Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR izslēdz pasaules labāko spēlētāju, "FaZe" izgāž trešo karti un izstājas

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR izslēdz pasaules labāko spēlētāju, "FaZe" izgāž trešo karti un izstājas
Helvijs Saukants jeb "broky". Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO neoficiālā pasaules čempionāta apakšējā zara finālu sasniegusi Mareka YEKINDAR Gaļinska "Virtus.pro", kas šodien pirmajā spēlē negaidīti ar 2:0 (19:17, 16:12) grūtā spēlē pieveica 2020. gada pasaules labākā spēlētāja Metjū ZywOo Erbūta pārstāvēto Francijas "Team Vitality". Cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs šovakar "Virtus.pro" tiksies ar Brazīlijas vienību "FURIA", kas pieveica Helvija broky Saukanta pārstāvēto "FaZe Clan" - 2:1 (16:8, 14:16, 16:4).

Abas latviešu pārstāvētās komandas otro dienu pēc kārtas aizvadīja spēles vienlaicīgi. Ja "FaZe" un "FURIA" izredzes pirms spēles tika vērtētas aptuveni līdzīgi, tad pasaules trešā labākā komanda "Vitality" bija nelieli favorīti pret pasaules piekto labāko "Virtus.pro". Abu spēļu uzvarētāji par vietu izslēgšanas spēlēs cīnīsies savā starpā, kas pamatoti deva cerības pirmo reizi ieraudzīt YEKINDAR un broky dueli pasaules augstākajā līmenī.

"Virtus.pro" savu uzdevumu izpildīja, lieliski iesākot jau savu izvēli, "Inferno" karti. T pusē jeb uzbrukuma pusē Gaļinska komanda spēja izvirzīties vadībā ar 10:5, un turpināja dominanci arī otrajā, YEKINDAR ar diviem trāpījumiem svarīgā brīdī panākot jau 15:8. Tomēr "Vitality" spēja sakārtot savu sniegumu, bet "Virtus.pro" jau atkal izlaida lielu vadību - 15:15. Papildlaika sākumā "Vp" beidzot tika pie 16. punkta, komandas pamīšus tika pie uzvarām, līdz 36. raundā aukstesenīgi nospēlēja Timurs buster Tulepovs, nogaidot un no aizmugures izslēdzot abus pretiniekus - 19:17.

Otrajā kartē "Overpass" "Vitality" spītīgi pirmajā puslaikā savus uzbrukumus virzīja uz A bumbas novietošanas vietu, bet tur lielisks vairākas reizes bija tieši YEKINDAR, kurš jau pirmajos astoņos raundos tika pie desmit punktiem. B pusē "Vitality" veicās labāk, tomēr pirmā puslaika "Virtus.pro" saglabāja nelielu vadību. Otro puslaiku lieliski iesāka latviešu esportists, kurš ar trīs punktiem pistoles raundā panāca uzvaru, bet vēl svarīgāk - ieguva savai komandai ekonomisko pārsvaru. "Vitality" pirmo uzvaru CT pusē ieguva vien 21. raundā, panākot 8:13. Pie 13:12 divus punktus atkal ieguva buster, bet nākamajā raundā "Vitality" investēja visu, taču "Virtus.pro" pat neļāva novietot bumbu, izcīnot lielāko uzvaru šajā gadā pār pasaules trešo labāko komandu - 16:12. YEKINDAR šodien rezultatīvākais komandā ar 54 punktiem un otro labāko reitingu 1.26.

"FaZe" pirmo karti iesāka labi, uzvarot pistoles raundu un tam divus sekojošos raundus, bet turpinājumā T pusē nespēja atrast pretzāles "FURIA" aizsardzībai - 5:10. Jau atkal izpaudās "FaZe" nesaspēlētība tieši uzbrukumā. "Mirage" vairs glābt neizdevās, bet otro karti "Overpass" jau CT pusē broky komanda iesāka labi, uzvarot pirmo puslaiku ar 10:5. Taču tad milzīgas grūtības sagādāja divu "AWP" ieroču novietojums A pusē, kā rezultātā Saukanta komanda vairākas reizes izskatījās ļoti haotiski. Broky otrā karte līdz 29. raundam izvērtās ļoti neveiksmīga, iegūstot vien astoņus punktus, taču izšķirošajos brīžos tieši Saukants spēja ievest komandu izšķirošajā kartē - pieci punkti divos raundos, tai skaitā uzvarot 2 vs 3 situācijā pēdējā raundā - 16:14!

"Train" karti "FaZe" spēles situācijā jaunajā sastāvā vēl nebija spēlējusi un tas bija redzams - broky komanda spēja iegūt vien divus raundos T pusē, nonākot iedzinējos ar 2:13. "FaZe" piekto reizi spēlē uzvarēja pistoles raundu, taču 18. raundā "FURIA" spēja novietot bumbu un atkost brazīlieša coldzera došanos aizmugurē, satriecot "FaZe" ekonomiku un viegli uzvarot pēdējos divus raundus - 16:4. Broky šodien spēle nesekmējās, paliekot ar otro sliktāko reitingu komandā (0.72).

"Virtus.pro" un "FURIA" cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kas norisināsies nākamās nedēļas nogalē, sāksies aptuveni astoņos pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/

     [+] [-]

, 2021-02-21 18:05, pirms 3 gadiem
Virtus.pro buus playoffos. Un pelniiti, jo raada saturiigu sniegumu, lai arii meedz briizhiem izlaist paarsvaru.

     [+] [-]

, 2021-02-21 18:12, pirms 3 gadiem
Ja pavisam godīgi, vai Sportacentrā daudz ir tādu, kam tas interesē? Un kāpēc datorspēles ir sports?

     [+] [-]

, 2021-02-21 18:36, pirms 3 gadiem
zanessa rakstīja: Ja pavisam godīgi, vai Sportacentrā daudz ir tādu, kam tas interesē? Un kāpēc datorspēles ir sports?
Šahs arī ir sports. Un tas, ka Jums un vēl kādam neinteresē, nenozīmē to, ka par to nebūtu jāraksta. Vēl jo vairāk tur ir arī latvieši pārstāvēti.

     [+] [-]

, 2021-02-21 18:39, pirms 3 gadiem
Gaidu Tumanova pēcspēles apskatu. Pagaidām izskatās, ka yekinder galinskis ir pārņēmis LV vadošā CS meistara statusu!

     [+] [-]

, 2021-02-21 19:37, pirms 3 gadiem
Ierosinu broky un yekindar piešķirt prēmiju un trīszvaigžņu ordeni.

     [+] [-]

, 2021-02-21 21:12, pirms 3 gadiem
NorchaN rakstīja: Šahs arī ir sports. Un tas, ka Jums un vēl kādam neinteresē, nenozīmē to, ka par to nebūtu jāraksta. Vēl jo vairāk tur ir arī latvieši pārstāvēti.
Vienmeer intereseejis, kaapeec cilveeki neraksta ironiskus komentaarus par, piemeeram, Mihailu Taalu jeb Afanasiju Kuzminu.

Bet tas, njemot veeraa, ka tie komenteetaaji pashi realitaatee ir klaviatuuru klabinaataaji, laikam ir taads kaa gluzhi "hitlerisks" naids pret saveejiem