Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Rallija pilots uzvar WRC eSports datorspēlē un tiek pie Hyundai i20 mašīnas (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rallija pilots uzvar WRC eSports datorspēlē un tiek pie Hyundai i20 mašīnas (+video)
Foto: Autosport.com

Rallija braucējs Džons Ārmstrongs kļuvis par WRC eSports pasaules rallija čempionu. Par uzvaru Ārmstrongs savā īpašumā ieguva ''Hyundai i20 Coupe'' automašīnu.

Pagājušajā gadā par otrās sezonas WRC eSports pasaules rallija čempionu kļuva 18 gadus vecs franču pusaudzis. Uzvarētājs savā īpašumā toreiz ieguva jaunu ''Hyundai i20 Coupe'' automašīnu. Tikmēr pārējie divi braucēji tika pie spēļu simulatoriem.

Šogad WRC eSports pasaules rallija čempionātā piedalījās 2350 spēlētāji, kuri online režīmā spēlēja WRC 7 spēli. Vispirms dalībnieki aizvadīja regulāro sezonu, sacenšoties 13 WRC posmos. Pēc sezonas astoņi labākie braucēji iekļuva finālā, kas norisinājās Vācijas WRC laikā.

Par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva lietotājs ar lietotājvārdu WeD Subee203 (253 pts.), aiz sevis atstājot pagājušā gada čempionu - lietotāju TX3 Nexl (221). Trešais bija Ārmstrongs (187).

Finālā uzvarēja Ārmstrongs, kurš sākotnēji neticēja tam, ka ir uzvarējis, jo vienā no posmiem viņš piedzīvoja avāriju. Par uzvaru Ārmstrongs balvā ieguva apmēram 20 000 eiro vērtu ''Hyundai i20 coupé'' automašīnu.

Jāatzīmē, ka 23 gadus vecais angļu sportists pagājušajā gadā divos WRC posmos startēja WRC2 ieskaitē, taču šogad sportists rallija sacensībās pagaidām nav piedalījies. Ārmstrongs atzina, ka viņš pavadīja vairāk nekā 250 stundas, spēlējot un trenējoties.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...