Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Toms Alsbergs uzvar "Red Bull Mini Drome" sacensībās Polijā

Toms Alsbergs uzvar "Red Bull Mini Drome" sacensībās Polijā
Toms Alsbergs
Foto: Lukas Nazdrasczew, Red Bull Content Pool

Sestdien Red Bull Mini Drome sacensībās Polijā uzvaru izcīnījis Latvijas sportists Toms Alsbergs. Red Bull Mini Drome riteņbraukšanas sacensības notiek pasaules mazākajā velo dromā (25 metru apļa garums) ar fiksīšiem jeb fiksētā pārnesuma riteņiem, kuri iemītnieki arvien vairāk apdzīvo arī Rīgas ielas.

Arī Polijā fiksīšu kultūra attīstās un noturēties trasē un vēl uzrādīt pietiekami ātru laiku tik mazā velodromā amatieriem nav nekāds joks. Jau pirms nedēļas Toms izdomāja no Rīgas aizbraukt uz tuvējo Tallinu, lai piedalītos Red Bull Mini Drome Igaunijas sacensībās. Tur viņš palika ceturtais, nebija apmierināts ar savu sniegumu un jau pēc nedēļas izkāpa no autobusa Polijas galvaspilsētā.

"Tallinā pieļāvu pāris kļūdas, taču šeit uzvarēju. Esmu tik laimīgs", priecīgs par uzvaru bija Toms. Kā pietrūka līdz uzvarai iepriekšējās sacensībās? „Tallinā visi mani tā slavēja. Kā vien uzkāpu uz riteņa, pa mikrofoniem jau teica -Redz, kur brauc Toms Alsbergs! Mēs ar vēl vienu braucēju bijām kvalifikācijā krietni ātrāki par pārējiem, tāpēc visi teica, ka noteiktim tisim finālā. Bet mēs abi finālā netikām. Papildus atbildība un stress darīja savu. Tad izdomāju, ka Polija nav tā tālākā valsts, uz kuru aizbraukt un šoreiz nolēmu pats nestūrēt, tāpēc paņēmu riteni, iekāpu autobusā un sacensību dienā jau plkst.7:00 no rīta biju Varšavā.” Balvā Toms saņēma iespēju pasūtīt profesionālu, tieši viņam veidotu fiksīti.

Tomam Igaunijā bija pirmās šāda veida sacensības, lai arī ikdienā viņa galvenais pārvietošanās veids pa Rīgas ielām ir tieši fiksītis. Viņa pirmais fiksītis tika uzbūvēts pirms diviem gadiem un kopš tā brīža vairs nav iedomājams bez tā. Lai arī fiksīšu dizaina veidošana un likšana kopā ir tikai Toma hobijs, vēlme piedalīties šādās sacensībās jau bija kādu laiku un Toms arī nākotnē plāno izmantot izdevību apliecināt savus spēkus līdzīgos pasākumos.

Pirmo reizi Red Bull Mini Drome notika 2010. gadā Jaunzēlandē. Šogad šo pasaules mazāko velodromu (14m x 7m) novērtēja jau Londodas, Meksikas, Polijas un Igaunijas velo fani. Tā dizainu izstrādājuši sava amata labākie meistari, kas bija atbildīgi arī par Olimpisko Spēļu velodromu būvniecību. Mini velodroma sacensībās varēja piedalīties ikviens 16 gadus sasniedzis velobraucējs ar treka velosipēdiem vai fiksēta pārnesuma riteņiem jeb fiksīšiem.


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.