dreiblatu (astoņas reizes piecu gadu laikā finālā izdevies iekļūt vēl vien Jānim Jirgenam, bet vairāk
par astoņām vienīgi Gustavam Gailītim - 18 reizes).

Mazajā finālā par 5.-8.vietu sekmīgāks izrādījās Klāvs Balamovskis, bet aiz viņa finišēja Ralfs Gailītis un Toms Dreiblats. Alvilam Bijonam šoreiz astotā vieta.

Lielajā finālā jau no starta divvadībā izrāvās Karlsons un Gailītis. Likme bija liela - tas, kurš no viņiem uzvarēs arī kļūs par šī gada čempionu!
Vairākkārt trasē mainoties pozīcijām un trases vidū gandrīz vai piedzīvojot kritienu, savu trešo uzvaru šogad izcīnīja Gailītis, bet posmā un sezonā otrā vieta Karlsonam. Trešā vieta šoreiz Kasparam Balamovskim, bet ceturtā vieta posmā Gustavam Zēgneram.

Līdz ar to ''Open'' grupas sezonas kopvērtējumā trešais palika Kivlinieks, ceturtais Zēgners, piektais Dreiblats, bet sestais Ralfs Gailītis.
Uzreiz aiz top6 sezonas kopvērtējumā ierindojās Edžus Konošonoks, Kaspars Balamovskis, Edvardas Lunys un Klāvs Balamovskis.

Sacensību organizatori saka lielu PALDIES visiem dalībniekiem, tiesnešiem un atbalstītājiem - RipoShop.lv, Aerodium, Ponolau, Rayne longboards, Stampa.lv, Born to ride, JJ boards, OHM.LV, NRJ tipogrāfijai un festivālam "Playground", kā arī Cēsu Olimpiskajam centram "Priekuļi"!

Avots: longboarding.lv