Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Zināmas pirmās Baltijas eSporta līgas dalībkomandas

Zināmas pirmās Baltijas eSporta līgas dalībkomandas
Publicitātes foto

Jau vēstījām, ka “Lattelecom” un viena no vadošajām esporta organizācijām Baltijā GOEXANIMO apvienojuši spēkus, lai izveidotu Baltijas esporta līgu (BESL PRO), kas būs pirmais šāda apmēra esporta notikums Baltijā ar kopējo balvu fondu 10500 EUR apmērā. Sacensības norisināsies divās disciplīnās – “Counter-Strike: Global Offensive” un “League of Legends”. Katrā no tām savā starpā sacentīsies desmit komandas. Aplūkosim pirmās divas zināmās “League of Legends” vienības. /Rakstu sagatavoja Ingars Folkmanis./

Abas pirmās zināmās “League of Legends” komandas ir no Lietuvas ir pilnībā komplektētas no Lietuvas spēlētājiem. Pirmā no tām ir “Iron Wolves”, kas tika izveidota 2017. gada sākumā, lai izjauktu citas Lietuvas “League of Legends” komandas “Gameplay DNA” dominanci vietējos turnīros. Jau pirmajā turnīrā (2017 InfoShow League of Legends), kurā “Iron Wolves” piedalījās, tā finālā tikās tieši ar “Gameplay DNA”, un uzvarot ar 2:1 pārtrauca ieilgušo “Gameplay DNA” dominanci, un aizsāka aizraujošu sancensību šo divu komandu starpā, kuras kopš tā laika tiekas gandrīz katra vietējā turnīra finālā.

No visa komandas sastāva (Algirdas “Chosenas” Gricius, Lukas “Warden” Lenikas, Saulius “Saulius” Lukosius, Rolandas “Optimas” Vincalovicius, Vilius “Xavieles” Baltusis) īpaša uzmanība būtu jāpievērš komandas dibinātājam un vispieredzējušākajam spēlētājām Saulius “Saulius” Lukosius, kurš spēlē MID pozīcijā. Saulius sāka spēlēt “League of Legends” pirms sešiem gadiem un ilgstoši ir uzturējis augstu individuālo reitingu Eiropas serveros, pat iekļūstot labāko četriniekā, tādejādi apliecinot savu ļoti augsto individuālo meistarību. Papildus tam, Saulius ir spēlējis nacionālājas Spānijas (LVP), Krievijas (LCL) un Turcijas (TCS) līgās, kā arī pārstāvējis tādas zināmas organizācijas kā “Natus Vincare” (NaVi) un Origen.

Otra šobrīd zināmā “League of Legends” turnīra dalībniece ir “Team Keep Yourself Alive”. Šīs komandas būtiskākā īpašība ir tā, ka tā sastāv no spēlētājiem, kas savā starpā ir labi draugi. Galvenais iemesls, kāpēc “Team Keep Yourself Alive” izlēma piedalīties BESL PRO ir tas, ka tik nozīmīga turnīra Baltijas valstīs līdz šim vēl nav bijis. Lai gan šīs komandas sastāvā (Arnas “arnax” Stepanauskas, Tomas “Tvx^” Lithuania, Domantas “D0mas” Musinas, Julius “Ztý” Kuršys, Juozas “nofaz 98” Kiltinauvičius) nav spilgtu zvaigžņu, tomēr “Team Keep Yourself Alive” ir spējuši izcīnīt vairākas godalgotas vietas reģionālajos turnīros, piemēram, 2. vietu 2016. gada “GameOn” turnīrā un pirmo vietu 2016. gada “Infoshow” turnīrā.

Pieredzējušākais spēlētājs komandā ir Arnas “Arnax” Stepanauskas, kurš ar komandu “Just Ice” ir bijis pāris soļu attālumā no kvalificēšanās Krievijas reģionālai līgai (LCL), bet kā jau iepriekš minēts, šīs komandas galvenais trumpis noteikti būs kopējas komandas darbības un augsts savstarpējās koordinācijas līmenis.

Izmantotie resursi:
https://besl.pro/league-of-legends/...


, 2018-02-14 14:46, pirms 6 gadiem
sākās
, 2018-02-14 14:54, pirms 6 gadiem
viss jau ir forši, lai puikas spēlē, bet nafig par to ir jaraksta sporta portālā?
kautgan visticamākais ka tie ir nopirkti raksti... tad saprotams.
, 2018-02-14 15:08, pirms 6 gadiem
Kidd rakstīja: viss jau ir forši, lai puikas spēlē, bet nafig par to ir jaraksta sporta portālā?
kautgan visticamākais ka tie ir nopirkti raksti... tad saprotams.
Tāpēc, ka tā ir nākotne un tur apgrozās arī milzu nauda. Ārzemēs ir jau valstis, kurās Esports ir pasludināts kā oficiāli pastāvošs sporta veids. Ne jau tā pat vien arī organizē un plāno Olimpiskajās spēlēs un citādos lielos pasākumos iekļaut Esportu.
Pats nespēlēju, nav nekas pret, bet nesaprotu kāpēc visi brēc par Esportu
, 2018-02-14 15:15, pirms 6 gadiem
Pakaļas deldēšana pie monitora sports
, 2018-02-14 15:23, pirms 6 gadiem
Kidd rakstīja: viss jau ir forši, lai puikas spēlē, bet nafig par to ir jaraksta sporta portālā?
kautgan visticamākais ka tie ir nopirkti raksti... tad saprotams.
nopirka celmiņu kā čakenes šļuru
, 2018-02-14 15:35, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: nopirka celmiņu kā čakenes šļuru
Tāpat kā iepriekš ar pokera rakstiem.
, 2018-02-14 15:48, pirms 6 gadiem
Atkal Celmiņš turpina mīzalrakstus rakstīt par tiem datortārpiem
, 2018-02-14 16:16, pirms 6 gadiem
Es šodien pus dienu nosēdēju dīvānā spēlējot Modern Combat. Sanāk ka es arī esmu sportists?
, 2018-02-14 16:22, pirms 6 gadiem
šai sadaļā raud tikai tie, kuriem vecāki nepirka žilitonu! =)))
Foto: FIA Motorsport Games

Dāvis Bite izcīna iespēju pārstāvēt Latvijas komandu FIA "Motorsport Games"

Šogad Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games". "Latvia Racing League" rīkoja Latvijas pārstāvja atlasi divās kārtās.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.