Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Arī šoruden Rīgā lidos motocikli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Arī šoruden Rīgā lidos motocikli
Remi Bizuārs

Visi ekstrēmo sporta veidu cienītāji šoruden 23. oktobrī Rīgā kārtējo reizi varēs sekot līdzi pasaules čempionāta motofrīstailā Latvijas Grand Prix izcīņai. Tajā, demonstrējot neiedomājamus trikus ar gaisā lidojošiem motocikliem, par pasaules čempiona titulu sacentīsies pasaules stiprākie motofrīstaila speciālisti, kuri ir iemīlējuši Rīgu un Latvijas skatītājus.

Pasaules čempionāta motofrīstaila Latvijas Grand Prix Rīgā notiks jau ceturto reizi, un iepriekšējo trīs gadu laikā Rīga ir iemantojusi nedz tikai sportistu uzticību, bet arī mīlestību. Neviens vien motofrīstaila sportists dažādās intervijās Rīgu ir nosaucis par savu mīļāko čempionāta pieturvietu, kā arī izteicis īpašu atzinību Latvijas skatītājiem, nosaucot to par visatsaucīgāko auditoriju. Sportistu mīlestību pret Latvijas Grand Prix pierāda arī fakts, ka dalībnieki tam, atšķirībā no citiem posmiem, piesakās priekšlaicīgi. Tādējādi jau šobrīd ir skaidrs, ka Rīgā vēlas ierasties sportisti ne tikai no Eiropas valstīm un Krievijas, bet arī Āfrikas, Austrālijas un Amerikas. Vienu no lielākajiem pārsteigumiem ir sagādājis 2009. gada pasaules čempions francūzis Remī Bizārs, kurš, vēl ārstējot savas traumas, kuras liedza tam piedalīties sacensībās jau kopš pavasara, paziņoja, ka motofrīstaila sacensībās atgriezīsies tieši Rīgā.

Šobrīd pasaules čempionāta motofrīstailā kopvērtējuma līderis ir čehs Libors Podmols, kurš nenoliedzami ir saucams par Latvijas publikas mīluli, jo tieši viņš visos iepriekšējos gados ir izpelnījies vislielākās ovācijas no skatītājiem Arēnā Rīga. Viņam kopvērtējumā seko francūzis Braiss Īzo un spānis Hose Mirales. Visi trīs čempionāta līderi gatavojas cīnīties arī Rīgā, un iespējams, ka tieši mūsu valstī šie sportisti atkal sacensībās demonstrēs vēl neredzētus trikus.

Latvijas Grand Prix skatītājus sagaida arī citi pārsteigumi, par kuriem čempionāta un Rīgas posma organizatori sola informēt jau tuvākajā laikā. Biļetes iepriekšpārdošanā ir pieejamas Biļešu Serviss kasēs visā Latvijā, taču tikai līdz 10. septembrim līdzjutēji tās var iegādāties par atlaižu akcijas cenu. Pēc 10. septembra biļetes kļūs 20 – 30% dārgākas.

Plašāku informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast FMX Latvija, Night of the Jumps, kā arī IFMXF Freestyle MotoX - Night of the JUMPs Tickets

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš
FMX Latvijas Grand Prix
preses sekretārs