Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky komandai negaidīti smags zaudējums "DreamHack Masters" 1/4 finālā

Rolands Eliņš

broky komandai negaidīti smags zaudējums "DreamHack Masters" 1/4 finālā
"Broky". Foto: HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar „FaZe” komandu piedzīvoja zaudējumu pret Vācijas BIG, pārliecinoši zaudējot ar 0:2. Līdz ar to vēl neizdevās iekļūt pusfinālā, taču „FaZe” vēl varēs iekļūt datorspēles „Counter Strike:Global Offensive” turnīra „DreamHack Masters: Europe” pusfinālā, pārceļoties uz zaudētāju zaru.

„FaZe” komanda šajā turnīrā pievienoja sastāvam jaunu spēlētāju, 16 gadis veco lietuvieti Aurimu Bymas Pipiru. Grupu turnīrā ar viņa palīdzību tika izcīnītas trīs uzvaras trīs spēlēs, un pēc tam bija vairāku dienu pārtraukums pirms šodienas ceturtdaļfināla, un šis pārtraukums, kurā komanda piedalījās "Gamers Without Borders" labdarības turnīrā, „FaZe” par labu nebija nācis.

Šodienas mačā pret Vācijas BIG, kas pasaules rangā atrodas daudz zemāk (24. vietā), „FaZe” spēle neizdevās. Pirmajā kartē („Nuke”) pēc līdzvērtīga pirmā puslaika (7:8) tika zaudēts ar 9:16, un otrajā kartē („Inferno”) klājās vēl sliktāk – pirmajā puslaikā tika zaudēts ar 5:10, un spēles atmosfēra par nekādu atspēlēšanos neļāva runāt. Beigās tika zaudēts ar 5:16, piedzīvojot sakāvi visā mačā.

Latvijas spēlētājam broky šajā mačā bija otra labākā statistika komandā – 27-32 un reitings 0.85, nedaudz atpaliekot no titulētā brazīlieša coldzera. Savukārt lietuvietim Bymas, kurš aizvadīja savu tikai ceturto maču šajā līmenī (neskaitot spēles labdarības turnīrā), šī bija pamatīga nolaišanās uz zemes – iekrāta statistika 9-31 un reitings 0.44, kas bija pārliecinoši sliktākais komandā.

Turnīrs broky komandai gan vēl nav beidzies, tā tagad pārcēlusies uz zaudētāju zaru, kurā turpinās cīnīties par vietu pusfinālā. Spēle paredzēta pēc divām dienām, un tā būs pret „Team Vitality” un „Ninjas in Pyjamas” uzvarētāju.

Jāpiezīmē, ka šodien turnīrā notika arī otrs mačs uzvarētāju zarā, un tas bija Katovices šī gada turnīra fināla atkārtojums. Šoreiz Francijas G2 vienība revanšējās, ar 2:0 apspēlējot Krievijas „Natus Vincere” un uzvarēja duelī, kurā piedalījās divas no pasaules vadošajām CS:GO komandām. Līdz ar to arī „Natus Vincere” pārcēlusies uz zaudētāju zaru un iespējama tās tikšanās ar „FaZe”.

„DreamHack Masters” turnīra balvu fonds ir 160 tūkstoši dolāru, un uzvarētāji iegūs 54 tūkstošus. „FaZe” jau garantējusi vietu labāko sešiniekā, kas sniegs prēmiju desmit tūkstošu apmērā.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-10 08:54, pirms 4 gadiem
Drausmīgi nospēlēja feizi...

     [+] [-]

, 2020-06-10 14:55, pirms 4 gadiem
Natus Vincere na Krievijas, bet gan Ukrainas komanda