Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" Pekinas turnīrā apstājas ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" Pekinas turnīrā apstājas ceturtdaļfinālā
broky. Foto: FaZe Clan

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar savu "FaZe" komandu piedzīvoja zaudējumu datorspēles CS:GO turnīrā "IEM Beijing 2020", izstājoties ceturtdaļfinālā. Šodienas mačā ar 0:2 tika ciests zaudējums pret spēcīgo Francijas komandu G2.

"Intel Extreme Masters Beijing" turnīrs šoreiz tiek aizvadīts attālinātā režīmā, komandām tiekot sadalītām reģionos. Eiropas reģionā piedalījās 16 komandas, cīnoties par 150 tūkstošu dolāru vērtu balvu fondu. broky pārstāvētā komanda uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs, iegūstot vietu ceturtdaļfinālā, kur pretiniekos ieguva komandu no zaudētāju zara. Tas teorētiski ļāva cerēt uz rangā zemāku pretinieku, taču praksē sanāca ar vienu no šobrīd spēcīgākajām CS:GO komandām G2.

Šī spēle bija īpaša "FaZe" vienībai, jo pretinieku sastāvā spēlēja bosnietis Nikola NiKo Kovāčs, bijušais "FaZe" līderis, kurš tikai nesen mainīja komandu. Ar viņa palīdzību G2 izdevās tikt pie uzvaras un vietas pusfinālā, un NiKo izcēlās ar otru labāko statistiku komandā (50-45).

Spēles pirmā karte bija "Dust2", un tajā risinājās līdzvērtīga cīņa. "FaZe" nonāca ļoti tuvu uzvarai, izvirzoties vadībā ar 14:7, taču nespēja tikt pie vajadzīgajiem raundiem, cīņa nonāca papildlaikā, un tajā G2 uzvarēja ar 19:17.
Otrajā kartē "Mirage" G2 jau spēle vedās daudz labāk un tika gūta uzvara ar 16:8, lai gan pēc pirmā puslaika pārsvars nemaz nebija tiek (9:6).

broky spēli pabeidza ar trešo labāko statistiku savā komandā (36-40), un viņa reitings bija 0.92. Labākais "FaZe" rindās bija norvēģis Hovards rain Nīgārds (44-44 un 1.10), kamēr spēle pagalam negāja no rokas slavenajam zviedram Olofam olofmeister Kajbjeram (27-44, 0.74), kurš komandā atgriezies uz laiku aizgājušā NiKo vietā.

"FaZe" Pekinas turnīru līdz ar to pabeigusi dalītā piektajā līdz astotajā vietā, par ko saņems prēmiju 5000 dolāru apmērā. Turnīra uzvarētāji tiks pie balvas 60 tūkstošu apmērā.

"FaZe" nākamais turnīrs paredzēts pēc nedēļas – 24. novembrī sāksies "BLAST Premier Fall 2020: Showdown". Tajā piedalīsies 16 komandas, ieskaitot cita Latvijas esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvēto komandu "Virtus.pro". Komandas cīnīsies par balvu fondu 150 tūkstošu dolāru apmērā un divām atlikušajām vietām uz decembrī paredzēto "BLAST Premier Fall: Finals".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/news/30660/g2-...

     [+] [-]

, 2020-11-20 23:08, pirms 3 gadiem
Nolaida mazliet pirmajaa kartee dust2 beigaas, tad arii vairs nesaglaaba. Diezgan preciizi kaa broky tweetaa.