Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky komandā svarīgas izmaiņas – lielākais transfērs esportā?

Rolands Eliņš

broky komandā svarīgas izmaiņas – lielākais transfērs esportā?
Niko ar čempionu kausu un broky centrā - "FaZe" svin uzvaru BLAST turnīrā Kopenhāgenā 2019. gadā. Foto: BLAST Premier

Esporta organizācija "FaZe" apstiprinājusi, ka tās CS:GO komandu atstājis Bosnijas un Hercegovinas esportists Nikola NiKo Kovāčs, kurš pievienojies Francijas G2 komandai. Francijas organizācija savu papildinājumu pieteikusi kā vērtīgāko transfēru datorspēles CS:GO vēsturē.

NiKo tiek uzskatīts par vienu no individuāli talantīgākajiem spēlētājiem CS:GO sacensībās. 23 gadus vecais bosnietis savā karjerā prēmijās nopelnījis vairāk nekā 700 tūkstošus dolāru. Iepriekš viņš pārstāvēja "mousesports" vienību, ko atstāja 2017. gadā, lai pievienotos "FaZe Clan". Viņa pāreja "FaZe" izmaksāja pusmiljonu dolāru, kas līdz pagājušajam gada tika lēsts kā dārgākais oficiālais transfērs šajā disciplīnā, taču tad "FaZe" par apmēram miljonu dolāru iegādājās citu esportistu coldzera, kurš joprojām ir komandā.

Zvaigžņotajā "FaZe" sastāvā, kurā kopš pagājušā gada ir arī Latvijas esportists Helvijs broky Saukants, NiKo tika pie vairākām individuālajām atzinībām, piemēram, divreiz pēc kārtas tika iekļauts gada labāko spēlētāju "Top 3". Aizvadītais gads komandai gan neizdevās tik izcils kā tika cerēts, un tikai pavisam "FaZe" guva uzvaru kādā augstākā līmeņa turnīrā, paveicot to IEM Ņujorkas turnīra Eiropas zonā.

Par NiKo pāreju uz G2, kurā jau spēlē viņa brālēns Nemanja Kovāčs, tika baumots jau pāris mēnešus. Vakar vakarā šī pāreja tika apstiprināta oficiāli G2 mājaslapā, kur tā nosaukta par "lielāko transfēru esporta vēsturē", attiecīgi liekot noprast, ka transfēra summa ir vēl lielāka nekā pirms trim gadiem, tiesa, jāuztver arī ar attiecīgu skepsi par šī apgalvojuma patiesumu. Esporta medijos gan pagaidām netiek piesaukta konkrēta transfēra summa, kas ir ierasta prakse, jo komandu pārstāvji mēdz rūpīgi slēpt CS:GO spēlētāju transfēru un algu apmērus.

NiKo atstāja "FaZe" komandu, trīs gadu laikā palīdzot tai izcīnot uzvaras desmit turnīros, no kuriem sešos tika atzīts par MVP.

broky komanda līdz ar to šobrīd palikusi četru spēlētāju sastāvā, turklāt reizē ar NiKo no komandas aizgājis tās treneris Janko Paunovičs no Serbijas. "FaZe" jau šovakar jāsāk "BLAST Premier" rudens sezonas noslēguma turnīrs, 20:30 aizvadot spēli pret Vācijas BIG vienību, un komandai šajā turnīrā palīgā nāks zviedru veterāns olofmeister, kurš gada sākumā atstāja komandu motivācijas trūkuma dēļ. Pašreizējā komandas sastāvā līdera lomu varētu uzņemties tieši broky, kuram iepriekšējos mēnešos bija otra labākā statistika komandā aiz NiKo.

"BLAST Premier" rudens sezonas noslēguma turnīrā 12 Eiropas komandas sacenšas par balvu fondu 150 tūkstošu dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/30544/g2-...
https://g2esports.com/2020/10/28/bi...

     [+] [-]

, 2020-10-29 19:37, pirms 3 gadiem
Broky saukants tāpat ir labākais!

Lai niko vietā piesaista gałinieku yekindaru!