Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Mousespors" triumfē "i-League StarSeries" un iegūst 130 000 ASV dolāru naudas balvu

"Mousespors" triumfē "i-League StarSeries" un iegūst 130 000 ASV dolāru naudas balvu
Foto: HLTV.org

Kijevā noslēdzies esporta “i-League StarSeries” fināls, kurā tikās “mousesports” un “Natus Vincare”, vai vienkārši “NaVi”. Par spīti skaļajam vietējo līdzjutēju atbalstam, par turnīra uzvarētājiem kļuva “mousesports” komanda, kas savā īpašumā ieguva ne tikai “i-League StarSeries” ceturtās sezonas titulu, bet arī 130 tūkstošus ASV dolāru naudas balvu. Spēlē par trešo vietu uzvārēja “Team Liquid”.

Pirms mača par favorītiem tika uzskatīti “mousesports” vienība, bet klātesošie skatītāji jau no paša sākuma skaļi atbalstīja “NaVi”, kuru sastāvā spēlēja trīs ukraiņu spēlētāji. Mačs norisinājās “best of 3” formātā, respektīvi, lai uzvarētu mačā ir jāuzvar divas no trīs kartēm.

Pirmā karte šajā mačā bija de_overpass, kura noteikti nav no stiprākajām “mousesports” kartēm, un tas atspoguļojās arī spēles gaitā. Jau no pirmajiem raundiem pārsvaru ieguva “NaVi”, kuri bez dižām problēmām spēja uzvarēt pirmo karti ar rezultātu 16:7. “NaVi” rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Aleksandrs “s1mple” Kostiļevs, savukārt “mousesports” rindās – igaunis Robins “ropz” Kūls.

Otrā karte bija de_mirage, un “mousesports” bija nepieciešama uzvara šajā kartē. Pirmajā puslaikā dominēja “mousesports”, uzvarot ar rezultātu 11:4. Tomēr “NaVi”, skatītāju atbalsta iedvesmoti, nebija gatavi padoties un spēja pārņemt spēles gaitu savās rokās un pat nonāca pie mačpunkta pie rezultāta 15:14, tomēr šo raundu uzvarēja “mousesports”, kas nozīmēja papildiaiku. Papildlaika pirmo pusi uzvarēja “mousesports” ar 2:1, kam “NaVi”, ne bez dramatiskiem pārdzīvojumiem, spēja likt pretī 2:1 otrajā pusē. Otrajā papildlaikā “mousesports” neatstāja nekādas cerības “NaVi”, un, uzvarot četrus raundus pēc kārtas, sērijā [anāca 1-1.

Trešo un izšķirišo karti lieliski iesāka “mousesports”, kuri uzvarēja astoņus no pirmajiem deviņiem raundiem. “NaVi” spēja savākties un uzvarēt dažus raundus, bet tomēr pirmais puslaiks pagāja pārliecinošā “mousesports” zīmē – 11:4. Otro puslaiku lieliski uzsāka “NaVi”, spējot samazināt rezultāta starpību līdz mīnus divi – 11:9, un dodot cerību vairākiem simtiem klātesošo skatītāju, tomēr “mousesports” uzvarēja nākamos piecus raundus un nodrošināja uzvaru turnīrā.

Ar lielisku spēli visā finālturnīrā, un it īpaši finālā, izcēlās ukraiņu spēlētājs Aleksandrs “s1mple” Kostiļevs, kurš arī tika atzīts par turnīra MVP, savukārt viens no “mousesports” vadošajiem spēlētājiem bija jaunais igauņu talants Robins “ropz” Kūls, kuru šobrīd diezgan droši var saukt par labāko Baltijas valstu esportistu.

Rakstu sagatavoja: Ingars Folkmanis


, 2018-02-27 18:59, pirms 6 gadiem
Vismaz būtu uzrakastījis, kas par spēli, a tikai pliki rezultāti un nosaukimi.
Es jau ta zinu, bet tas nemaina faktu.
, 2018-02-27 19:03, pirms 6 gadiem
Cik tev tie exanimo klauni maksā par šo sūdu?
, 2018-02-27 21:21, pirms 6 gadiem
Kas bija trešā karte finālā?
, 2018-02-27 22:34, pirms 6 gadiem
De_train
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho_/HLTV
10

broky un "FaZe" cīņā par pusmiljonu dolāru finālā piekāpjas Ukrainas "NaVi"

Datorspēles CS2 sezonas lielākajā turnīrā "PGL Major Copenhagen 2024" finālmačā ar 2:1 uzvaru izcīnīja Ukrainas "Natus Vincere", kas pieveica Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvēto "FaZe".