Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Notiek sarunas par esporta iekļaušanu 2024. gada olimpisko spēļu programmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Notiek sarunas par esporta iekļaušanu 2024. gada olimpisko spēļu programmā
Eifeļa tornis
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā esporta federācija paziņojusi, ka notiek sarunas ar 2024. gada olimpisko spēļu rīkotāju Parīzi par esporta iekļaušanu programmā kā paraugsportu.

Septembrī, kad vēl nebija paziņots, kur notiks 2024. gada olimpiskās spēles, viena no kandidātēm Parīze apstiprināja, ka veiks pārrunas ar Starptautisko olimpisko komiteju par esporta iekļaušanu programmā.

"Nav iespējams to padarīt par oficiālu disciplīnu, taču Parīzes olimpisko spēļu laikā demonstrēsim, kas ir esports," teica starptautiskās federācijas prezidents Leopolds Čungs. Bieži vien paraugsporti vēlāk tiek apstiprināti oficiālajā programmā. Toties 2022. gada Āzijas spēlēs esportā tiks sadalītas medaļas.

Olimpiskās komitejas vadītājs Tomass Bahs sacīja, ka olimpiskajās spēlēs nekādā gadījumā netiks atļautas spēles, kuras saistītas ar vardarbību un tās veicināšanu. Oktobrī komiteja sacīja, ka izskata iespēju esportu iekļaut olimpisko spēļu programmā, bet novembrī pavēstīja, ka esports var tikt uzskatīts par sporta veidu, taču tas nedrīkst iet pretrunā olimpiskajam garam, lai tiktu par tādu atzīts.

Čungs norādīja, ka Parīzes orgkomiteja gatavojas Starptautiskajai olimpiskajai komitejai skaidri norādīt, ka atbalsta esporta iekļaušanu starp paraugsportiem. "Parīze vēlas kļūt par esporta galveno mītni Eiropā. Francijā un it īpaši Parīzē ir daudz līdzjutēju, kuri pavisam noteikti apmeklētu spēles," teica Čungs.

2016. gadā esports nopelnīja 450 miljonus eiro, bet tā publika sasniedza 320 miljonus cilvēku. Paredzēts, ka 2020. gadā šie skaitļi būs krietni pieauguši – peļņai vajadzētu sasniegt miljardu, bet fanu pulks pieaugšot līdz 600 miljoniem.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-25 20:31, pirms 6 gadiem
Olimpiskās komitejas vadītājs Tomass Bahs sacīja, ka olimpiskajās spēlēs nekādā gadījumā netiks atļautas spēles, kuras saistītas ar vardarbību un tās veicināšanu

Ļoti labi, lai spēlē FIFU

     [+] [-]

, 2018-04-25 20:35, pirms 6 gadiem
Izlasot pēdējo virsrakstu mēs visi redzam ko patiesībā nozīmē Olimpiskās spēled. Izrādās,ka viņas rīko tikai un vienīgi naudas dēļ! Pretīgi lasīt , jo esports nav sports. Tad jau es arī esmu sportists , jo spēlēju tetri uz telefona!

     [+] [-]

, 2018-04-25 20:35, pirms 6 gadiem
Pēdējo rindkopu tb

     [+] [-]

, 2018-04-25 21:15, pirms 6 gadiem
Kādu laiku atpakaļ jautāja šo cs go spēlētājiem, tad daudzi bija pret to, jo uzskata, ka paši esportisti jau ir ko unikālu izveidojuši. Te jau palielam izskatās, ka šamejie grib piķi nosmelt.

     [+] [-]

, 2018-04-25 21:19, pirms 6 gadiem
Kamēr vien šahs nebūs olimpiskajās spēlēs PIRMS e-sporta, IOC ir liekuļi, manuprāt

Ja būs abi šie sporti... nu, visu cieņu. Ja ne... nu tad sorry, IOC, tam nav pamata. Kas šahā tad neatbildīs, bet e-sportā atbildīs IOC standartiem? Šahā būs spēlētāju, vai to, kas to pieprot pārāk maz? Domājams, vairāk nekā tajā pat ūdenspolo, šaha pazinēju ir jau tagad un ir bijis vienmēr.

     [+] [-]

, 2018-04-25 22:45, pirms 6 gadiem
RAGNARS rakstīja: Izlasot pēdējo virsrakstu mēs visi redzam ko patiesībā nozīmē Olimpiskās spēled. Izrādās,ka viņas rīko tikai un vienīgi naudas dēļ! Pretīgi lasīt , jo esports nav sports. Tad jau es arī esmu sportists , jo spēlēju tetri uz telefona!
Izrādās? Vai tad tas jau nebija visiem sen zināms fakts? OS ir milzīgs bizness, ne velti tur valda korupcija, valstis pērk sev balsis, miljardus lieli translēšanas un sposnoru līgumi utt. Un cik no tās visas peļņas tiek sportistiem - protams, necik.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-31 08:29, pirms 6 gadiem
Neuzskatu, ka ir pelnījuši

BET - ja atmetam pragmātismu, vajag tomēr sekot laikiem. virtuālā vide nekur nepazudīs. Ja viņi atradīs interesantas spēles, kas ir interesantas arī skatītājiem - kāpēc neizveidot vienu disciplīnu.

Olimpiskās spēles man šķiet kļuvušas vienveidīgas un garlaicīgas. BMX iekļaušana jau bija pozitīvs solis.

     [+] [-]

, 2018-05-31 08:31, pirms 6 gadiem
RAGNARS rakstīja: Izlasot pēdējo virsrakstu mēs visi redzam ko patiesībā nozīmē Olimpiskās spēled. Izrādās,ka viņas rīko tikai un vienīgi naudas dēļ! Pretīgi lasīt , jo esports nav sports. Tad jau es arī esmu sportists , jo spēlēju tetri uz telefona!
Nu, atkarīgs kāds ir tavs highscore.

Tu arī neesi futbolists, par spīti tam, ka 2x nedēļā diedz pa laukumu, un tu arī tīri tehniski neesi banķieris, neskatoties uz to, ka 5 gadus esi tur klerks (tavs boss ir reāls banķieris).
Tā lūk

     [+] [-]

, 2018-05-31 08:31, pirms 6 gadiem
M8archa rakstīja: Olimpiskās komitejas vadītājs Tomass Bahs sacīja, ka olimpiskajās spēlēs nekādā gadījumā netiks atļautas spēles, kuras saistītas ar vardarbību un tās veicināšanu

Ļoti labi, lai spēlē FIFU
Mario Cart