Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky komanda joprojām bez uzvarām turnīrā

Matejs Andersons
Matejs Andersons

broky komanda joprojām bez uzvarām turnīrā
Helvijs broky Saukants. Foto: hltv.org

Turnīrs “ESL Pro League 12” turpinās neveiksmīgi latviešu esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētajai komandai “FaZe”. Francijas spēcīgākā komanda “Vitality” kārtējo reizi uzvarēja “FaZe” 2:0 (16:11, 16:10), kas nu jau broky komandai nozīmē piekto zaudējumu pēc kārtas. “FaZe” pagaidām ir nesekmīgākā komanda turnīrā “ESL Pro League 12”, kas ir vienīgā, kas no četriem izspēlētajiem mačiem visus četrus ir zaudējusi.

Mačs sākās ar broky komandas kartes izvēli, kur priekšroka tika dota “Dust 2”. Šajā kartē ir gaidāms viens no labākajiem “FaZe” sniegumiem, kas gan nebija pietiekami, lai pārspētu jaudīgos francūžus. Karte sākās ar agru “FaZe” pārspēku 6:1, taču francūži spēja uzvarēt vēl piecus raundus pirmajā puslaikā, beidzot puslaiku 9:6 par labu “FaZe”. “FaZe” gan nespēja uzturēt inerci, uzvarot tikai divus raundus no otrajā puslaikā izspēlētajiem 12. Francūži, uzvarot 10 raundus otrajā puslaikā, pārspēja “FaZe” un uzvarēja karti 16:11.

Mačs turpinājās “Vitality” izvēlētajā kartē “Overpass”, kura sākās līdzīgi iepriekšējai kartei. “FaZe” uzvarēja piecus no pirmajiem septiņiem raundiem, taču francūži spēja atgūt līdzsvaru, pirmo puslaiku beigdami ar viena raunda pārsvaru par labu sev 8:7. Arī otrā puse bija līdzīga iepriekšējai kartei – “FaZe” spēja uzvarēt vien trīs raundus no 11, kas noveda pie otrās kartes zaudējuma, kas nozīmē "Vitality" uzvaru ar sešu raundu pārsvaru kartē (16:10) un arī mačā.

broky sniegums līdzīgs iepriekšējam mačam – viduvējs. Liepājnieks beidza maču ar bilanci 35-38 (-3) un reitingu 0.91, kas bija otrais labākais komandā. Labāko rezultātu “FaZe” uzrādīja bosniešu veterāns Nikola Niko Kovačs, uzrādot bilanci 40-37 (+3) un reitingu 1.15. Rezultatīvākais spēlētājs mačā bija francūzis Sedriks RpK Žipo ar bilanci 44-30 (+14) un reitingu 1.29. “FaZe” komandas reitings 0.86 bija vājš salīdzinot ar francūžu uzrādīto 1.18. Cerības tikt uz "ESL Pro League 12" play-offiem "FaZe" vairs nav.

Šāds "FaZe" sniegums jau gandrīz ir kļuvis par normu kopš maija beigās aizgāja ilglaicīgais biedrs zviedrs Olofs olofmeister Kajbjers. Pieticīgais "FaZe" sniegums ir izskaidrojams ar to, ka, kopš jaunā komandas biedra Markusa Kjaerbye Kjaerbija pievienošanas 11. augustā, komandai nav bijis laika kārtīgiem treniņiem. Jau nedēļu pēc sastāva izmaiņām, "FaZe" piedalījās 3 nedēļus ilgajā turnīrā "ESL One Cologne 2020", kas norisinājās no 18. augusta līdz 30. augustam. Uzreiz pēc šī turnīra beigām sākās "ESL Pro League 12", kurā "FaZe" nav pārsteigusi fanus ar lielisku sniegumu. Labāks sniegums visticamāk ir gaidāms "DreamHack Open Fall 2020", pirms kā ir paredzēta "FaZe" treniņnometne, pēc kurām "FaZe" vienmēr ievērojami uzlabojusi savu sniegumu.

Turnīrs “ESL Pro League 12” ilgst no pirmā septembra līdz ceturtajam oktobrim. Balvu fonds sasniedz 450 tūkstošu dolāru, par kuriem cīnīsies 16 komandas no Eiropas. Nākamo maču “FaZe” spēlēs trešdien pret Krievijas komandu “Spirit”.

Izmantotie materiāli: https://www.hltv.org/matches/234366...