Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Bonoms kļūst par "Red Bull Air Race" pasaules čempionu

Andrejs Siliņš

Bonoms kļūst par "Red Bull Air Race" pasaules čempionu
Foto: Red Bull Latvia

Nedēļas nogalē Lausicā, Vācijā, notika Red Bull Air Race lidmašīnu sacensību pēdējais posms, kurā uzvarēja austrietis Hanns Ārčs, taču par pasaules čempionu kļuva brits Pols Bonoms.

Otra spraigākā cīņa norisinājās starp Metu Holu no Austrālijas un vācieti Matiasu Doldereru. Vācijas sacīkstē trešo vietu uz pjedestāla ieguva Mets, bet vācietis savās mājās finišēja septītais par prieku 118 tūkstošiem skatītāju, kas bija ieradušies EuroSpeedway trasē Lausicā.

Bonoms, kļūstot par čempionu otro gadu pēc kārtas, šo sezonu pabeidza ar 64 punktiem un divām uzvarām, Ņujorkā un Abu Dabī, no sešiem čempionāta posmiem. 2008. gada pasaules čempions Ārčs šajā sezonā savā kontā ieskaitīja 60 punktus un četras uzvaras – Pērtā Austrālijā, Riodežaneiro Brazīlijā, Vindsorā kanādā un Lausicā Vācijā. Sezonas kopvērtējumā trešo vietu ieguva brits Naidžels Lembs ar 55 punktiem.

Lausicas 15 gaisa vārtu trasi Ārčs veica 1:12.30, Bonoms bija otrais ar 1:12.66 un Hols trešais ar 1:17.41, jo ieguva četras soda sekundes. Lembam nācās izstāties no fināla četrinieka, jo lidmašīnai saplīsa riepa tieši pirms pacelšanās.

“Tas ir ļoti īpaši,” Bonoms pēc finiša izkliedza skaļu sajūsmas saucienu no pilota kabīnes radio. Lai gan Pols Bonoms ir pats veiksmīgākais pilots šī sporta veida vēsturē ar 13 uzvarām savā karjerā, viņš jutās vīlies, ka sezonas noslēgumā neizdevās pārspēt Ārču.“Sajūta ir laba,” teica Lielbritānijas pilots: „galvenais, ka mēs cīnījāmies plecu pie pleca visos čempionātos - tas ir tas, ko es atcerēšos. Es visu gadu teicu, ka esmu relaksēts, un tā tas arī bija līdz šīm sacensībām. Bet es zināju, ka šis posms var salauzt visu čempionātu. Diena nepagāja tieši tā, kā es to biju plānojis, tomēr esmu ļoti apmierināts ar visa gada sniegumu.” Pēc šī gada Bonoms ir pievienojies amerikānim Maikam Mangoldam kā divkārtējais pasaules čempions divus gadus pēc kārtas šajā astoņu gadu ilgajā sacensību vēsturē.

“Es zināju, ka varu uzvarēt šīs sacensības, jo mana lidmašīna ir ātra un trase arī ir ātra,” teica Ārčs, izskatoties ļoti apmierināts par ceturto no sešām uzvarām šosezon. „Varbūt mēs arī neuzvarējām visā čempionātā, taču mums ir četras uzvaras un vairāku trašu rekordi šogad. Mēs esam laimīgi par to,” Ārčs pasākās visai savai komandai.

Vairāk informācijas čempionāta oficiālajā mājas lapā redbullairrace.com. Bezmaksas foto, radio, video un jaunākās ziņas no visiem posmiem Red Bull Air Race Newsroom preses sadaļā: Red Bull Air Race Press Room - Welcome to the...

Informāciju sagatavoja
Lana Daniela
Red Bull Latvija Communication manager