Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"Faze" smags zaudējums spēcīgajai Dānijas komandai, broky pieticīgs sniegums

Rolands Eliņš

"Faze" smags zaudējums spēcīgajai Dānijas komandai, broky pieticīgs sniegums
Helvijs broky Saukants. Foto: hltv.org

“FaZe” turpinājusi savu zaudējumu posmu – sestdienas vakarā ciests trešais zaudējums pēc kārtas un kopā jau četri zaudēti mači no iepriekšējā mēnesī spēlētajiem pieciem. Dānijas komanda“Astralis” ar nesen mainīto sastāvu uzvarēja latviešu esportista Helvija broky Saukanta pārstāvēto komandu “FaZe” 2:0 (16:7, 16:5), sarūpējot tai otro zaudējumu divās spēlēs "ESL Pro League 12" izspēlē.

Mačs sākās ar karti “Nuke”, kuru izvēlējās deva dāņu komanda. “Astralis” parādīja eksplozīvu spēli un dominēja, pārliecinoši gūstot pirmos deviņus raundus pēc kārtas un zaudējot tikai četrus pirmajā puslaikā. Otrais kartes puslaiks bija ļoti līdzīgs pirmajam – liepājnieka komanda nespēja gūt virsroku pār dāņiem, zaudējot kartē 7:16. Šajā kartē broky guva šogad sliktāko reitingu un arī bilanci, respektīvi 0.49 un 6-16 (-10).

Maču turpināja uz “FaZe” izvēlētās kartes “Train”, kurā dāņi uzrādīja ļoti līdzīgu sniegumu iepriekšējai, dominējot pirmajā pusē ar deviņu raundu pārsvaru (12:3). Otrais puslaiks vien ilga tikai sešus raundus, kura sākumā “FaZe” pamanījās gūt divus raundus, taču pēc tam padevās dāņu pārsvaram, zaudējot 5:16.

Helvijs guva kopējo reitingu 0.66, kas ir viņa zemākais šogad. Ar uzrādīto bilanci 18-32 (-14), broky gan nebija pēdējais komandā – tālu no tā. Vissliktāko bilanci un reitingu mačā uzrādīja Helvija komandas biedrs, vairāku čempionātu titulu ieguvējs Marsels coldzera Davids ar reitingu 0.46 un bilanci 15-37 (-22). Labāko reitingu mačā uzrādīja dānis Lukass gla1ve Rosanders, gūstot reitingu 1.50 un bilanci 37-17 (+20).

Turnīrs “ESL Pro League 12” ilgst no pirmā septembra līdz ceturtajam oktobrim. Balvu fonds sasniedz 450 tūkstošu dolāru, par kuriem cīnīsies 16 komandas no Eiropas. “FaZe” nākamais mačs tiks izspēlēts otrdien pret zviedru veterāniem “fnatic”.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234363...