Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

eSports: igauņu jaunais talants turpina rādīt labu sniegumu Bostonā

Jānis Celmiņš

eSports: igauņu jaunais talants turpina rādīt labu sniegumu Bostonā
Robins „ropz” Kūls

Igauņu jaunais “Counter-Strike: Global Offensive” talants Robins „ropz” Kūls soli tuvāk 500 tūkstošiem ASV dolāru naudas balvai un savam pirmajam “Major” titulam disciplīnā “Counter-Strike : Global Offensive”. 18 gadus vecais igaunis savu karjeru sāka 2016. gadā iegūstot otro vietu Rīga rīkotajā turnīrā „NEO CUP 2016”.

Vakardienas spēlē Bostonā “ropz” pārstāvētā komanda „mousesports” negaidīti ar 16:2 pārspēja pieredzejušo dāņu vienību „Astralis”. Pēc karšu izsvītrošanas procedūras tika noskaidrots, ka komandas mērosies spēkiem “Cache” laukumā, kas tiek uzskatīta par vienu no vienlīdzīgākajām kartēm abām spēlējošajām pusēm gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. „Mousesports” savu cīņa sāka uzbrūkumā un ar neapturamu spēku noslaucīja dāņu aizsardzības līnijas, puslaiku noslēdzot ar rezultātu 13:2. Pēc spēcīgās sagrāves dāņu vienība tā arī nespēja sev rast pamatu zem kājam otrajā pusē un tā tika noslēgts 3:0 „Mousesports” labā. Robins „ropz” Kool šo spēli aizvadīja pozitīva gultnē, noslēdzot to ar lietderības koeficientu 1.50.

18 gadus vecais igaunis savu karjeru sāka 2016. gadā iegūstot otro vietu Rīga rīkotajā turnīrā „NEO CUP 2016”. Spēlētajam šis ir otrais Major sērijas turnīrs. Pirms tam šīs pašas komandas sastāvā “ropz” cīnījās „PGL Major Krakow 2017”, kur tika izcīnīta 12. - 14. vieta, iegūstot 8750 ASV dolāru lielo naudas balvu.

Nākošajā spēlē komandu gaida smaga cīņa pret titulēto brazīļu vienību „SK”, kas pirmajā spēlē ar 16:13 apspēlēja „Space Soldiers” vienību. Jāņem vērā, ka komandas šo turnīru aizvada ar rezerves spēlētāju João „felps” Vasconcellos, kas aizstāj Ricardo „boltz” Prass. Boltz sacensībās nedrīkst piedalīties, jo kvalificējies turnīram citas komandas sastāva, un šādā gadījumā noteikumi aizliedz piedalīties turnīrā citas vienības ietvaros.

Vēl turnīra otrajā dienā varēs vērot atkal tikšanos starp „FaZe” un „Vega Squadron”, cīņu starp diviem veterāniem „fnatic” un „Virtus.pro” un citas spēles.

Raksta autors: Gints Grasis