Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Peintbols Tev!

Latvijas taktiskā peintbola līga 2010.

Turnīru sērija ''Latvijas taktiskā peintbola līga'' (saīsinājumā LTPL) ir atvērta visām Latvijas un ārvalstu taktiskā peintbola komandām neatkarīgi no pieredzes un to sagatavotības līmeņa, kuras mērķis ir attīstīt taktisko peitbolu un noteikt Latvijas spēcīgākās taktiskā peintbola komandas. 2010. gada vasaras sezona ''Latvijas taktiskā peintbola līgā'' ir atnākusi ar lielām izmaiņām un papildinājumiem no kuriem galvenais jaunums ir divu divīziju izveide. Pēc 2009. gada sezonas, kad līgā sezonas laikā piedalījās 29 komandas, tika pieņemts lēmums par divu divīziju izveidi – amatieri un iesācēji. Šāds lēmums tika pieņemts, lai iesācēju komandas varētu labāk adaptēties spēles noteikumiem , kā arī ,lai nodalītu dažādas klases markeru izmantošanu divīzijas ietvaros. Tāpat kā katru gadu turnīru sērija norisināsies populārākajos peintbola klubos Latvijā.
Vēl viens ļoti būtisks jaunums ir Baltijas taktiskās peintbola līgas izveide, kura savu sezonu uzsāks 2010. gadā, apvienojot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas taktiskos peintbola turnīrus. Latvijas taktiskās peintbola līgas ietvaros tiks organizēti divi Baltijas taktiskā peintbola līgas posmi.
Tāpat kā pagājušo sezonu, arī šogad tiks atbalstīta taktisko peintbola komandu piedalīšanās Latvijas peintbola līgas turnīros. Taktiskajām peintbola komandām būs iespeja piedalīties Latvijas peintbola līgā iekļautajos turnīros 3.divīzijā bez dalības maksas un saņemt vienu peintbola lodīšu kasti bez maksas katrā no līgas turnīriem, Šo projektu atbalsta bumbu sponsors ''DraXxus'' un SIA ''PB Parks'' veikala ''Peintbols Tev''.

Organizatori:
Liepājas peintbola klubs, Liepāja +37129774450, wargame.lv, liepajapk@inbox.lv
Peintbola klubs "PIF PAF" Rīgas raj, +37126611111, pifpaf.lv, info@pifpaf.lv
Cēsu peintbola parks, Cēsis +37126677236, cepepa.lv , reinis@cepepa.lv
Peintbola klubs “DPILS”, Daugavpils, +37128662989, paintball-d.lv, paintball.d@mail.ru
Peintbola parks''XGUN'', Vecumnieki, +37129555157, xgun.lv, info@xgun.lv
Xparks, Gulbenes raj., Lizums +37126443053, xparks.lv , info@xparks.lv

Latvijas taktiskā peintbola līga “LTPL” 2010 norisināsies 6 posmos:

- 1 posms — 08. maijs , Liepāja., ''Liepājas peintbola klubs'';
- 2 posms — 12.jūnijs, Rīgas raj, peintbola parks ”PIF PAF”;
- 3 posms — 10.jūlijs, Cēsis, ''Cēsu paintbola parks'';
- 4 posms — 07.augustā, Daugavpils, Peintbola klubs “DPILS”;
- 5 posms — 04.septembris, Vecumnieki, peintbola parks''XGUN'';
- 6 posms — 25.septembris, Gulbenes raj., Lizums, peintbola parks “Xparks”.

Komandas:
Komanda satāvs spēles laukumā – 5 cilvēki. Rezerves spēlētāju skaits neierobežots. Uz turnīru pieteiktais komandas sastāvs sacensību dienā komandas kapteinim ir jāapstiprina kapteiņu sanāksmē. Apstiprinātais komandas sastāvs nedrīkst tikt mainīts viena turnīra ietvaros.

Komandu klasifikācija (Divīzijas):
Komandas tiks dalītas divās divīzijās – Iesācēji un Amatieri.
Iesācēju divīzijā ir atļauti tikai mehāniskie markeri. Katrai no divīzijām ir savs kopvērtējums, reitings un apbalvošana. Spēles komadām iks organizētas savas divīzijas ietvaros, bet atkarībā no komandu skaita turnīrā var būt atsevišķas savstarpējās spēles starp iesācēju un amatieru divīzijām.

Reitingi:
Pēc spēļu rezultātiem tiks izveidots komandu reitings Iesācēju un Amatieru divīzijās. Reitingā tiks ņemti vērā 5 labākie rezultāti, kuri uzrādīti LTPL turnīru sērijā.

Spēļu formāts:
Spēļu scenārijs un norise tiks paziņota pirms katra no posmiem, ņemot vērā katra laukuma specifiku. Minimums 8 atlases spēles katrai no komandām. 4 labākās komandas spēlē pusfinālus un finālu. Ja vienas divīzijas ietvaros ir pieteiktas 12 komandas un vairāk, tad tiek organizēti spēļu ceturtdaļfināli.

Tiesneši:
Turnīru sēriju apkalpos speciāla tiesnešu brigāde. Galvenais sacensību tiesnesis ar Euroref peintbola tiesneša sertifikātu. Laukumā minimums 6 laukuma tiesneši un galvenais tiesnesis.

Šaušanas režīms:
Abās divīzijās pusautomātiskais (semi-auto) šaušanas režīms bez ierobežojuma.

Dalības maksa:
40 Ls par dalību turnīrā amatieru divīzijā.
25 LS par dalību turnīrā iesācēju divīzijā.
Komandām ir iespēja nomaksāt dalības maksu par 6 turnīriem 2010. gada sezonā:
Amatieru divīzijā – 200Ls.
Isācēju divīzijā – 120 Ls.
Dalības maksā iekļauta uzpilde ar saspiesto gaisu līdz 4500psi. Dalības maksu var nomaksāt pie jebkura no sacensību organizatoriem, vai Rīgā peintbola ekipējuma veikalā ''Peintbols Tev'' Mazā Nometņu ielā 1. Dalības maksai jābūt nomaksātai divas dienas pirms kārtējā posma sākuma. Dalības maksa komandām nepiedalīšanās gadījumā netiek atgriezta.

Speciāls piedāvājums:
- komandām bez sava ekipējuma. Ekipējuma īre sacensību dienā BEZ MAKSAS;

- Taktiskajām peintbola komandām būs iespeja piedalīties Latvijas peintbola līgā iekļautajos turnīros 3.divīzijā bez dalības maksas un saņemt vienu peintbola lodīšu kasti bez maksas. Nosacījums ir atbilstošs dalības reižu skaits LTPL ar dalību LPL.

Komandu pieteikšana:
Komanda tiek uzskatīta par pieteiktu turnīram, kad tā sacensību organizatoram ir nosūtījusi pieteikuma formu ar komandas dalībnieku sarakstu un nomaksājusi dalības maksu. Pieteikuma formas varēs atrast LTPL oficiālajā mājas lapā – ltpl.lv vai organizatoru mājas lapā pie sacensību nolikuma. Komandu reģistrācija sacensību posmam tiek pārtraukta divas dienas (līdz ceturtdienai) pirms turnīra sākuma. Pēc šī datuma komandu reģistrēt turnīram vairs nebūs iespējams. Sacensību dienā komandas kapteinim ir jāapstiprina komandas sastāvs kapteiņu sanāksmē.

Peintbola bumbas.
Turnīros atļauts izmantot tikai turnīra organizatoru peintbola lodītes, par speciālām cenām. Bumbu cenu diapazons no 22 līdz 30Ls par kasti (2000gb). Granātu un dūmu sveču izmantošana nav ierobežota un katra no komandām var ierasties ar savu šāda veida ekipējumu. Sacensību organizatori arī nodrošinās dūmu sveču un granātu iegādi sacensību vietā.

Balvas:
Balvu fonds tiek precizēts. Katra turnīra uzvarētāji tiks apbalvoti ar speciāli izgatavotām medaļām un sponsoru balvām. Amatieru divīzijā tiks apbalvotas pirmās četras komandas. Iesācēju divīzijā tika apbalvotas pirmo trīs vietu iguvēju komandas. Gada uzvarētāji tiek apbalvoti ar kausiem, diplomiem un sponsoru balvām.

Latvijas taktiskās peintbola līgas
organizatoru komiteja.


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.