Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

37 CS:GO treneri diskvalificēti spēles kļūdas ļaunprātīgas izmantošanas dēļ

Matejs Andersons
Matejs Andersons

37 CS:GO treneri diskvalificēti spēles kļūdas ļaunprātīgas izmantošanas dēļ
ESIC - Esporta Integritātes komisija, foto: HLTV.org

Esporta ‘sargsuņu’ asociācija ESIC (Esports Integrity Comission – “Esporta integritātes komisija”) paziņo, ka šādu integritātes pārkāpumu atklāšana ir nepieciešama “ilgtermiņa labākajās interesēs gan priekš spēles, gan visam esportam”.

ESIC pirmdien paziņoja, ka tā ir diskvalificējusi 37 CS:GO komandu trenerus no dalības oficiālos mačos, sākot no 3.75 mēnešiem līdz 36 mēnešiem. Šāds lēmums tika pieņemts joprojām notiekošās izmeklēšanas ietvaros, kurā tiek izmeklēta spēles kļūdas ļaunprātīga izmantošana. ESIC plāno šo izmeklēšanu beigt līdz oktobra beigām, kad tiks publicēts vēl viens ziņojums par izmeklēšanu.

Kļūda saistīta ar treneru redzesloku, kas pie konkrētiem nosacījumiem varēja kartē iegūt redzesloku, kāds spēles noteikumos nav paredzēts, proti, viņi varēja redzēt pretinieku komandas kustības noteiktos kartes punktos.

Dažas no diskvalifikācijām, kas tika izsniegtas pirmdien, bija saistītas ar treneriem, kuriem ar šo pārkāpumu iepriekš nekādu saistību nebija. To skaitā ir bijušais “NAVI” treneris Sergejs starix Isčuks, kas 1. septembrī atklāja, ka par šo spēles kļūdu bija zinājis “jau četrus gadus, gluži kā daudzi citi cilvēki”, kā arī “OG” treneris Kaspers ruggah Due, komandas “BOOM” Alessandro Apoka Markučī un arī bijušais “FaZe Clan” treneris Roberts RobbaN Dalstroms.

Izmeklēšanas ietvaros tiks apskatīti 99650 karšu ieraksti, no kuriem 20% jau ir bijuši apskatīti, kurus ieguva no ESEA un HLTV.org datubāzēm. ESIC gan piemetināja, ka apskatītie ieraksti visticamāk iekļāva vissmagākos pārkāpumus un ka tikai 0.1% no 99650 ierakstiem ir satur “pozitīvu indikatoru kļūdas ļaunprātīgai izmantošanai".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/30351/esi...

     [+] [-]

, 2020-09-30 05:42, pirms 3 gadiem
Čīteri

  +1 [+] [-]

, 2020-09-30 07:50, pirms 3 gadiem
Broky saukants tak cerams nav iesaistīts?

  +3 [+] [-]

, 2020-09-30 08:58, pirms 3 gadiem
Varbūt beidzam ākstīties un rakstus par rādītājpirksta kačātāju sportu publicējam piem kursors. Lv vai kaut kur citur?

     [+] [-]

, 2020-09-30 17:20, pirms 3 gadiem
ninzulis rakstīja: Varbūt beidzam ākstīties un rakstus par rādītājpirksta kačātāju sportu publicējam piem kursors. Lv vai kaut kur citur?
Es esmu vecs, bet nu tavs komentārs ir kā 80gadīgam.
Sen jau kā gaming industry un esports pāraudzis pirkstiņus un tuvākajās destmitgadēs reāli konkurēs ar tradicionāla sporta skatītāju interesi.
Jaunā paaudze uzauga uz spēlēm un kibersportu un viņiem tas interesē vairāk. Jau tagad gaming industry ir lielākā nekā filmu un mūzikas kopā.

     [+] [-]

, 2020-09-30 19:44, pirms 3 gadiem
heh rakstīja: Es esmu vecs, bet nu tavs komentārs ir kā 80gadīgam.
Sen jau kā gaming industry un esports pāraudzis pirkstiņus un tuvākajās destmitgadēs reāli konkurēs ar tradicionāla sporta skatītāju interesi.
Jaunā paaudze uzauga uz spēlēm un kibersportu un viņiem tas interesē vairāk. Jau tagad gaming industry ir lielākā nekā filmu un mūzikas kopā.
Nav man 80, bet 70tie gadi man nav sveši, bet tam nav nozīmes. Un nav nozīme arī naudā un popularitātē, bet definīcijā, kas ir sports un kas nav. Piemēram Kembridžas universitātes definīcijā ''a game, competition, or activity needing physical effort and skill that is played or done according to rules, for enjoyment and/or as a job'' E-sports neatbilst sporta aktivitātei. Tas pats arī SD ''Sport (or sports) is all forms of usually competitive physical activity which, through casual or organised participation, aim to use, maintain or improve physical ability and skills while providing entertainment to participants, and in some cases, spectators.'' atslēgas vārds ir FIZISKA aktivitāte.