Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky pārstāvētā esporta komanda piesaista investīcijas 40 miljonu vērtībā

Rolands Eliņš

broky pārstāvētā esporta komanda piesaista investīcijas 40 miljonu vērtībā
"FaZe Clan" komanda CS:GO. Foto: HLTV

Esporta organizācija „FaZe Clan”, kuras „Counter Strike:GO” komandu pārstāv Latvijas esportists Helvijs broky Saukants, paziņojusi par plašu investīciju piesaisti savas darbības paplašināšanai. Investoru vidū ir vairākas sabiedrības labi pazīstamas personas, ieskaitot vairākus NBA spēlētājus, un piesaistītie līdzekļi ir 40 miljonu dolāru apmērā.

„FaZe Clan” jau iepriekš tika vērtēta kā vērtīgākā esporta organizācija pasaulē. Prestižais žurnāls „Forbes” tās vērtību bija noteicis 240 miljonu dolāru apjomā, bet tagad „FaZe Clan” paziņojusi par liela apjoma finansējuma piesaistīšanu, kas tiks izmantots darbības paplašināšanai, augsta līmeņa esportistu piesaistīšanai un citām finanšu operācijām.

„FaZe Clan” jau iepriekš bija izziņojusi, ka sāks sadarbību ar miljardieri Džimiju Aiovinu un e-komersantu uzņēmumu NTWRK, bet šodien paziņots par iegūto investīciju apjomu (40 miljoni dolāru), kā arī nosaukts plašāks investoru loks. Piesaistītas vairākas slavenības, piemēram, reperis Pitbull, to vidū arī vairāki sportisti – NBA spēlētāji Džamals Marejs, Mejerss Lenards un Džošs Hārts. Jāpiemin, ka „FaZe Clan” jau iepriekš bija sadarbība ar NBA spēlētāju Benu Simonsu.

„Es neskatos uz šo briesmīgo laiku kā iespēju sev,” izteicies Lī Trinks, organizācijas izpilddirektors un līdzīpašnieks. „Taču apzinos, ka mēs esam laimīgi būt industrijā, kurai šobrīd tiek pievērsta papildu uzmanība.”

„FaZe Clan” ir 2010. gadā Kalifornijā dibināta organizācija, kas sevi pozicionē gan kā esporta klubu, gan kā izklaides satura veidotāju. Tā tiek dēvēta par pasaules lielāko un populārāko esporta organizāciju (tās sociālo tīklu sekotāju kopskaits pārsniedz 215 miljonus), un tai ir savas komandas vairākās populārākajās esporta disciplīnās, ieskaitot „Counter Strike:GO”, kur tās komandā pagājušā gada otrajā pusē tika iekļauts latvietis Helvijs Saukants jeb broky.

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/sites/christ...
https://money.yahoo.com/faze-clan-r...

     [+] [-]

, 2020-04-18 20:31, pirms 4 gadiem
Ok, tagad vairs nekādu attaisnojumu nevar būt. Olofs ir jānomaina ar kādu top spēlētāju. Ideālā variantā varētu zywoo mēģināt dabūt.

     [+] [-]

, 2020-04-19 21:29, pirms 4 gadiem
O labas ziņas, mans sapnis, ka broky saukants kļūst par pasaules čempionu CS var piepildīties.