Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Ar latviešu uzvarām noslēgušās pirmās Baltijas eSporta līgas "League of Legends" spēles

Vakar vakarā norisinājās pirmās Baltijas eSporta līgas spēles. Pirmā disciplīna, ko bija iespējams vērot bija “League of Legends”, kur savā starpā tikās latvieši “Team Coinflip Gaming” un igauņu “Vegan Unit 4”. Abās spēlēs uzvaru izcīnija Latvijas komanda, nodrošinot sev lielisku startu pirmajā Baltijas eSporta līgas sezonā.

Pirmās spēles sākumā Latvijas komanda ieguva lielu pārsvaru augšējā līnijā, kur “Hqyo”, spēlējot ar čempionu Orn, spēja divas reizes vienatnē nogalināt nogalināt igauņu komandas augšējās līnijas spēlētāju “toffij”, kurš spēlēja ar čempionu Gangplank. Spēles turpinājumā abas komandas apmainījās ar veiksmīgiem teamfightiem, un spēles gaita kopumā bija diezgan līdzīga. Ap 26. spēles minūti spēja iegūt Baron buffu, tomēr pozicionālas kļūdas neļāva to izmantot, lai iegūtu nozīmīgu pārsvaru. Ap spēles 33. un 35. minūti latvieši “Team Coinflip Gaming” ieguva otro Baron buffu un piekto Drakonu, ko Latvijas komanda centās izmantot, lai iekarotu igauņu bāzi. Pie igauņu bāzes izvērtās asiņains teamfights, kurā ar nelielu pārsvaru uzvarēja “Team Coinflip Gaming”, bet ar šo pārsvaru bija pietiekami, lai iznīcinātu “Vegan Unit 4” bāzi un uzvarētu spēli. Pirmo uzvaru Baltijas eSport Līgā iegūst latvieši.

Otrajā spēlē “Team Coinflip Gaming” ieguva agru pārsvaru abās solo līnijās, kamēr “Vegan Unit 4” dominēja apakšējā līnijā. Ap spēles divpadsmito minūti igauņi mēģināja palielināt savu pārsvaru apakšējā līnijā ar ganku (skaitliska pārsvara radīšanā kādā no līnijām), bet latviešu komanda to izcili nolasīja, un ar lielisku savstarpējo koordināciju visas komandas starpā spēja pārliecinoši uzvarēt šo cīņu un iegūt nozīmīgu pārsvaru spēlē. Latviešu komanda turpināja audzēt savu pārsvaru un 23. minūtē jau nonāca tuvu uzvarai, bet tomēr nolēma neriskēt un atkāpās no pretinieku bāzes. Jau pēc trīs minūtēm pēc pārliecinošas teamfight uzvaras latvieši bez problēmām noslēdza spēli un ieguva savu otro uzvaru.

Pirmajā spēlē “Team Coinflip Gaming” sastāva noteikti jāizceļ augšējās līnijas spēlētājs “Hqyo”, savukārt otrajā spēlē ar iespaidīgu 9/1/8 rezultātu izcēlās komandas “ad carry” spēlētājs “insidevision55”, tomēr galvenā uzvaras atslēga noteikti bija kopējā komandas spēle.

Pēc šīm spēlēm Latvijas komanda “Team Coinflip Gaming” komfortabli atrodas tabulas augšgalā ar sešiem punktiem, savukārt igauņiem savu pirmo punktu izcīnīšana būs jāatliek līdz kādai no nākamajām spēlēm.

League of Legends (LoL) pirmās nedēļas spēles:

26.02 19:00 - Vegan Unit 4 (Igaunija) pret Team Coinflip Gaming (Latvija)
27.02 19:00 - Keep Yourself Alive (Lietuva) pret Surreal Gaming (Latvija)
27.02 21:00 - Public Enemy (Lietuva) pret Imantas 5 (Latvija)
02.03 19:00 - Falcon e-Sports (Dažādi) pret Team Solo Mata (Latvija)
02.03 21:00 - NaCl (Lietuva) pret Iron Wolves (Lietuva)

Visas turnīra spēles tiešraidēs var vērot Baltijas eSporta līgas YouTube kanālā.

Rakstu sagatavoja: Ingars Folkmanis


, 2018-02-27 11:43, pirms 6 gadiem
Dopinga kontrole bija?
, 2018-02-27 12:07, pirms 6 gadiem
Kad beigsi pārpublicēt šīs samazgas? "Teamifghtiem, barona buffu"
, 2018-02-27 12:11, pirms 6 gadiem
Bija viens dzīvokļa biedrs, kurš domāja, ka miljonus pelnīs, spēlēja pa naktīm. nomainīja darbu pāris picērijās, lattelecomos, un tā arī nekāds dižais spēlētājs nekļuva. Nezinu, ko dara tagad.
, 2018-02-27 12:27, pirms 6 gadiem
Vēl nav rimis prieks par Melbārža divnieka bronzu, bet mūs ar uzvarām jau iepriecina Latvijas e-sportisti! Malači, puiši, tā turpināt!

P.S. Kas tur ar to Baron buffu sanāca?
, 2018-02-27 12:44, pirms 6 gadiem
Cirvji būtu labāk iemācījušies par sportu sakarīgi rakstīt, nevis publicēt šito mēslu.
, 2018-02-27 17:41, pirms 6 gadiem
народ недавно раскрыл секрет стройного и подтянутого тела, не занимаясь спортом и без диет. Этот способ вычитал в одном блоге и решил сразу же опробовать, результат удивил: за две недели убрал живот и начали проступать кубики, подкачал руки и спину.Тeпеpь и жeна захотeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и ходить в cпоpт зал и цена вoпpоca копeeчнaя. Вот тот блог, где подробно все описано --- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
23

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.

FIA "Motorsport Games" Latvijas "Esport GT" atlases priekškvalifikācijā ātrākais Podēns

Jau trešdien, 27. martā, tiks aizvadīts FIA "Motorsport Games" Latvijas atlases pirmais posms digitālā autosporta "Esports GT" kategorijā. Priekškvalifikācijā tika atlasīti 30 ātrākie piloti, kas tālāk divu posmu ietvaros cīnīsies par vienu ceļazīmi uz FIA "Motorsport Games". Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) atlases uzvarētājs attiecīgi oktobra beigās dosies uz Spānijas pilsētu Valensiju, lai pārstāvētu Latvijas izlasi autosporta Olimpiskajās spēlēs.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho/HLTV
7

broky sasniedz pirmā CS2 "Major" turnīra izslēgšanas spēles

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu iekļuvis "PGL CS2 Major Copenhagen" turnīra ceturtdaļfinālā.