Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Norisinājies pirmais Latvijas esporta turnīrs skolām

Rolands Eliņš

No 18. līdz 21. novembrim norisinājās pirmais “Latvijas Esporta Skolu līgas” jeb LESL CS:GO 5x5 skolu turnīrs, kurā piedalījās 64 komandas no Latvijas skolām, informēja turnīra organizatori.

Turnīrs norisinājās 4 dienu garumā spēļu turnīra platformā “Faceit.com”. Pirmie turnīra raundi tika izspēlēti pēc izslēgšanas principa vienas spēles ietvaros, taču pusfināls un fināls tika izspēlēts līdz komandas divu spēļu uzvarām.

Spraigā turnīra finālā 1. vietu izcīnīja Rīgas Purvciema vidusskolas komanda “SB”. Par turnīra 2. vietas ieguvēju kļuva Rīgas Valsts tehnikuma komanda “RVT” un, savukārt, 3. vietu ieguva Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda “USB”.

“Pēc mūsu domām, tas šis bija fantastisks turnīrs!. Šīs 4 dienas bija neaizmirstamas. Mēs noteikti piedalīsimies arī nākamajos LESL turnīros,” pēc turnīra fināla īsu komentāru sniedza Rīgas Purvciema vidusskolas uzvarētāju komandas kapteinis Sergejs “maskoff” Baranovs

Dalībai LESL CS:GO 5x5 skolu turnīrā tika izvirzīti vairāki kritēriji. Viens no kritērijiem bija, ka visi komandas spēlētāji mācās vienā skolā. Papildus visiem komandas spēlētājiem pirms dalības turnīrā ir jāiegūst tālmācības kursa “Kas ir esports?” sertifikāts, kas kalpoja kā “biļete” uz turnīru.

LESL CS:GO 5x5 skolu turnīrs skolēniem, pateicoties sponsoru atbalstam, bija pieejams bez maksas. Turnīra labākās komandas savā starpā sadalīja balvu fondu 200 eiro vērtībā, papildus turnīra labākie spēlētāji saņēma arī iespaidīgas balvas - 27” LG spēļu monitoru un spēļu klaviatūru un peli. Turnīra galvenie atbalstītāji un sponsori ir “Rīgas 1. Tālmācības vidusskola”, “LG”, “Capital.lv NEO Gaming” un “SmartLaws”

Kopumā LESL CS:GO 5x5 skolu turnīrā piedalījās 64 komandas no dažādām Latvijas skolām, 17 dažādām pilsētām.

Skolu turnīrs tika pārraidīts arī populārajā video straumēšanas platformā “Twitch”, kur varēja sekot līdzi spēlēm, kā arī “Esportaskola.lv” atraktīvajiem skatītājiem bija iespēja piedalīties dažādās interaktīvās aktivitātēs, kur bija iespējams laimēt balvas no mūsu sadarbības partneriem. Kopumā tiešraides vēroja vairāk kā 2'000 unikālie skatītāji.

LESL CS:GO 5x5 skolu turnīra labākie momenti

Par “Esportaskola.lv”

Esportaskola.lv ir inovatīva izglītības iniciatīva, kuru īsteno Rīgas 1. Tālmācības vidusskola sadarbībā ar esporta un citu nozaru ekspertiem. Šis projekts tiek īstenots kā daļa no skolas attīstības plāna par izglītības kvalitātes veicināšanu. Esportaskola.lv misija ir radīt vidi un apstākļus, kura motivē skolēnus mācīties un dzīvē sasniegt savus mērķus, izmantojot video spēlēs balstītu mācību pieeju. Līdz šim Esporta Skola tālmācības kursus apguvuši jau vairāk kā 800 skolēni no visas Latvijas.

Vairāk par Esporta Skolas piedāvātajiem tālmācības kursiem un turnīriem varat uzzināt mājas lapā ESPORTA SKOLA | Mācies caur video spēlēm –...