Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas esportists YEKINDAR triumfē IEM Ņujorkas turnīra NVS zonas finālā

Rolands Eliņš

Latvijas esportists YEKINDAR triumfē IEM Ņujorkas turnīra NVS zonas finālā
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: Talkesport

Šodien noslēdzies "Intel Extreme Masters New York 2020" turnīrs Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) zonā, un finālā uzvarēja "Virtus.pro" vienība ar Latvijas esportistu Mareku YEKINDAR Gaļinski priekšgalā. Turnīrs tika izspēlēts datorspēlē CS:GO, un finālā "Virtus.pro" ar 3:0 pārspēja Baltkrievijas komandu "Nemiga". Šis ir YEKINDAR līdz šim lielākais panākums esportā.

"IEM New York" turnīrs ir viens no četriem šīs sezonas IEM turnīriem. Pandēmijas dēļ noteikto ceļošanas ierobežojumu un veselības apdraudējuma dēļ turnīrs, līdzīgi kā citas esporta sacensības šogad, tiek aizvadīts tiešsaistē. "IEM New York 2020" attiecīgi tika sadalīts trīs daļās – Ziemeļamerikas zonā, Eiropas zonā, kurā nesen triumfēja "FaZe" ar Helviju broky Saukantu sastāvā, un Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS jeb CIS) zonā, kurā savukārt šodien triumfēja cita latvieša pārstāvētā komanda.

Par to parūpējās YEKINDAR un viņa pārstāvētā "Virtus.pro" komanda, kuras mātes organizācija bāzēta Krievijā, bet šī komanda tiek pieteikta kā starptautiska. Tās sastāvā ir divi Kazahstānas spēlētāji, pa vienam no Krievijas un Uzbekistānas un kopš šī gada maija arī viens no Latvijas.

YEKINDAR šis bija pirmais lielais fināls viņa esporta karjerā, proti, augstākā līmeņa turnīra fināls, kurš tiek izspēlēts līdz uzvarai trīs kartēs (standarta spēles noris līdz uzvarām divās kartēs). Var gan argumentēt, ka "Virtus.pro" grūtākais pārbaudījums bija vakardien pusfinālā, kad bija jāspēkojas ar vienu no pasaules spēcīgākajām CS:GO komandām "Natus Vincere", bet šodien finālā pretim stājās Baltkrievijas komanda "Nemiga".

"Virtus.pro" jau visa turnīra gaitā bija nodemonstrējusi pārliecinošu sniegumu un arī finālā turpināja iesākto. Pretinieki tika sakauti ar 16:12, 16:5 un 16:13, turklāt tikai "Dust2" karte bija tās izvēlēta, kamēr abas pārējā ("Mirage" un "Inferno") izvēlējās pretinieki. Trešajā kartē gan likās, ka nāksies piekāpties, jo "Nemiga" pirmo puslaiku pabeidza ar vadību 12:3, taču visu vadību pēc tam izsēja vējā.

YEKINDAR uzrādīja labāko statistisku visā mačā. Viņš tika pie bilances 68-50 un bilances 1.42, pārliecinoši labākas nekā jebkuram citam. Viņš turnīru pabeidza ar vidējo reitingu 1.22, kas bja sestais labākais visā turnīrā.
YEKINDAR šī ir pirmā uzvara tik augstas raudzes turnīrā un lielākais panākums esportā līdz šim. NVS zonā Ņujorkas turnīra balvu fonds bija 50 tūkstoši dolāru, un "Virtus.pro" kā uzvarētāja ieguva prēmiju 20 tūkstošu apmērā. Tāpat svarīgi ir iegūtie kvalifikācijas punkti nākamajam "Major" turnīram, kas ļauj komandai nostiprināt ceturto vietu reģiona kopvērtējumā un pietuvoties pirmajam trijniekam, kas ļautu nākamajā "Major" turnīrā piedalīties, sākot no augstākas kārtas.

YEKINDAR par saviem pirmajiem soļiem esportā (2018. gada janvāris):

     [+] [-]

, 2020-10-25 19:17, pirms 4 gadiem
Nu re! Pavasarī daudzi nominēja broky par gada sportistu Latvijā. Tagad izskatās, ka varēs zvaigžņu balvai izveidot jaunu nomināciju un tad ekspertiem būs ko ņemties un cepties.

  -2 [+] [-]

, 2020-10-25 22:34, pirms 3 gadiem
Yesss.vins ir nosvīdis jopt,tātad sports! Hujekindar izvirzās priekšā sasoky,cīņa nekada un beigās viens otram uztaisa minetu!!!! Sports!

     [+] [-]

, 2020-10-26 07:15, pirms 3 gadiem
Gałinieks jekindars labāks par broky saukantu!!!
Eh, tas tik būtu gada mačs, ja palaistu vińus abus vienu pret otru cīnīties 3 dažādās kartēs!
Nu tā, kādas sestdienas vakarā, astońos, ar translāciju LTV1 kanālā
Milzu interese un auditorija garantēta

     [+] [-]

, 2020-10-26 09:07, pirms 3 gadiem
Vajadzētu YEKINDAR tikt EU komandā...
Bet lai nu kā, liels sasniegums VP, tā turpināt!