Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Brāļi Dermaki lieliski startē pasaules čempionātā velotriālā

Brāļi Dermaki lieliski startē pasaules čempionātā velotriālā
Foto: karters.lv

10. augustā Spānijā risinājās B.I.U. 23. pasaules čempionāta velotriālā pirmais no trim posmiem. Latviju pārstāvēja divi šī brīža spēcīgākie braucēji, "Karters" braucēji – Ansis un Arvis Dermaki no Usmas.

Trase izveidota pie okeāna un nosacīti līdzinājās Latvijas laukakmeņiem. Netipiski Spānijai sacensību dienā drēgns un stiprs lietus, kurš ļoti apgrūtina braukšanu.

Junioru grupā (braucēji, kas dzimuši 1996., 1997. Un 1998.gados) lielisks starts uz uzvara Arvims Dermakam.
Komentārs no braucējiem: “Arvis pirms šīm sacensībām izskatījās, ka būs viens no top braucējiem junior grupā, iesildoties vien viņš rādīja brīnumus. Sacensības iesāka labi, gandrīz visur pa „tīro” brauca cauri, līdz vienā sekcijā Arvim nolūza aizmugurējā bremze, jāsaka liels paldies zviedru draugiem, kuri aizdeva bremzi. Nākamajā sekcijā plīsa ķēde, rezultātā Arvis piedzīvoja smagu kritienu, atkal jāsaka paldies zviedru draugiem, kuri izlīdzēja ar ķēdi. Pēc pirmā apļa Arvim bija sešpadsmit soda punkti, kas deva pirmo vietu, otrai vietai tobrīd deviņpadsmit soda punkti. Otro apli viņam atkal braucās labi, līdz vienā sekcijā uzsprāga aizmugurējā kamera un atkal nepatīkami pieci soda punkti un otrajā aplī kopā deviņi soda punkti. Galu galā Arvim pirmā vieta Junior grupā.“

Ansis Dermaks jau otro gadu startē spēcīgāko braucēju grupā - Elitē. Zīmīgi, ka Ansis Elitē iekļuva no Junior grupas. Iespējams, Arvis arī pēc šī gada Pasaules čempionāta tiek Elitē.

Komentārs no braucējiem: “Man bija ļoti smaga diena, sekcijas bija ļoti garas un sarežģītas. Mans mērķis bija nepalikt ārpus top desmitnieka. Kopā Elitē bijām divpadsmit braucēji. Visu sacensību laiku man bija kāpumi un kritumi. Izdarīju ļoti grūtas lietas, bet kļūdījos uz vieglām. Tas nozīmē, ka varbūt nebiju 100% koncentrējies. Pēc pirmā apļa likās, ka spēki ir cauri un nespēšu pabraukt otro apli, bet beigās atradu sevī pietiekami daudz spēka, lai ļoti labi nobrauktu otro apli. Beigās paliku piektajā vietā, pēc vairāku gadu pārtraukumu uzvarēju Armando, kurš man atņēma Junior grupas Pasaules čempiona titulu 2012. gadā. 2013. gadā man neizdevās viņu uzvarēt nevienās sacensībās, kurās kopā startējām. Ir ļoti liels gandarījums par izcīnīto piekto vietu, jo neviens nekad no Latvijas nebija ieguvis tik augstu vietu Elites grupā.“

Jau 12. augustā braucēji dodas ceļā uz nākamā posma norises vietu Katalonijā Odenā un centīsies savas pozīcijas kopvērtējumā nosargāt.

Sīkāka informācija: Karters.lv


Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.