Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Strauji augošā Baltijas eSporta līga palielina balvu fondu un četrkāršo dalībnieku skaitu

Krišs Upenieks

Strauji augošā Baltijas eSporta līga palielina balvu fondu un četrkāršo dalībnieku skaitu
Publicitātes foto

Baltijas eSporta līga (BESL) otro sezonu uzsākusi ar vēl neredzētu jaudu – par labākā eSportista titulu sacentīsies kopumā 400 dalībnieki no visām Baltijas valstīm, kas ir četras reizes vairāk nekā pirmajā sezonā, bet turnīra komandu skaits ir dubultojies. Līdz ar lielo dalībnieku interesi, līga paplašinājusi arī savas disciplīnas - jau popularitāti iemantojušām Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) un League of Legends (LoL), šosezon pievienojusies pasaulē iecienītā Playerunknown’s Battlegrounds jeb PUBG. Līdz ar to kāpināts arī balvu fonds – BESL otrās sezonas dalībnieki pretendēs uz 15 tūkstošiem eiro, kas ir par 5 tūkstošiem vairāk nekā līgas debijas turnīrā. Starts BESL otrās sezonas spēlēm tiks dots šodien, 13. augustā plkst. 18.30, visām spēlēm būs iespējams sekot līdzi tiešraidē mājaslapā Main | Baltic esports league, kā arī BESL Pro YouTube kanālā ej.uz/beslproyt.

Jānis Dzērve, BESL Pro un HyperTown organizators, – “Patiess prieks, ka Baltijas eSporta līgas ietvaros šosezon varēsim piedāvāt nu jau veselas trīs populārākās sava žanra spēles. Ejam līdzi tendencēm un Battle Royale pavisam noteikti šobrīd uzņem apgriezienus, tāpēc domājot jau par trešo sezonu mūsu prioritāte noteikti būs jauniešu vidū tik ļoti iecienītā spēle - Fortnite. Kopumā otrās sezonas kvalifikācijās bija vērojama daudz lielāka aktivitāte salīdzinot ar pirmo sezonu un tas ir tikai likumsakarīgi, jo eSporta popularitāte aug visā pasaulē. Interesanti būs arī pavērot kā eSports šogad iekļausies olimpiskajā kustībā un kā Baltijas eSporta līga palīdzēs Baltijas jauniešiem sagatavoties pasaules līmeņa sacensībām.”

Ja debijas sezonā Baltijas pirmā eSporta līga pulcēja 20 komandas, tad par iekļūšanu BESL otrajā sezonā konkurence bija krietni sīvāka – atlases spēlēs piedalījās 66 komandas, no kurām turnīram kvalificējās 46. Ievērojami audzis ne tikai dalībnieku skaits, bet nenoliedzami arī spēlētāju meistarība, solot spraigu konkurenci, bet skatītājiem – aizraujošu un pārsteigumiem pilnu turnīru. Vissīvākā cīņa otrajā BESL sezonā gaidāma CS:GOdisciplīnā, jo tajā pretim uzvarai dosies 16 komandas, LoL sacentīsies 10 komandas, bet jaunpienācēja Playerunknown’s Battlegrounds pulcinājusi 20 komandas. Visvairāk – 21 komanda BESL otrajā sezonā ir no Latvijas, 15 no Lietuvas un par uzvaru cīnīsies arī 10 komandas no Igaunijas. Komandas aizvadīs vairākas spēles katru nedēļu – regulārā sezona kopumā ilgs 9 nedēļas. CS:GO fani spēles varēs vērot darba dienu vakaros, savukārt PUBG un LoL būs skatāms tieši nedēļas nogalēs. Tāpat kā pirmajā sezonā – finālam kvalificēsies 4 labākās komandas no CS:GO un LoL, kas turpinās cīņu BESL finālā, kurš norisināsies festivālā “HyperTown” Tallinā.

Apņēmības pilni nosargāt savu izcīnīto čempiona titulu arī šajā BESL sezonā ir līgas debijas turnīra uzvarētāji – Atlantis Baltics, kuri pierādīja izcilu sniegumu un dominēja visā League of Legends kategorijā, kā arī lietuviešu 1337HUANIA, kuri pēc sīvas cīņas plūca uzvaras laurus CS:GO. To, vai šajā sezonā līderi nav zaudējuši meistarību un gatavi “pakutināt nervus” saviem pretiniekiem, uzzināsim jau trešdien, 15. augustā plkst. 20.00, kad leģendā mačā BESL otrajā sezonā aci pret aci tiksies iepriekšējās sezonas finālisti SkinLordz un 1337HUANIA. Dinamisku atmosfēru šajā un arī visās pārējās BESL otrās sezonas spēlēs skatītājiem sola sacensību komentētāji un pašmāju eSporta profesionāļi Renārs Šēnfelds un Renārs Dzintars.

BESL finālturnīrs, kas pulcēs vadošos Baltijas eSportistus, nu jau tradicionāli notiks mūsdienu izklaides un tehnoloģiju festivālā “HyperTown”. Pēc iespaidīgās debijas Rīgā, festivāls no 20. līdz 21. oktobrim pirmo reizi norisināsies ārpus mūsu valsts robežām – Igaunijā, modernākajā un lielākajā Saku Suurhall arēnā - par spēļu kultūras galvaspilsētu uz brīdi pasludinot Tallinu. “HyperTown Tallina” pulcēs dažādus tehnoloģiju zīmolus, kuri iespaidīgā “Tehnoloģiju Expo” izrādīs inovācijas un sasniegumus, apmeklētājiem dodot iespēju uz savas ādas izmēģināt jaunākās paaudzes dronus, robotus, simulatorus, lazertag spēles, kā arī citas mūsdienu izklaides visai ģimenei. Tāpat festivālā norisināsies krāšņs un vērienīgs Cosplay jeb fantāzijas tēlu šovs un kā ierasts arī grandiozs labāko Baltijas eSporta komandu turnīrs. Astoņas BESL finālkomandas League of Legends un Counter-Strike:Global Offensive disciplīnā tiksies klātienē uz lielās “HyperTown” skatuves, lai tūkstošiem skatītāju priekšā cīnītos par iespēju turēt rokās uzvarētāja trofeju un savā īpašumā iegūtu daļu no 15 tūkstošus eiro vērtā balvu fonda.

Šī gada 4. janvārī pašmāju tehnoloģiju un inovāciju līderis Lattelecom, kopā ar Latvijas vadošo eSporta organizāciju GOEXANIMO, plašākai publikai prezentēja ko līdz šim neredzētu - BESL Pro jeb Baltijas eSporta Līgu! Šī līga sevī ietver dalībniekus no visām trim Baltijas valstīm, sniedzot tiem platformu, kur ne vien augt, attīstīties un pierādīt sevi jaunā konkurences līmenī, bet arī iespējams pavērt sev ceļu uz vēl augstākām virsotnēm pasaules mērogā. Līdz ar 2. sezonas izziņošanu, tika izziņoti arī atvērtie kvalifikācijas turnīri visās trijās disciplīnās, kuros piedalījās vairāk nekā 300 eSportisti no visām Baltijas valstīm. Šīnī sezonā, Baltijas labākie eSportisti sacenšas pasaulē populārās disciplīnās - Counter-Strike:Global Offensive, League of Legends un šīs sezonas jaunums - Playerunknown’s Battlegrounds jeb PUBG. Līgas otrās sezonas kopējas balvu fonds ir 15 000 EUR un kopumā deviņu nedēļu garumā tiks noskaidrotas 8 labākas komandas, kas turpinās cīņu par labākās Baltijas komandas titulu līgas finālos, kuri norisināsies festivālā HyperTown Tallinn 20-21.oktobrī Saku Suurhall arēnā Tallinā!

Informāciju sagatavoja:
Katya Rastopcina // Marketing manager