Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Atspēlējoties no 0-1, broky komanda izcīna trešo uzvaru trīs mačos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atspēlējoties no 0-1, broky komanda izcīna trešo uzvaru trīs mačos
"Broky". Foto: HLTV

"ESL Road to Rio" kvalifikācijas turnīra Eiropas zonā trīs uzvaras trīs spēlēs ir latvieša Helvija broky Saukanta pārstāvētajai "FaZe Clan", kas šovakar spēja saņemties pēc neveiksmīga sākuma un ar 2-1 pārspēja spāņu "Movistar Riders".

"Movistar Riders" izvēlējās spēli sākt Overpass kartē, un Spānijas komandai izdevās lielisks ievads – 1:11. Lai gan broky komandai izdevās pietuvoties, pretinieku pozīcijas pa īstam netika apdraudētas, tādējādi tika piedzīvots zaudējums ar 9:16. Latviešu esportista 0,95 reitings bija labākais komandā. "FaZe Clan" nonāca iedzinējos ar 0-1, taču Mirage kartē izdevās panākt izlīdzinājumu.

Tiesa, atkal labāk sāka sāncenši, iegūstot 6:1. Taču "FaZe Clan" turpinājumā dominēja un uzvarēja ar 16:9. Liels nopelns bija broky, kurš ieguva 1,49 reitingu, kas atkal bija labākais komandā. Viņš izcēlās ar lielisku spēli snaipera lomā – 14 puntki ar AWP.

Izšķirošais raunds notika Inferno kartē, un šoreiz ātru vadību ieguva "FaZe Clan". Drošais pārsvars ļāva kontrolēt spēles gaitu, tiekot pie panākuma ar 16:7. Broky spēlē ieguva 1,20 reitingu, kas bija labākais uzvarētāju rindās. "FaZe Clan" turnīru sākusi ar trim panākumiem pēc kārtas. 1,19 reitings bija norvēģim Hovardam rain Nigordam.

"FaZe" pasaules rangā ir astotās vietas īpašniece, tāpēc likumsakarīgi pirms dueļa tika uzskatīta par favorīti, jo "Movistar" atrodas 32. vietā. Taču arī Spānijas komanda turnīru bija sākusi ar divām uzvarām pēc kārtas. Tagad piedzīvota pirmā neveiksme.

Šajā turnīrā tiek sadalīts balvu fonds 115 tūkstošu dolāru apmērā, taču vēl svarīgāki ir reģionālā ranga punkti, kas tiks izmantoti, lai noteiktu rudenī paredzētā "ESL One:Rio Major 2020" dalībniekus. Eiropu tajā pārstāvēs 11 komandas, taču svarīgi arī iekļūt ranga labāko trijniekā, ksa ļaus "Major" turnīru sākt labākā pozīcijā.

"Major" turnīrs Brazīlijā bija plānots jau maijā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz rudeni, apvienojot ar gada otro "Major" turnīru CS:GO datorspēlē. Izziņotais jaunais izspēles formāts ir visai sarežģīts, atsevišķi izdalot trīs zarus (Leģendu zars, Izaicinātāju zars un Kandidātu zars), kuros kopā piedalīsies 24 komandas.

Riodežaneiro turnīrā sacensību apvienošanas dēļ tagad būs divkāršs balvu fonds – tas ir izziņots divu miljonu dolāru vērtībā. Līdz šim neviens CS:GO turnīrs nav bijis ar balvu fondu, kas lielāks par pusotru miljonu dolāru.

Road to Rio, Eiropa, B grupa

V.KomandaSpP
1.FaZe39
2.Movistar Riders36
3.North23
4.Copenhagen Flames23
5.G2 Esports23
6.GODSENT23
7.c0ntact Gaming20
8.mousesports20

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234086...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 23:59, pirms 4 gadiem
Go broky. Go FazeClan. Big time. 💁‍♂️😄

     [+] [-]

, 2020-04-29 00:41, pirms 4 gadiem
broky saukants pārraksta vēsturi!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-29 00:42, pirms 4 gadiem
Mūsu broky saukants labākais!
Skatījāmies ar visu gimeni, aizraujoša cīńa
Broky saukants lieliski snaiperēja mirāžas kartē, 14 čelus noknieba👍🏳️‍🌈😳
Nu un inferno movistariem bez variantiem, broky saukants tur spridzināja uz Vella paraušanu✌️

  +1 [+] [-]

, 2020-04-29 07:02, pirms 4 gadiem
Zvērā, tā turpinot, gada sportista nominācija ir iespējama. Kas to būtu domājis, vēl pirms kāda gada, ka latvieši sāks sekot līdzi šim sporta veidam, turklāt masveidā...

     [+] [-]

, 2020-04-29 08:27, pirms 4 gadiem
Ko interesanti var pamainīt broky saukants savā spēlē, lai apčakarētu fanatic ekspertu?
Apkrauties ar granātām un nogaidīt aiz stūra? Vai vairāk iziet uz cīńu ar nažiem?
Gaidu speciālista viedokli!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-29 09:25, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Zvērā, tā turpinot, gada sportista nominācija ir iespējama. Kas to būtu domājis, vēl pirms kāda gada, ka latvieši sāks sekot līdzi šim sporta veidam, turklāt masveidā...
Gada sportists nebūs, bet var kļūt par gada uzlēcošo zvaigzni.

  +4 [+] [-]

, 2020-04-29 09:57, pirms 4 gadiem
Varat rēkt cik gribas pagāšgad Igaunijā viņu labākais spēlētājs Robin "ropz" Kuul bija nominēts Igaunijas gada sportista balvai. Neieguva, bet nominēts bija, tas nozīmē, ka pasaule lēnām tiešām esportu sāk atzīt.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-29 10:08, pirms 4 gadiem
CSā un tamlīdzīgās spēlēs ir arī ko patrenēt-reakcija,šaušana u.c. Tāpēc tur kaut kādus sporta elementus var atrast un vismaz par e-sportu to varētu saukt.
Bet vai Dota veidīgās kosmisko ķēmu spēles var dēvēt kaut vai par esportu?

     [+] [-]

, 2020-04-29 12:55, pirms 4 gadiem
srcandza rakstīja: CSā un tamlīdzīgās spēlēs ir arī ko patrenēt-reakcija,šaušana u.c. Tāpēc tur kaut kādus sporta elementus var atrast un vismaz par e-sportu to varētu saukt.
Bet vai Dota veidīgās kosmisko ķēmu spēles var dēvēt kaut vai par esportu?
Gan Dota, gan LoL, pa lielam tāda pati vien reakcija ir vajadzīga. Bet nu nezinu, man vienalga ir grūti šo visu uzskatīt par īstu sportu. Laikam jau tāpec to visu sauc par e-sportu.

     [+] [-]

, 2020-04-29 14:03, pirms 4 gadiem
Spec1aL rakstīja: Varat rēkt cik gribas pagāšgad Igaunijā viņu labākais spēlētājs Robin "ropz" Kuul bija nominēts Igaunijas gada sportista balvai. Neieguva, bet nominēts bija, tas nozīmē, ka pasaule lēnām tiešām esportu sāk atzīt.
Kušš, ļauj tak veciem pāķiem troļļot.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-29 14:29, pirms 4 gadiem
H3lp^ rakstīja: Kušš, ļauj tak veciem pāķiem troļļot.
Zinu vienu, kurš datorspēlēs daudz ko zin un prot, bet reālā dzīves telpā infantilāku cilvēku neesmu saticis kā viņš.

     [+] [-]

, 2020-04-29 14:47, pirms 4 gadiem
srcandza rakstīja: CSā un tamlīdzīgās spēlēs ir arī ko patrenēt-reakcija,šaušana u.c. Tāpēc tur kaut kādus sporta elementus var atrast un vismaz par e-sportu to varētu saukt.
Bet vai Dota veidīgās kosmisko ķēmu spēles var dēvēt kaut vai par esportu?
Gumijas sievietē arī var atrast kaut kādus elementus no dzīvas sievietes.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-29 15:01, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zinu vienu, kurš datorspēlēs daudz ko zin un prot, bet reālā dzīves telpā infantilāku cilvēku neesmu saticis kā viņš.
Un sportā tādu nav?

     [+] [-]

, 2020-04-29 15:09, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zinu vienu, kurš datorspēlēs daudz ko zin un prot, bet reālā dzīves telpā infantilāku cilvēku neesmu saticis kā viņš.
Jā. Sportā ar pilns ar tādiem. Tikai bumbu spārdīt māk, bet naglu sienā nejēdz iedzīt🙂 čalis pelna labu naudu darot to, kas patīk, bet te pilni komentāri ar pusmūža perdeļiem, kas rēc par viņu saņemot labi ja piekto daļu no tā ko saņem viņš. Laikam jau pēc komentētāju domām labāk stroikā raut pa minimālo un cerēt, ka pārējo uz rokas nopelnīto izmaksās. Debīliķi. Un par to infantīlismu runājot- varbūt salīdzināt cilvēku pēc 40 infantīlisma līmeni datoru jomā, kad nejēdz pat normāli internetu izmantot?

     [+] [-]

, 2020-04-29 15:14, pirms 4 gadiem
Pastāvēs, kas mainīsies. - Rainis

Patīk vai nepatīk, bet viss sports balstās uz auditoriju, ko tas izklaidē. Jo lielāka publika, jo sportisti vairāk pelna. Tāpēc NBA pelna miljonus, kamēr labākie mazākos sporta veidos vien tūkstošus.

Un e-sportam ir ļoti liela auditorija, kā arī tā tikai nākotnē augs.
Tikai normāli, ka sportacentrs sāk sekot līdzi arī e-sportam un piesaista vēl pavisam citu auditoriju it īpaši tagad, kad nekas cits nenotiek.

     [+] [-]

, 2020-04-29 15:27, pirms 4 gadiem
TRIO rakstīja: Jā. Sportā ar pilns ar tādiem. Tikai bumbu spārdīt māk, bet naglu sienā nejēdz iedzīt🙂 čalis pelna labu naudu darot to, kas patīk, bet te pilni komentāri ar pusmūža perdeļiem, kas rēc par viņu saņemot labi ja piekto daļu no tā ko saņem viņš. Laikam jau pēc komentētāju domām labāk stroikā raut pa minimālo un cerēt, ka pārējo uz rokas nopelnīto izmaksās. Debīliķi. Un par to infantīlismu runājot- varbūt salīdzināt cilvēku pēc 40 infantīlisma līmeni datoru jomā, kad nejēdz pat normāli internetu izmantot?
Man patiesībā nekas nav pret visām šīm datoru būšanām, jo, kā saka, citam patīk māte, citam patīk meita, bet vel kādam patīk gumijas sieviete. Un pilnīgi vienalga kā katrs naudu pelna.
Tomēr datora klaviatūras klabināšanu pavilkt zem sporta, kaut vai arī e-sporta, ir pamatīga sporta zaimošana visbrutālākajā šī vārda izpratnē.

     [+] [-]

, 2020-04-29 15:42, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man patiesībā nekas nav pret visām šīm datoru būšanām, jo, kā saka, citam patīk māte, citam patīk meita, bet vel kādam patīk gumijas sieviete. Un pilnīgi vienalga kā katrs naudu pelna.
Tomēr datora klaviatūras klabināšanu pavilkt zem sporta, kaut vai arī e-sporta, ir pamatīga sporta zaimošana visbrutālākajā šī vārda izpratnē.
Sports tas nav. Bet līdzīgi kā sports. Tā ir izklaide skatītājiem, ko var vērot un sekot līdzi. Es arī konkrēti nedomāju sacīto par tevi, bet par zemāk esošajiem komentiem. Man pat ir vienalga kā to sauc. Un sporta centrs vnk meklē, kur dabūt klikšķus. Ja jūs neviens negribat sporta portālā redzēt par to rakstus- neklikšķiniet, jop maķ. Te tiešām ir daudzi tādi muļķi, ka nesaprot, kamēr kliķšķinās viņi turpinās taisīt rakstus jo nāks kaut kāda nauda?
Tā ņirgāšanās, kas komentos apakšā bija arī ir neizprotama. Kāda huj starpība kā viņš pelna naudu. Viņš jau arī neprasa, lai rakstus par viņu šeit liek. Ja cilvēki tā nicina e sportu, lai nicina. Tikai kāds puikam ar to sakars. Tik pat labi varam izsmiet sētniekus- wow, cik filigrāni sētnieks Volodja apgrāba lapas apkārt kanalizācijas lūkai! Tas tak būtu tik pat debīli kā šis

     [+] [-]

, 2020-04-29 15:57, pirms 4 gadiem
Atļaušos vilkt sekojošas paralēles:
Sports & e-sports vs Literatūra & komiksi

Domāju, ka sportam un e-sportam būs tādas pašas (vai ĻOTI līdzīgas) savstarpējās attiecības kā tam otram pārītim, t.i., pirmais otro atzīst un pieņem tā eksistenci, bet tas nenozīmē ka visi pirmā pārstāvji to otru, tā teikt, ņem par pilnu un īsti respektē. Jo atšķirības ir pārāk kardinālas.
Bet, līdzīgi kā komiksi saņem literatūras balvas, tā arī e-sports saņems sporta balvas. Nenovēršami tā notiks 🤭

     [+] [-]

, 2020-04-30 00:36, pirms 4 gadiem
TRIO rakstīja: Sports tas nav. Bet līdzīgi kā sports. Tā ir izklaide skatītājiem, ko var vērot un sekot līdzi. Es arī konkrēti nedomāju sacīto par tevi, bet par zemāk esošajiem komentiem. Man pat ir vienalga kā to sauc. Un sporta centrs vnk meklē, kur dabūt klikšķus. Ja jūs neviens negribat sporta portālā redzēt par to rakstus- neklikšķiniet, jop maķ. Te tiešām ir daudzi tādi muļķi, ka nesaprot, kamēr kliķšķinās viņi turpinās taisīt rakstus jo nāks kaut kāda nauda?
Tā ņirgāšanās, kas komentos apakšā bija arī ir neizprotama. Kāda huj starpība kā viņš pelna naudu. Viņš jau arī neprasa, lai rakstus par viņu šeit liek. Ja cilvēki tā nicina e sportu, lai nicina. Tikai kāds puikam ar to sakars. Tik pat labi varam izsmiet sētniekus- wow, cik filigrāni sētnieks Volodja apgrāba lapas apkārt kanalizācijas lūkai! Tas tak būtu tik pat debīli kā šis
Iesaku nepsihot, broky saukants cs jomā ir labākais Latvijas vēsturē, tas ir skaidrs, kāda tev vēl izsmiešana.

     [+] [-]

, 2020-04-30 06:39, pirms 4 gadiem
Sporta elementi tur ir, arī pats šad tad uzspēlēju, tomēr īsti sports tas nav un OS vietas tur nav. Tad arī flappy bird un fermu var likt iekš OS. Vai šim ir jābūt sportacentrā? Laikam jau jā, ja šim pasākumam nebūtu tik liela auditorija, tad vēl varētu pastrīdēties, bet kopumā turnīri un pasākumi ir lieli, naudas apgrozās lielas, prasmes vajadzīgas milzīgas un konkurence neizmērāma. Prieks, ka ir džeks, kas mazliet pievērš opīšus kritiski padomāt.