Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR "Virtus.pro" abās kartēs izlaiž pārsvaru un zaudē ranga līderiem

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR "Virtus.pro" abās kartēs izlaiž pārsvaru un zaudē ranga līderiem
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: Talkesport

CS:GO Neoficiālā pasaules čempionāta "IEM Katowice 2021" pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvojusi esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā Kazahstānas "Virtus.pro", kas, par spīti vadībai abu karšu sākumos, ar 0:2 (11:16, 9:16) atzina pasaules ranga līderu Ukrainas "Natus Vincere" pārrākumu.

"Virtus.pro" turnīru, tāpat kā broky "FaZe" turpinās apakšējā zarā. Abu latviešu spēles norisināsies rīt, vienos dienā, un zaudējuma gadījumā turnīrs būs beidzies. "FaZe" tiksies ar multinacionālo "OG" sastāvu, bet "Virtus.pro" jau ceturto reizi triju nedēļu laikā tiksies ar Zviedrijas "Ninjas in Pyjamas".

Šodien YEKINDAR komanda NVS zonas divu labāko un divu pasaules "TOP 5" ranga komandu duelī tikās ar "Natus Vincere", kas izcīnīja uzvaru pagājušā gada Katovices turnīrā un nesen atguva pirmo pozīciju pasaules rangā. Komandas līderis ir Oleksandrs s1mple Kostiļevs, kurš 2020. gadā tika atzīts par otro labāko spēlētāju pasaulē. Šodienas spēlē tieši s1mple kopā ar pēdējo mēnešu laikā lielisku sniegumu rādošo Kirilu Boombl4 Mihailovu bija galvenie iemesli "NaVi" uzvarai, abiem sasniedzot reitingu vismaz 1.40, kamēr Gaļinska komandā nevienam tas nebija augstāks par 1.05.

Pirmo karti ("Dust2") pēc līdzīga sākuma ar izrāvienu iesāka "Virtus.pro" spējot diezgan viegli vairākas reizes pēc kārtas novietot bumbu ieskaites zonā. Lieliski strādāja uzbrukumi caur vidu, spējot sadalīt pretinieku aizsardzību. Tas vainagojās 11:4 vadību pēc pirmā puslaika, tomēr bija jāatceras, ka "NaVi" ne tikai ir zināma kā komanda, kas spējīga uz brīžiem prātam pat neaptveramu atspēlēšanos (pirms mazāk kā nedēļas pret broky "FaZe" "NaVi" otro puslaiku uzvarēja ar 12:0, atspēlējoties no 4:11), bet arī to, ka "Dust2" karte tiek uzskatīta par vienu no nedaudzajām, kur T pusei jeb teroristiem ir pat neliela priekšrocība.

Tā arī notika. Pistoles raundā s1mple spēja iegūt četrus punktus un iesāka atspēlēšanos. Turpinājumā pēc "NaVi" novietotajām bumbām "Virtus.pro" vairākas reizes spēja nokļūt cilvēku pārsvarā un labā pozīcijā, lai neitralizētu bumbu, taču tas neizdevās ne reizi. "Natus Vincere" ieguva milzīgu pārliecību, kamēr YEKINDAR komanda, tāpat kā "FaZe" tā arī nespēja otrajā puslaikā iegūt ne punkta - 11:16.

Otro karti ("Train") atkal labāk spēja iesākt pasaules ranga piektajā vietā esošā "Virtus.pro", kas aizsardzībā jeb CT pusē izvirzījās vadībā ar 7:2. Tomēr "Vp" izlaida viens pret divi situāciju desmitajā raundā, puslaika turpinājumā netiekot pat tuvu uzvarai kādā raundā. Arī otro puslaiku "NaVi" turpināja pārliecinoši, jau izvirzoties vadībā ar 11:7. YEKINDAR komanda spēja uzvarēt nākamo raundu tikai ar pistolēm, viens pret divi situāciju nu jau uzvarot Kazahstānas spēlētājam Timuram buster Tulepovam. Izdevās uzvarēt arī devīto raundu, taču tad divus pēc kārtas fantastiski nospēlēja Boombl4 divu raundu laikā iegūstot astoņus (!) punktus un nostādot "Virtus.pro" neapskaužamā situācijā. Pie 9:15 buster nokļuva viens pret pieciem pretiniekiem, trāpīja pirmos divus šāvienus, taču brīnumus nespēja paveikt - 9:16.

YEKINDAR šoreiz 29 punkti un trešais labākais reitings komandā (0.92). Apakšējā zara cīņā par izdzīvošanu "Virtus.pro" tiksies ar "NiP", kam pirms pāris dienām vēl kvalifikācijā tika zaudēts ar 0:2.

     [+] [-]

, 2021-02-19 18:47, pirms 3 gadiem
galenieks jekindars vareja labak nospelet
patreiz abiem ar broky saukantu sportiskas formas kritums

     [+] [-]

, 2021-02-19 23:27, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: galenieks jekindars vareja labak nospelet
patreiz abiem ar broky saukantu sportiskas formas kritums
Ej tak tu d.irst, nupat nesen ieprieksheejaa turniiraa pret NaVi broky (taapat kaa visa komanda) nospeeleeja ljoti ok.

     [+] [-]

, 2021-02-20 03:16, pirms 3 gadiem
broky saukantam un yekindar galinskim jāuzlabo s niegums!